Drachten

Onze duurzame Terre Winkels: de waardevolste kringloopwinkel in uw omgeving!

Bent u wel eens in een van de ruim veertig winkels van Terre des Hommes geweest? Volledig gerund door onze vrijwilligers. U koopt er tweedehands artikelen van goede kwaliteit. Ook brengt u hier uw spullen voor een tweede leven. De waardevolste winkel in uw omgeving!

Wat voor tweedehands artikelen vindt u in Drachten?

In de Terre des Hommes kringloopwinkel in Drachten kunt u dames-, heren- en kinderkleding, schoenen, accessoires, speelgoed, boeken, lp's, kleine huishoudelijke artikelen en bric a brac kopen.

Tweedehands spullen

Geef uw spullen een tweede leven door ze weg te brengen naar één van de Terre des Hommes winkels. Wij zijn blij met tweedehands kleding en spullen voor in het huis. Dankzij het afstaan van uw product levert u een bijdrage aan Terre des Hommes. U bent bij ons ook aan het juiste adres voor de aankoop van tweedehands artikelen van goede kwaliteit.

Zoek een Terre des Hommes kringloopwinkel bij u in de buurt >>

Wist u dat …

  • U helpt een kind in nood met elke aankoop en aanlevering: de opbrengst van de winkel komt geheel ten goede aan de projecten van Terre des Hommes;
  • U draagt bij aan een beter milieu, want u geeft uw spullen een tweede leven;
  • U maakt iemand anders blij met iets moois waarop u misschien bent uitgekeken.
  • En hoe leuk is het om onze enthousiaste vrijwilligers te ontmoeten?

Kom langs of bestel uw favoriete item via de contactgegevens van de betreffende tweedehands winkel!

Blijf op de hoogte!

Meehelpen?

Nieuws en evenementen

Terre des Hommes onderwerp van profielwerkstuk

9 februari 2018

De leerlingen van de 4e klas GTL (examenklas) van de VHS in Drachten moeten allemaal een profielwerkstuk maken over een door henzelf uitgekozen onderwerp.

Twee leerlingen kozen voor het onderwerp Kinderarbeid. Ze hebben in de winkel in Drachten een interview gehouden met een aantal vragen over het werk van Terre des Hommes. Op de presentatiemarkt van dinsdag 5 februari jl. konden de ouders, familieleden en andere belangstellenden langs alle gepresenteerde onderwerpen lopen. Daarbij was niet alleen het werkstuk zelf te zien, maar hadden de leerlingen de tafels aangekleed met spullen die te maken hadden met het werkstuk.

Voor leraren die ook langskwamen moesten ze een presentatie houden over het werkstuk en uitleg geven en/of vragen beantwoorden. De leerlingen hadden een groot vel gemaakt met plaatjes, informatie en uitleg over termen.
spreekbeurt_1.png spreekbeurt_2.png

Opruiming in de winkel in Drachten

10 januari 2018

Vanaf dinsdag 9 januari tot en met dinsdag 23 januari a.s. STORMT het nog heel veel voordeel op winterjassen, colberts, broeken.

De volgende aanbiedingen zijn bij ons in de winkel te vinden:

  • Twee kledingrekken vol kleding met 50% korting. 

  • Damesschoenen nu uitzoeken voor € 5,- per paar.

  • Daarnaast is er ook weer een kledingrek met artikelen voor 1 EURO.

Dus volop keuze in afgeprijsde kleding en schoenen. Kom dus snel langs onze winkel waaien.

100_0764.jpg 100_0761.jpg

Winkel Drachten huldigt jubilaris

21 december 2017

Één van de twee vrijwilligsters van Terre des Hommes Drachten, die zich al 5 jaar inzetten voor de winkel, mocht een oorkonde in ontvangst nemen, die namens Terre des Hommes Nederland uitgereikt werd door Durkje van der Veen. Durkje nam die avond de honneurs waar voor Nora Dankers, de vrijwilligerscoördinator, die helaas verhinderd was de avond bij te wonen. Ook de 2e vrijwilligster, Hennie Visser, kon deze feestelijke bijeenkomst niet bijwonen.

De vrijwilligers van de winkel uit Drachten hadden donderdag 14 december hun jaarlijkse uitje, die door het bestuur voor hen georganiseerd werd als dank voor hun belangeloze inzet het afgelopen jaar. Dit keer was er gekozen voor een sportieve activiteit in plaats van een etentje. In groepjes hebben de vrijwilligers gezellig met elkaar kunnen kletsen en ondertussen werd er gebowld.

De winnaar met de meeste punten was Mirjan Koster, die de PR voor de winkel voor haar rekening neemt. Als tweede eindigde Co Draaisma, de winkelcoördinator. Beiden kregen als prijs een waardebon die besteed kan worden in de winkel van Terre des Hommes. Beide winkelcoördinatoren ontvingen uit handen van Uma Else, de voorzitter van het bestuur, een doos Merci chocolade, als dank voor hun werkzaamheden voor het goede doel. Op de foto's ziet u een indruk van de bowlingavond.

Wilt u ook op de hoogte blijven van aanbiedingen, acties en nieuws van de winkel uit Drachten?? Stuur een mail naar tdh.drachten.pr@gmail.com en uw naam wordt toegevoegd aan de mailinglijst. Daar kunt u zich ook altijd weer afmelden.

bowlen2.png bowlen7.png