Gouda

Onze duurzame Terre Winkels: de waardevolste kringloopwinkel in uw omgeving!

Bent u wel eens in een van de ruim veertig winkels van Terre des Hommes geweest? Volledig gerund door onze vrijwilligers. U koopt er tweedehands artikelen van goede kwaliteit. Ook brengt u hier uw spullen voor een tweede leven. De waardevolste winkel in uw omgeving!

We zijn nog op zoek naar vrijwilligers voor de winkel. Interesse? Neem contact op met t.knoester@tdh.nl.

Wat voor tweedehands artikelen vindt u in Gouda?

In de Terre des Hommes kringloopwinkel in Gouda kunt u dames-, heren- en kinderkleding, schoenen, accessoires, speelgoed, boeken, lp's, kleine huishoudelijke artikelen en bric a brac kopen.

Tweedehands spullen

Geef uw spullen een tweede leven door ze weg te brengen naar één van de Terre des Hommes winkels. Wij zijn blij met tweedehands kleding en spullen voor in het huis. Dankzij het afstaan van uw product levert u een bijdrage aan Terre des Hommes.  U bent bij ons ook aan het juiste adres voor de aankoop van tweedehands artikelen van goede kwaliteit.

Zoek een Terre des Hommes kringloopwinkel bij u in de buurt 

Wist u dat …

  • U helpt een kind in nood met elke aankoop en aanlevering: de opbrengst van de winkel komt geheel ten goede aan de projecten van Terre des Hommes;
  • U draagt bij aan een beter milieu, want u geeft uw spullen een tweede leven;
  • U maakt iemand anders blij met iets moois waarop u misschien bent uitgekeken.
  • En hoe leuk is het om onze enthousiaste vrijwilligers te ontmoeten?

Kom langs of bestel uw favoriete item via de contactgegevens van de betreffende tweedehands winkel!

Blijf op de hoogte

Meehelpen? 

Nieuws en evenementen

Winkel in Gouda in strijd tegen kinderuitbuiting

12 maart 2018

Sinds de opening in 2016 heeft de Terre des Hommes-winkel in Gouda al meer dan €30.000,- bijgedragen aan de bestrijding van seksuele uitbuiting van kinderen in Azië. Op 6 maart werd de projectcheque overhandigd aan Nora Dankers van Terre des Hommes Nederland, in aanwezigheid van de Goudse wethouder Corine Dijkstra.

De Goudse Terre des Hommes winkel

In 2016 werd de winkel van Terre des Hommes in Gouda geopend. Sindsdien weten de Gouwenaren hun weg naar de Lange Groenendaal 55 goed te vinden. Zij komen spullen die ze niet meer gebruiken inleveren of tweedehands artikelen kopen. En dan zijn er ook nog de vele vrijwilligers, voornamelijk Goudse dames, die wekelijks hun tijd en energie besteden om de winkel draaiende te houden. De trouwe winkelbezoekers en vrijwilligers hebben inmiddels al €30.500,- verdiend voor het goede doel. Op 6 maart was de Goudse wethouder Corine Dijkstra aanwezig om de feestelijke overhandiging van de cheque door de winkelvrijwilligers aan het hoofdkantoor bij te wonen.

Wat wordt er met al dat geld gedaan?

Van elke euro die binnenkomt gaat 83% naar het door de winkel gekozen programma; de bestrijding van uitbuiting van kinderen in Azië. Daar worden kinderen voor de webcam gezet om seksuele handelingen te verrichten, er wordt kinderporno geproduceerd en de kinderen worden ingezet om sekstoeristen ten dienste te zijn. Terre des Hommes spant zich in om dit te voorkomen. Zo wordt er bijvoorbeeld gelobbyd en er worden trainingen aan lokale autoriteiten gegeven. Samen met lokale partners halen de medewerkers kinderen uit hun situatie en er wordt gezorgd voor een veilige omgeving waarin de slachtoffers kunnen herstellen en zich verder kunnen ontwikkelen. Daarnaast worden zij begeleid tijdens het doen van aangifte en het juridische proces.

Een erg goed doel om het verdiende bedrag aan te besteden dus. Nora Dankers van Terre des Hommes Nederland zei tijdens haar dankwoord: “dit bedrag is voor een kleine winkel die nog niet zo lang bestaat echt heel erg hoog. Hier kunnen we ontzettend veel goeie dingen mee doen, bedankt!”. Ook de wethouder was erg onder de indruk van de inzet van de vrijwilligers, het doel en de enorme opbrengst. Zij heeft toegezegd zelf vanaf nu ook de winkel te gaan bezoeken.

Wat kunt u doen?

Als u spullen in huis heeft die in goede staat zijn, komt u ze dan vooral naar de winkel brengen om verkocht te worden. Vanzelfsprekend bent u ook van harte welkom omkleding, boeken, speelgoed en andere snuisterijen te komen kopen. Daarnaast zijn we altijd op zoek naar vrijwilligers. Dus heeft u tijd over en wilt u, op wat voor manier dan ook, bijdragen aan dit ontzettend belangrijke doel? U bent van harte welkom in de winkel of stuur een mail naar winkel.gouda@tdh.nl.

img_4459.png img_4460.png

Koningsdag

18 april 2017

Donderdag 27 april is het weer zover, Koningsdag!!

Onze winkel is dan de hele dag open zodat u naast uw aankopen op de vrijmarkt ook bij ons leuke tweede hands spullen kunt shoppen. Dus neem zeker ook even een kijkje in onze mooie winkel! Met uw aankopen steunt u ons project tegen seksuele uitbuiting in Azië.

Winkel in Gouda officieel geopend

17 oktober 2016

10! 9! 8! 7! 6! 5! 4! 3! 2! 1.... de loco burgemeester Hilde Niezen en Albert-Jaap van Santbrink van Terre des Hommes Nederland trekken de vlaggen weg en Kalala, de loco kinderburgemeester verklaart de winkel officieel voor geopend!

Op zaterdag 8 oktober is de Terre des Hommes-winkel in Gouda officieel geopend door loco burgemeester Hilde Niezen, loco kinderburgemeester Kalala en Albert Jaap van Santbrink, directeur Terre des Hommes Nederland. De winkel draait al wel sinds maart van dit jaar en veel klanten en brengers van spullen weten de weg al te vinden naar de Lange Groenendaal 55. De winkel steunt met de opbrengst het programma Seksuele uitbuiting van kinderen in Azië
Terre des Hommes kringloopwinkel Gouda opening