Drachten

Onze duurzame Terre Winkels: de waardevolste kringloopwinkel in uw omgeving!

Bent u wel eens in een van de ruim veertig winkels van Terre des Hommes geweest? Volledig gerund door onze vrijwilligers. U koopt er tweedehands artikelen van goede kwaliteit. Ook brengt u hier uw spullen voor een tweede leven. De waardevolste winkel in uw omgeving!

Wat voor tweedehands artikelen vindt u in Drachten?

In de Terre des Hommes kringloopwinkel in Drachten kunt u dames-, heren- en kinderkleding, schoenen, accessoires, speelgoed, boeken, lp's, kleine huishoudelijke artikelen en bric a brac kopen.

Tweedehands spullen

Geef uw spullen een tweede leven door ze weg te brengen naar één van de Terre des Hommes winkels. Wij zijn blij met tweedehands kleding en spullen voor in het huis. Dankzij het afstaan van uw product levert u een bijdrage aan Terre des Hommes. U bent bij ons ook aan het juiste adres voor de aankoop van tweedehands artikelen van goede kwaliteit.

Zoek een Terre des Hommes kringloopwinkel bij u in de buurt >>

Wist u dat …

  • U helpt een kind in nood met elke aankoop en aanlevering: de opbrengst van de winkel komt geheel ten goede aan de projecten van Terre des Hommes;
  • U draagt bij aan een beter milieu, want u geeft uw spullen een tweede leven;
  • U maakt iemand anders blij met iets moois waarop u misschien bent uitgekeken.
  • En hoe leuk is het om onze enthousiaste vrijwilligers te ontmoeten?

Kom langs of bestel uw favoriete item via de contactgegevens van de betreffende tweedehands winkel!

Blijf op de hoogte!

Meehelpen?

Nieuws en evenementen

Herfstcollectie 2018

11 september 2018

De winkel in Drachten is zeker een bezoekje waard deze herfst! De winkel aan de Zuiderbuurt 39 in Drachten is gevuld met een ruime keuze gebruikte spullen.

Er is weer veel te vinden voor het komende seizoen. Kleding, schoenen, accessoires en speelgoed, als vanouds weer 1e keus in 2e hands natuurlijk. Ook nu gaat de opbrengst weer naar een project van Terre des Hommes. Waai dus snel onze kant op en u zult er zeker in slagen een hip jasje te scoren, een schattig babypakje te vinden of een prachtige ketting aan te schaffen.

Tot gauw in onze winkel.

100_0977.jpg100_0980.jpg

Aanbieding kinderkleding dinsdag 12 juni

4 juni 2018

Dinsdag 12 juni is de kinderkleding in onze winkel uit te zoeken voor slechts 1 euro per stuk. Kom dus tussen 10 en 5 uur naar de Zuiderbuurt 39 in Drachten.

Deze dag is de dag Internationale dag tegen de Kinderarbeid. Omdat onze organisatie uitbuiting van kinderen wil stoppen, besteden we deze dag extra aandacht aan deze dag. Dit doen we door een de kinderkleding in de aanbieding te doen. Dus het goede doel kunt u steunen door slechts een aankoop van 1 euro te doen. Het is eigenlijk twee vliegen in een klap: u kunt goedkoop slagen en tegelijk het goede doel financieel ondersteunen.

 

opruiming.jpg
 

Het is al bijna een jaar geleden dat onze winkel open ging op ons nieuwe adres aan de Zuiderbuurt 39 te Drachten 

Het jaar kon worden afgesloten met een flink bedrag voor het goede doel. Alle vrijwilligers bedankt voor de inzet in het afgelopen jaar. Bekijk hier onder de video over ons afgelopen jaar!

 

 

 

Terre des Hommes onderwerp van profielwerkstuk

9 februari 2018

De leerlingen van de 4e klas GTL (examenklas) van de VHS in Drachten moeten allemaal een profielwerkstuk maken over een door henzelf uitgekozen onderwerp.

Twee leerlingen kozen voor het onderwerp Kinderarbeid. Ze hebben in de winkel in Drachten een interview gehouden met een aantal vragen over het werk van Terre des Hommes. Op de presentatiemarkt van dinsdag 5 februari jl. konden de ouders, familieleden en andere belangstellenden langs alle gepresenteerde onderwerpen lopen. Daarbij was niet alleen het werkstuk zelf te zien, maar hadden de leerlingen de tafels aangekleed met spullen die te maken hadden met het werkstuk.

Voor leraren die ook langskwamen moesten ze een presentatie houden over het werkstuk en uitleg geven en/of vragen beantwoorden. De leerlingen hadden een groot vel gemaakt met plaatjes, informatie en uitleg over termen.
spreekbeurt_1.png spreekbeurt_2.png