Lucy Woesthoff nieuwe ambassadeur Terre des Hommes

Lucy Woesthoff is samen met haar man Dinand eigenaar van het bedrijf Dromenjager, waar onder andere de populaire kinderhelden Woezel & Pip onder vallen. Vanuit haar persoonlijke drijfveer als moeder, gaat ze vanaf deze maand belangeloos aan de slag als ambassadeur bij Terre des Hommes.

Samen impact maken

Tijdens een benefietdiner drie jaar geleden maakte Lucy voor het eerst kennis met het virtuele webcam meisje Sweetie van Terre des Hommes.
Lucy: "Dit was een eyeopener voor mij. De combinatie van het doel, het ontmaskeren van kindermisbruikers, en de innovatieve technologie maakte enorm veel indruk op me. Ik had voor het eerst het gevoel dat een organisatie hiermee een tool in handen heeft dat echt impact maakt. En ik wil daar graag een steentje aan bijdragen."

De persoonlijke visie van Lucy Woesthoff sluit goed aan bij die van Terre des Hommes. "Ik ben altijd gek geweest op kinderen, al voordat ik moeder van vier werd. Kinderen zijn de mooiste mensen op aarde, zo puur en wijs: gek genoeg leren we dat af als we ouder worden. Als ik lees over kinderuitbuiting, kan ik daar nachten van wakker liggen. Hoe oneerlijk is het dat sommige kinderen opgroeien in een veilig en liefdevol nest, terwijl andere onrecht moeten doorstaan? Wat kinderen meemaken in hun jeugd, vormt hen als volwassene. Daarom moeten we kinderen koesteren en beschermen, voeden en liefhebben: dat is het begin van een gezonde, positieve maatschappij."

"Als ambassadeur van Terre des Hommes wil ik mensen bewust maken van de enorme schaal waarop kinderuitbuiting plaatsvindt. Door tools en tips te geven over hoe je niet alleen je eigen kinderen maar ook die van een ander kunt beschermen, hoop ik ouders te inspireren actie te ondernemen en niet hun hoofd in het zand te steken."

Kinderuitbuiting wereldwijd stoppen

Carel Kok, directeur van Terre des Hommes Nederland, is verheugd met de komst van Lucy. “Lucy is een vrouw met een groot hart en een fantastisch netwerk. Met haar inzet verwachten we veel extra Nederlanders te kunnen bereiken en bewust te maken van de stappen die er nog gezet moeten worden om uitbuiting van kinderen wereldwijd te stoppen. We zijn dankbaar en vereerd dat Lucy samen met ons mee gaat strijden om kinderuitbuiting een halt toe te roepen.” 

 

Share this:

Related news