Hoofddorp

Onze duurzame Terre Winkels: de waardevolste kringloopwinkel in uw omgeving!

Bent u wel eens in een van de ruim veertig winkels van Terre des Hommes geweest? Volledig gerund door onze vrijwilligers. U koopt er tweedehands artikelen van goede kwaliteit. Ook brengt u hier uw spullen voor een tweede leven. De waardevolste winkel in uw omgeving!

Wat voor tweedehands artikelen vindt u in Hoofddorp?

In de Terre des Hommes kringloopwinkel in Hoofddorp kunt u dames-, heren- en kinderkleding, schoenen, accessoires, speelgoed, boeken, lp's, kleine huishoudelijke artikelen en bric a brac kopen.

Tweedehands spullen

Geef uw spullen een tweede leven door ze weg te brengen naar één van de Terre des Hommes winkels. Wij zijn blij met tweedehands kleding en spullen voor in het huis. Dankzij het afstaan van uw product levert u een bijdrage aan Terre des Hommes. U bent bij ons ook aan het juiste adres voor de aankoop van tweedehands artikelen van goede kwaliteit.

Zoek een Terre des Hommes kringloopwinkel bij u in de buurt >>

Wist u dat …

  • U helpt een kind in nood met elke aankoop en aanlevering: de opbrengst van de winkel komt geheel ten goede aan de projecten van Terre des Hommes;
  • U draagt bij aan een beter milieu, want u geeft uw spullen een tweede leven;
  • U maakt iemand anders blij met iets moois waarop u misschien bent uitgekeken.
  • En hoe leuk is het om onze enthousiaste vrijwilligers te ontmoeten?

Kom langs of bestel uw favoriete item via de contactgegevens van de betreffende tweedehands winkel!

Blijf op de hoogte!

Meehelpen? 

Ga naar alle (vrijwillige) vacatures >>

Nieuws en evenementen

Winkel op Koningsdag gesloten

26 april 2018

Op Koningsdag, 26 april 2018, is onze winkel gesloten. 

Enthousiaste klanten maken steun aan 2e winkelproject mogelijk

10 november 2017

Sinds de opening in 2014 steunt de Terre des Hommes-winkel aan de Concourslaan in Hoofddorp het project Teen Dreamers Home op Cebu, Filippijnen. Eén van de projecten van Terre des Hommes voor opvang van slachtoffertjes van seksueel misbruik. De stijgende omzet maakt het mogelijk, dat de winkel een tweede project gaat steunen. Vandaag werd hiervoor de eerste projectcheque overhandigd.
 

Teen Dreamers Home en Education Officer
Net zoals afgelopen jaar, kan de winkel ook dit jaar een cheque van 15.000 euro overhandigen voor het Teen Dreamers Home. Omdat de Vriendschapsband Haarlemmermeer Cebu (VHC) iedere euro die de winkel aan dit project schenkt verdubbelt, worden vanavond twee cheques overhandigd van in totaal 30.000 euro. Met dit bedrag kan het Teen Dreamers Home een jaar lang draaiende wordengehouden. Dit opvanghuis voor slachtoffertjes van seksueel misbruik biedt de kinderen een veilig onderkomen. Hier krijgen ze (creatieve) therapie en onderwijs, medische verzorging en aandacht en liefde van pleegouders. Het biedt een plek waar ze kind kunnen zijn. Naast het Teen Dreamers Home, steunt de VHC het project ‘Education Officer’ voor een bedrag van 6.000 euro. Manager Marketing Communication van Terre des Hommes Nederland, Sander Hanenberg, nam de drie cheques in ontvangst.

Extra winkelproject
Maar dit was nog niet alles. Tot ieders verbazing, toverde Ferry Huurman, voorzitter st. Terre des Hommes Haarlemmermeer, nog een cheque tevoorschijn en wel van 15.000 euro voor het project ‘beroepsopleiding Tangail’ in Bangladesh. Het doel van dit project is kwetsbare jongeren op te leiden en succesvol te begeleiden naar goed betaald en veilig werk. Op korte termijn gebeurt dit door het vormgeven en opzetten van een voornamelijk technisch georiënteerde opleiding voor 180 jongens en 45 meisjes. Op middellange termijn door het succesvol begeleiden naar werk van minimaal 180 jongeren.

“Ik ben blij, dat steeds meer klanten de winkel regelmatig bezoeken”, zegt winkelcoördinator Ella Wessels. “Het is fijn complimenten in ontvangst te mogen nemen over het aanbod van artikelen en aankleding van de winkel. Maar ik wil deze complimenten graag doorgeven aan de groep van zo’n dertig vrijwilligers die van dinsdag tot en met zaterdag ervoor zorgt, dat de winkel aangevuld en netjes blijft”.

“De winkel raakt bekend bij een groeiende groep mensen. Dat merken wij door een stijging van het aantal klanten per dag en de hoeveelheid goederen die wordt binnengebracht. Dat is wel nodig ook, want alleen doordat mensen goederen aan ons schenken, kunnen wij het aanbod gevarieerd en van hoge kwaliteit houden”, vervolgt Wessels haar verhaal. “Door de groei van het aantal klanten zou ik ook graag groei van het aantal vrijwilligers zien. Geïnteresseerden kunnen contact met mij opnemen.”

screenshot_2017-11-10_at_15.14.22.png screenshot_2017-11-10_at_15.13.55.png

Anneke Slegers Mastenbroek en Henk Koning (Vriendschapsband Haarlemmermeer Cebu), Sander
Hanenberg (manager Marketing & Communicatie Terre des Hommes Nederland) en Ferry Huurman
(Terre des Hommes Haarlemmermeer) met de cheques voor het Teen Dreamers Home en de
Education Officer.

Bezoek van delegatieleden uit Cebu

15 juni 2017

Op zaterdag 10 juni 2017, heeft een aantal delegatieleden uit Cebu city een bezoek gebracht aan de Terre des Hommes-winkel in Hoofddorp.

De delegatie bezoekt de Haarlemmermeer, omdat Cebu city een zusterstad is. Volgende week gaat de delegatie ook nog naar Kortrijk in België, een andere zusterstad van Cebu city. De winkel in Hoofddorp steunt sinds haar opening in 2014, projecten op Cebu. Ook de delegatieleden konden in de winkel de verleiding niet weerstaan en kochten verschillende artikelen.

Terre des Hommes kringloopwinkel Hoofddorp bezoek delegatieleden