Landen

Tanzania

Contactgegevens
Regional Office East Africa, Terre des Hommes Netherlands, P.O. BOX 76340, 00508 Nairobi
Kenya
routebeschrijving
+254 (0)722 209581

Volg ons

In Tanzania leeft 74% van de kinderen in armoede. Vroeg investeren in deze kinderen, is nodig voor de ontwikkeling van het land. Huidige  niveaus van armoede voorspellen toekomstige niveaus van armoede. En kinderen die in armoede leven in de kindertijd zullen  vaak worden benadeeld en niet in staat zijn zich te ontwikkelen. 

Kinderen uit arme gezinnen maken daardoor de meeste kans om uitgebuit te worden. Kindhuwelijken, kinderarbeid, seksuele uitbuiting en kinderhandel komen veel voor. Wij strijden tegen deze kinderuitbuiting. Met een veilige plek, onderwijs, voorlichting en medische en juridische hulp.

Ook helpen we gezinnen meer of andere inkomsten te vinden, om te voorkomen dat kinderen worden uitgebuit.  Strijd mee. Stop kinderuitbuiting. 

Kindhuwelijken en meisjesbesnijdenis

In Noord Tanzania is het normaal om jonge meisjes tegen hun wil te besnijden en te laten trouwen. De rituele besnijdenis en het uithuwelijken van jonge meisjes is een oude traditie.

Het wordt gezien als een ceremonie voor de overgang naar volwassenheid. Wij strijden voor de bescherming van deze meisjes. Samen met de gemeenschap, samen met de meisjes zelf. Strijd mee.

Doneer

Seksuele uitbuiting

Naar schatting worden er in Bangladesh bijna 30.000 meisjes seksueel uitgebuit. Velen werken in bordelen. De rest op parkeerterreinen, busstations en in parken. Maar ook online.

Bangladesh kent 18 officiële rosse buurten. De kinderen die daar opgroeien weten niet beter. Veel jongens worden pooier. De meisjes volgen hun moeder als sekswerker. Vaak al voor hun twaalfde.

Slachtoffers van seksuele uitbuiting bieden wij medische zorg en juridische steun. We helpen ze met onderwijs, zodat ze een vak leren. En bieden ze de kans om ander werk te vinden. 

Met internetbedrijven en telefoonmaatschappijen werken we aan betere bescherming tegen online uitbuiting. We lichten gemeenschappen voor en helpen instellingen meer op de kinderen te letten. De overheid sporen we aan om wetten beter na te leven.

Kinderarbeid

Tanzania is een van de grootste goudproducenten van Afrika. Duizenden kinderen werken in kleine goudmijnen. Ze worden gedwongen om gevaarlijk werk te doen. Zelfs als ze nog heel jong zijn.

Dit is slecht voor hun gezondheid en hun ontwikkeling. Ze gaan bijvoorbeeld niet naar school. Ze kunnen zo niet uit de armoede ontsnappen. 

Wij strijden tegen extreme vormen van kinderarbeid, ook in Tanzania. Omdat kinderen recht hebben op bescherming. Recht om naar school te gaan. Om te bouwen aan een betere toekomst. Daarom bieden wij onderwijs, voorlichting en hulp aan arme gezinnen. Strijd mee. Stop kinderarbeid. 

Onze programma's

Kinderhandel in Oost Afrika

In Azië leven veel kinderen in armoede. Zij zijn kwetsbaar voor seksuele uitbuiting. Toeristen boeken vakantie…

Bestrijding van meisjesbesnijdenis

In Noord Tanzania is het normaal om jonge meisjes tegen hun wil te besnijden en te laten trouwen. Het Kuria-vo…

Kindermisbruik in Oost-Afrika

Meisjes die op jonge leeftijd moeten trouwen met oudere mannen en niet meer naar school gaan. Gedwongen rituel…

HomeOnze missieWat we doenOnze winkels
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieRegio'sLanden
Meld je aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden