Het zal je dochter maar zijn. Esra, net 16, raakte hopeloos verliefd op de 21-jarige Musa. Hij was haar held, haar alles. Zijn vrienden vond ze wel een beetje eng. Maar Musa gaf haar de warmte en aandacht, die zij thuis zo miste.

Sexual exploitation

Kelderbox

Toen Musa haar vroeg met andere mannen naar bed te gaan, omdat hij geld nodig had, vond ze dat best raar. Maar ze vertrouwde hem, wilde hem helpen. Zo begon het. En het viel niet meer te stoppen. Het vieze matrasje op de grond in de Schiedamse kelderbox werd Esra’s vaste werkplek. Klanten weigeren of ontsnappen was onmogelijk. Musa’s wil was wet en Esra werd bewaakt door zijn gewapende vrienden.

Een meisje op een matras in een vieze kelderbox. De klanten hebben alleen oog gehad voor hun eigen lusten.

Een Rotterdamse Officier van Justitie

Verkocht

Musa verkocht Esra via website Sexjobs.nl. Uit heel Nederland kwamen de mannen. Totdat de politie ingreep. Naast de loverboys werden twaalf klanten aangehouden, de mannen die in Esra’s laatste twee slavernij-dagen betaalde seks met haar hadden. "Wat zij heeft meegemaakt, is nauwelijks te beschrijven'', aldus de Rotterdamse officier van justitie over de zaak van Esra. "Een meisje op een matras in een vieze kelderbox. De klanten hebben alleen oog gehad voor hun eigen lusten.''

Gebrek aan capaciteit bij politie

In deze zaak greep de politie in, maar dat gebeurt lang niet altijd. De politie mist de middelen, bevoegdheid en/of mankracht om online te rechercheren en te interveniëren. Ook worden niet alle meldingen betreffende loverboy activiteiten nagetrokken. Terre des Hommes heeft veel ervaring met het aanpakken van online seksuele uitbuiting van kinderen in Azië. Daarom zetten we deze kennis nu ook in Nederland in om loverboys op te sporen en klanten aan te pakken. Lees meer over onze aanpak van loverboys >>

Petitie

Geweld en gedwongen tot seks. Loverboys maken kinderlevens kapot. Via internet worden kwetsbare kinderen geronseld en gechanteerd. Deze slachtoffers worden via online prostitutienetwerken aangeboden aan klanten die zich onvindbaar wanen. Het inzetten van lokprofielen is een effectief middel om daders op te sporen. Roep de Tweede Kamer op het benaderen van online lokprofielen, met als doel seksuele uitbuiting of misbruik van kinderen, strafbaar te maken. TEKEN NU DE PETITIE! 

Share this: