Groningen

Onze duurzame Terre Winkels: de waardevolste kringloopwinkel in uw omgeving!

Bent u wel eens in een van de ruim veertig winkels van Terre des Hommes geweest? Volledig gerund door onze vrijwilligers. U koopt er tweedehands artikelen van goede kwaliteit. Ook brengt u hier uw spullen voor een tweede leven. De waardevolste winkel in uw omgeving!

 

Wat voor tweedehands artikelen vindt u in Groningen?

In de Terre des Hommes kringloopwinkel in Groningen kunt u dames-, heren- en kinderkleding, schoenen, accessoires, speelgoed, boeken, lp's, kleine huishoudelijke artikelen en bric a brac kopen.

Tweedehands spullen

Geef uw spullen een tweede leven door ze weg te brengen naar één van de Terre des Hommes winkels. Wij zijn blij met tweedehands kleding en spullen voor in het huis. Dankzij het afstaan van uw product levert u een bijdrage aan Terre des Hommes. U bent bij ons ook aan het juiste adres voor de aankoop van tweedehands artikelen van goede kwaliteit.

Zoek een Terre des Hommes kringloopwinkel bij u in de buurt 

Wist u dat …

  • U helpt een kind in nood met elke aankoop en aanlevering: de opbrengst van de winkel komt geheel ten goede aan de projecten van Terre des Hommes;
  • U draagt bij aan een beter milieu, want u geeft uw spullen een tweede leven;
  • U maakt iemand anders blij met iets moois waarop u misschien bent uitgekeken.
  • En hoe leuk is het om onze enthousiaste vrijwilligers te ontmoeten?

Kom langs of bestel uw favoriete item via de contactgegevens van de betreffende tweedehands winkel!

NIEUW: Bestel online boeken

Sinds enige tijd is het mogelijk om boeken die bij de Terre des Hommes winkel in Groningen worden gebracht online te bestellen. Na betaling worden de bestelde boeken zo spoedig mogelijk verzonden. Meer informatie en een overzicht van de te bestellen boeken vind je op www.terredeshommesgroningen.nl.

Blijf op de hoogte!

Meehelpen?

Ga naar alle (vrijwillige) vacatures 

 

 

Nieuws en evenementen

Nieuwe winkel feestelijk geopend

6 maart 2017

Afgelopen zaterdag werd de nieuwe winkel van Terre des Hommes in de Nieuwe Ebbingestraat in Groningen geopend.

Onder grote belangstelling verrichtte commissaris van de Koning René Paas de openingshandeling met een mooie toespraak over het beter maken van de wereld nu er zo vaak ruw met elkaar wordt omgegaan. Zanger Bert Hadders zong een nieuw lied welke hij speciaal voor Terre des Hommes heeft geschreven; uutverkoop.

 

Gratis spullen vanwege verhuizing

1 december 2016

Terre des Hommes Groningen verhuist en geeft daarom spullen gratis weg aan de buurt.

 

Filmvertoning van ‘Lilet never happened’

29 september 2015

Maandagavond 21 september 2015 was er de unieke mogelijk de Nederlandse film, ‘Lilet never happened’, in de Pathé bioscoop in Groningen te zien. De film, gemaakt en geschreven door Jacco Groen, is in samenwerking met en in opdracht van Terre des Hommes gerealiseerd. Omdat Amnesty International film-discussie avonden in het land organiseert rond deze film hebben zij in Groningen de krachten gebundeld  en zijn een samenwerking aangegaan om de avond vorm te geven. Alle bezoekers van de film, zo’n 65, kregen een gratis kopje koffie of thee voor de film en AH aan het Gedempte Zuiderdiep was sponsor van heerlijke koeken. Eenmaal in de zaal werden de bezoekers welkom geheten door Bernd de Nijs, voorzitter van Terre des Hommes Groningen. Na afloop, van de zeer indrukwekkende film, was er de mogelijkheid om in de zaal een aantal vragen te stellen aan zowel de regisseur als de algemeen directeur van Terre des Hommes Nederland. Na afloop konden de bezoekers nog napraten in het bioscoopcafé. 

Het was een bijzondere avond, mede dankzij alle betrokken en de mogelijkheid die Pathé bood om de film daar te mogen vertonen. Hierdoor kan een groot deel van de opbrengst van de avond gaan naar het project Yayasan Bathera, van Terre des Hommes. Dit is een opvangcentrum voor kinderen die seksueel zijn uitgebuit.

Albert Jaap van Santbrink (algemeen directeur Terre des Hommes), Sonja de Vaal (Amnesty International), Bernd de Nijs (voorzitter Terre des Hommes Groningen) Sietske Bakker (Secretaris Terre des Hommes Groningen) Jacco Groen (regisseur) Jethro Bijleveld (Amnesty International). 
Albert Jaap van Santbrink (algemeen directeur Terre des Hommes), Sonja de Vaal (Amnesty International), Bernd de Nijs (voorzitter Terre des Hommes Groningen), Sietske Bakker (Secretaris Terre des Hommes Groningen) Jacco Groen (regisseur) Jethro Bijleveld (Amnesty International).

vragen_lilet.jpg 

Het publiek stelt vragen over kindhuwelijken in Ethiopië aan Albert Jaap van Santbrink.