XS4ALL steunt onze strijd tegen seksuele uitbuiting en misbruik van kinderen

Telecomprovider  XS4ALL steunt Terre des Hommes in de strijd tegen seksuele uitbuiting en misbruik van kinderen. XS4ALL, dat ons al enige jaren helpt met de programma’s Sweetie (aanpak webcamseks)  en WATCH Nederland (aanpak loverboys), schenkt Terre des Hommes nu een extra server voor ons programma tegen kindersekstoerisme. Ook gaan medewerkers van XS4ALL deelnemen aan denktanksessies met ICT-specialisten en softwareprogrammeurs, die als doel hebben kunstmatige intelligentie en doeltreffende archiveringssystemen te ontwikkelen om kindermisbruikers en de productie van kinderpornografie te stoppen.

De donkere kant van internet

Technisch expert Donar Alofs: “Internet brengt de maatschappij heel veel goeds, maar als telecomaanbieder weten we dat internet ook donkere kanten heeft. Zo wordt het gebruikt door mensen die die slechte bedoelingen hebben met kinderen. Terre des Hommes identificeert deze personen, waarschuwt de politie en helpt de slachtoffers. Vanuit onze maatschappelijke betrokkenheid en sociaal bewustzijn steunen wij de programma's van Terre des Hommes en doen zo mee aan het bestrijden van online kindermisbruik en -uitbuiting."

Informatie delen

De nieuwe stand-alone server, die niet kan worden benaderd of gehackt door de buitenwereld, zal worden gebruikt om een ​​professioneel archief- en communicatiesysteem te bouwen. Terre des Hommes verzamelt informatie over reizende kindermisbruikers, zowel online als op locaties waar de kindermisbruikers naartoe reizen. Met het nieuwe systeem delen wij informatie met onze WATCH-partners in de verschillende landen waar Terre des Hommes actief is, binnen een gesloten, uiterst veilige omgeving. Ook wordt het systeem gebruikt voor het delen van informatie met andere NGO’s, die samen met Terre des Hommes tegen kindersekstoerisme strijden, zoals ECPAT/Defence for Children, onze partner in het www.meldkindersekstoerisme.nl. 

Binnen het nieuwe systeem bouwen we aan professionele dossiers, die uiteindelijk worden overgedragen aan politie en justitie in zowel de thuislanden als de bestemmingslanden van de personen, die van kindermisbruik worden verdacht.

Share this:

Related news