Een wereld waarin kinderen niet meer worden uitgebuit. Wij gaan net zolang door tot dit bereikt is

 

Onze missie

Terre des Hommes voorkomt dat kinderen worden uitgebuit, haalt kinderen uit uitbuitingsituaties en zorgt ervoor dat deze kinderen zich in een veilige omgeving kunnen ontwikkelen.

Onze visie

Terre des Hommes werkt aan een wereld waarin alle kinderen een menswaardig bestaan hebben en kunnen opgroeien tot zelfstandige volwassenen. Een wereld waarin kinderen niet meer worden uitgebuit. Wij gaan net zo lang door tot dit bereikt is.

Onze focus

Kinderuitbuiting gaat om ernstige schendingen van kinderrechten, met soms vergaande gevolgen. Hieronder verstaan we de ergste vormen van:

Meer dan 45 jaar ervaring in Oost-Afrika en Azië

Met meer dan 45 jaar ervaring heeft Terre des Hommes een groot netwerk in Oost-Afrika opgebouwd. We werkten al samen met meer dan honderd lokale maatschappelijke organisaties. Ons werk in Oost-Afrika begon in 1968 met projecten in Kenia en Oeganda. Geleidelijk aan werd het programma uitgebreid naar Ethiopië (1978) en Tanzania (1994). In 1984 werd een regio kantoor voor Oost-Afrika in Nairobi geopend.

Terre des Hommes is een langdurige ontwikkelingspartner in Azië. In de jaren '70 werden de eerste hulpprojecten opgezet voor vluchtelingen uit Bangladesh in India. In 1986 werd het regio kantoor voor Zuid-Oost Azië in Indonesië opgericht en in 1989 werd het regio kantoor voor Zuid Azië opgericht in Sri Lanka. In 2015 werden de twee regiokantoren bij elkaar gevoegd. In 2016 verhuisde het regio kantoor Azië naar Cambodja. In de afgelopen 45 jaar hebben we samengewerkt met bijna 700 non-goevermentele organisaties in BangladeshCambodjaIndiaIndonesiëIrakLibanonMyanmarNepalFilippijnenSyrië en Thailand om kinderuitbuiting te stoppen. 

Terre des Hommes International Federation

Terre des Hommes Nederland maakt onderdeel uit van de Terre des Hommes International Federation.

Child safeguarding policy

Terre des Hommes heeft een ‘Child Safeguarding’ beleid met een onderliggende Code of Conduct als maatregel om het welzijn en de veiligheid van kinderen binnen onze projecten te bevorderen. Lees onze child safeguarding policy.

BEKIJK DE STATUTEN

(Portretfoto's medewerkers gemaakt door Bedrijfsfotografie Oscar Timmers)  

Share this: