2,5 jaar onderwijs voor Syrische vluchtelingenkinderen: dit zijn onze resultaten.

Een veilige plek voor vluchtelingenkinderen uit Syrië, Libanon en Jordanië.

Honderdduizenden vluchtelingenkinderen uit Syrië wachten op vrede in hun eigen land in Libanon en Jordanië. Veel kinderen hebben een enorme leerachterstand en kunnen niet naar school. Daarom is tweeënhalf jaar geleden het 'Back to the Future' programma van start gegaan.

Onderwijs is cruciaal voor de gezonde ontwikkeling van kinderen. Dankzij het project 'Back to the Future' hebben meer dan 21.700 kinderen in Libanon en Jordanië de afgelopen drie jaar weer onderwijs kunnen volgen. Want terug naar school is weer terug naar de toekomst. Maar het gaat verder. Het gaat erom een veilige plek te bieden die deze kinderen nu hebben.

Een aantal resultaten in één oogopslag:

Libanon:

  • 8 scholen gerenoveerd.
  • 19131 kinderen namen deel aan onderwijsactiviteiten.
  • 56.088 mensen bereikt via huisbezoeken met informatie over informele en formele onderwijsmogelijkheden in hun gemeenschap.

Jordan:

  • 14 scholen gerenoveerd.
  • 2436 kinderen namen deel aan onderwijsactiviteiten.
  • 44 leerkrachten en pedagogen opgeleid.

Deborah da Boit, Jordanië en Syrië Landendirecteur van Terre des Hommes Italië:

Onderwijsactiviteiten hebben alleen zin als je ook de veiligheid van kinderen waarborgt. Kinderen gaan niet naar school of verlaten eerder de school als zij of hun ouders denken of voelen dat het daar niet veilig is. Dat betekent dat je ook moet zorgen voor veilig vervoer, een veilige fysieke plek moet creëren, maar ook bewustwording moet creëren over zaken als kindermishandeling en huwelijk. "Back to the Future' heeft hier ook een belangrijke bijdrage aan geleverd. 

Benieuwd naar wat we hebben geleerd van 30 maanden 'Back to the Future'? Lees hier het volledige interview met Deborah da Boit, landdirecteur Terre des Hommes Italië in Jordanië. Voor onze lessen die we in Libanon hebben geleerd, vind je hier het interview met Nika Farnworth, regiomanager Libanon, Terre des Hommes Italië. 

Het 'Back to the Future'-project is een samenwerking tussen AVSI, Terre des Hommes Italië, War Child Holland en Terre des Hommes Nederland, met steun van het EU Regionaal Trustfonds Madad.

Lees hier meer over "Back to the future" 

Share this:

Gerelateerd nieuws