Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Publicaties

Building Back Better rapport

Het aantal kinderen dat slachtoffer wordt van (online) seksuele uitbuiting is wereldwijd toegenomen. Het systeem dat kinderen moet beschermen heeft door de coronapandemie een enorme klap gehad. Het Building Back Better-programma van de Down to Zero alliantie richtte zich op seksuele uitbuiting van kinderen, tijdens en vooral ook na de pandemie.

Met het Building Back Better-programma ondersteunde Down to Zero kinderen, hun ouders en hun omgeving in twaalf landen in Latijns-Amerika en Azië. Kinderen en jongeren stonden centraal in onze aanpak. We hebben kinderen mondiger gemaakt en hun veerkracht vergroot. We betrokken en trainden jongeren zelf. Via hun eigen platform Youth Voices for Change brachten ze seksuele uitbuiting van kinderen onder de aandacht van leeftijdgenoten en overheden. 

Ook hebben we gewerkt aan het vangnet rondom kinderen en jongeren door kinderbeschermingssystemen te versterken. We verenigden onze krachten in de lobby richting regionale, nationale en internationale overheden en het bedrijfsleven. Dankzij die lobby staat seksuele uitbuiting van kinderen op de agenda van overheden, internationale organen en organisaties.

Building Back Better is een eenjarig programma van de Down to Zero-alliantie, een samenwerking van Terre des Hommes, Plan International, Defence for Children-ECPAT, Free a Girl en ICCO (part of Cordaid) in partnerschap met het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Seksuele uitbuiting van kinderen blijft een dringend probleem dat met de hoogste prioriteit moet worden aangepakt.

Download het Building Back Bettter eindrapport (Engelstalig)
Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan