Partners

Samenwerking staat aan de basis van het succes van Terre des Hommes. Samen met projectpartners in ontwikkelings-landen én met strategische partners in Nederland strijden wij tegen kinderuitbuiting over de hele wereld!

Nationale Postcode Loterij

In de afgelopen jaren hebben wij met de jaarlijkse steun van de Nationale Postcode Loterij diverse projecten uitgevoerd. Zo heeft de Nationale Postcode Loterij grootschalige, en soms baanbrekende, projecten mogelijk gemaakt, die onze strijd tegen kinderuitbuiting een enorme impuls geven.

Bekijk de meest recente activiteiten van Terre des Hommes en de Nationale Postcode Loterij

 

Plan en DfC/ECPAT in Girl's Advocacy Alliance

Terre des Hommes, Plan en Defence for Children International/ECPAT werken samen in de Girl's Advocacy Alliance. De alliantie werkt samen op het gebied van bestrijding van geweld tegen meisjes en jonge vrouwen en het vergroten van hun economische participatie in ontwikkelingslanden. Lees meer over deze alliantie 

gaa_logo_rgb.png

Ministerie van Buitenlandse Zaken, Liliane Fonds en Kinderpostzegels

Terre des Hommes werkt samen met het Liliane Fonds en de Stichting Kinderpostzegels in een alliantie. Zij ontving 32 miljoen euro uit het budget voor ontwikkelings-samenwerking van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in de periode 2011-2015.De drie organisaties voeren gezamenlijk projecten uit in Ethiopië, Kenia, Tanzania, Oeganda en Nicaragua. In de projecten staan onderwijs, gezondheidszorg voor moeders en kinderen en sociaaleconomische hulp centraal. Door hun eigen focus en expertise vullen de alliantiepartners elkaar niet alleen goed aan, maar vindt er aanvullend synergie plaats.

 

 

Samenwerkende Hulporganisaties (SHO)

De SHO is een samenwerkingsverband van Nederlandse hulporganisaties dat bij grote humanitaire rampen gezamenlijk fondsen werft voor hulpverlening aan de slachtoffers. Ook licht het samenwerkingsverband het Nederlandse publiek voor over de ramp.Terre des Hommes is vaste deelnemer van de SHO. Per ramp bekijkt Terre des Hommes of zij zelf, via haar bestaande netwerk van partners, of via zusterorganisaties hulp kan bieden. 

 

Share this: