Drachten

Onze duurzame Terre Winkels: de waardevolste kringloopwinkel in uw omgeving!

Bent u wel eens in een van de ruim veertig winkels van Terre des Hommes geweest? Volledig gerund door onze vrijwilligers. U koopt er tweedehands artikelen van goede kwaliteit. Ook brengt u hier uw spullen voor een tweede leven. De waardevolste winkel in uw omgeving!

Wat voor tweedehands artikelen vindt u in Drachten?

In de Terre des Hommes kringloopwinkel in Drachten kunt u dames-, heren- en kinderkleding, schoenen, accessoires, speelgoed, boeken, lp's, kleine huishoudelijke artikelen en bric a brac kopen.

Tweedehands spullen

Geef uw spullen een tweede leven door ze weg te brengen naar één van de Terre des Hommes winkels. Wij zijn blij met tweedehands kleding en spullen voor in het huis. Dankzij het afstaan van uw product levert u een bijdrage aan Terre des Hommes. U bent bij ons ook aan het juiste adres voor de aankoop van tweedehands artikelen van goede kwaliteit.

Zoek een Terre des Hommes kringloopwinkel bij u in de buurt 

Wist u dat …

  • U helpt een kind in nood met elke aankoop en aanlevering: de opbrengst van de winkel komt geheel ten goede aan de projecten van Terre des Hommes;
  • U draagt bij aan een beter milieu, want u geeft uw spullen een tweede leven;
  • U maakt iemand anders blij met iets moois waarop u misschien bent uitgekeken.
  • En hoe leuk is het om onze enthousiaste vrijwilligers te ontmoeten?

Kom langs of bestel uw favoriete item via de contactgegevens van de betreffende tweedehands winkel!

Blijf op de hoogte!

Meehelpen?

Nieuws en evenementen

Eeko: Steun Terre des Hommes met uw cartridges en mobiele telefoons!

29 juli 2019

Eeko: Steun Terre des Hommes met uw cartridges en mobiele telefoons!

Heeft u nog cartridges en mobiele telefoons die u niet meer gebruikt? Gooi deze niet weg, maar lever deze bij ons in! Cartridges en mobieltjes zijn geld waard: voor alle bruikbare items ontvangen wij een vergoeding. Met uw steun zorgen wij ervoor dat kinderen niet meer worden uitgebuit en weer een toekomstperspectief hebben. Inzamelen is ook goed voor het milieu. De ingeleverde producten worden hergebruikt of gerecycled en krijgen zo een tweede leven.

De bruikbare cartridges worden grondig gereinigd en opnieuw gevuld. De gerecyclede cartridges worden vervolgens verkocht aan groothandelaren of detaillisten, waarna ze uiteindelijk weer bij de gebruiker in de printer terecht-komen. Bruikbare mobiele telefoons worden gereviseerd. Als blijkt dat de telefoon weer werkt en er uitziet als een nieuwe telefoon, wordt deze als “gerefurbished” verkocht. Producten die niet meer bruikbaar zijn, gaan naar recycling-bedrijven. De edelmetalen (zoals goud, zilver, palladium en platina) worden gescheiden en de overige materialen worden afgevoerd.

Lever vandaag nog uw cartridges en mobiele telefoons in bij de winkel in Drachten en help Terre des Hommes!

Drachten in Stijl 28 en 29 september 2019

9 juli 2019

Drachten in Stijl, het Trend Event van Friesland. Geniet van modeshows waar de nieuwe trends van najaar/winter 2019/2020 worden gepresenteerd. Van mode tot speelgoed, van huisinrichting tot de mooiste monturen. Omlijst door muzikale optredens, horeca plein en shoppen in het Centrum van Drachten!

De Terre des Hommes winkel in Drachten doet hier ook weer graag aan mee!

We zoeken nog 2 mannen en 2 kinderen (4-12 jaar) voor het showen van onze kleding. Laat het ons weten als je voor ons mee wilt doen op de RODE LOPER. Stuur bij interesse een mail naar tdh.drachten.pr@gmail.com of reageer via onze Facebookpagina. 

Drachten in Stijl

  • Zaterdag 28 september & koopzondag 29 september
  • Centrum Drachten
  • Live muziek, dans, food, drinks & modeshows
  • Shoppen op zaterdag 10:00 tot 18:00 en zondag van 12:00 tot 17:00

dis_2019_facebook_foto.jpg

Kerstpakket in Drachten overhandigd

2 januari 2019

De winnares van het kerstpakket is afgelopen maandag getrokken uit een groot aantal bezoekers van de winkel aan de Zuiderbuurt 39 in Drachten.

100_1215.jpg

In het kader van het jubileum van de winkel, die op 19 december 2008 officieel als Stichting is opgericht, was het de hele week extra druk in de winkel. Er was in de lokale krant, De Breeduit, een halve pagina gevuld met het interview door Marijke van der Hoek met de winkelcoördinator Co Draaisma en PR medewerkster Mirjan Koster. Deze aandacht heeft wellicht bijgedragen aan de extra drukte tijdens de jubileumweek voor de kerstdagen.

Ook de extra aanbiedingen van de winterjassen en op speelgoed vielen in goede aarde.

De bezoekers gaven in veel gevallen aan dat ze het artikel gelezen hadden en positief waren over de aandacht die de krant besteed heeft aan onze organisatie. Op deze link (krantenartikel_breeduit_december_2018.jpg) kunt u het artikel in De Breeduit ook lezen.

Komende week gaat alle feestkleding voor € 1,- per stuk de deur uit en komt een deel van de wintercollectie in de aanbieding. 50 procent korting op heel veel dames-, heren- en kinderkleding dus.