Ziekenhuis voert zelfstandig open-hartoperaties uit dankzij Stichting Liberty

Stichting Liberty ondersteunt al jaren het werk van Terre des Hommes met ruimhartige bijdragen. Eén van de projecten, dat jarenlang op steun van Stichting Liberty kon rekenen is Operatie Hartslag in Oost-Afrika.

 

Dit project begon ooit met het naar Nederland halen van Afrikaanse kinderen met een ernstige hartaandoening zodat zij hier in een modern ziekenhuis geopereerd konden worden. Vervolgens werd geïnvesteerd in de opleiding van Afrikaanse chirurgen en voorzieningen waardoor kinderen niet meer naar Nederland hoefden te komen voor een complexe operatie. Ook werden zo de kosten gedrukt.

Vanaf begin deze eeuw konden kinderen terecht in het Mater Hospital in Nairobi, Kenia. Tenslotte werd het Mater Hospital in Nairobi gesteund om zelf fondsen te werven wat resulteerde in de jaarlijks georganiseerde Mater Heart Run; een hardloopevenement waar inmiddels jaarlijks tienduizenden deelnemers een bedrag bij elkaar lopen dat het Mater Hospital per 2015 in staat stelt zelf de kosten voor Operatie Hartslag te dragen. Met financiële steun van Stichting Liberty kon Terre des Hommes van 2008 tot 2015 maar liefst 490 ernstig zieke kinderen een levensreddende open hartoperatie of katheterisatie bieden.

Een bijzonder succesverhaal met dank aan Stichting Liberty!

Share this: