380.359 kinderen geholpen in 2016

Het jaarverslag over 2016 is klaar. Het was een bijzonder jaar: die van ons vijftigjarig jubileum. Een dubbel gevoel: mooi dat we al zo lang het vertrouwen en de steun van donateurs en anderen ontvangen, maar confronterend dat wij nog steeds zo hard nodig zijn. Ook dit jaar hebben we honderdduizenden kinderen en bijna vijf miljoen mensen om hen heen hulp, opleiding of zorg geboden.

Kinderrechten

Uitdagen en vooruitlopen

In het jaar 2016 hebben wij zoveel mogelijk partijen uitgedaagd om met ons samen te werken aan ons uiteindelijke doel: het stoppen van kinderuitbuiting. Dit hebben we gedaan met een innovatieve benadering en nieuwe samenwerkingsvormen passend bij het snel veranderende karakter van de maatschappij. Samenwerking met bedrijven om misstanden rond kinderen in hun produktieketens aan het licht te brengen en te bestrijden zal een groeiend thema van TDH zijn.

Nieuwe aanpak kindhuwelijken

In de strijd tegen kindhuwelijken hebben we onze vernieuwende aanpak kunnen doorzetten. Het gaat zelfs zo goed dat we in 2017 opnieuw kunnen investeren in het programma IMAGE in Bangladesh, waarbij kindbruiden een stem krijgen om te ontsnappen aan erbarmelijke omstandigheden. Wat dit programma bijzonder maakt is dat we de echtgenoten en schoonfamilies erbij betrekken. Minister Ploumen, van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, bezocht dit jaar het programma en was onder de indruk van de resultaten. Binnen hetzelfde thema zetten we ons ook in bij het nieuwe netwerk in de strijd tegen kindbruiden: Girls Not Brides.

Successen in de strijd tegen seksuele uitbuiting

Ook onze aanpak van commerciële seksuele uitbuiting van kinderen leidde tot successen. In 2016 zijn in Azië tenminste zeven verdachten van kindersekstoerisme gearresteerd. Met dank aan de Nationale Postcode Loterij hebben we Sweetie 2.0 een stapje verder gebracht en gewerkt aan de chatbots die het in 2017 mogelijk maken om geautomatiseerd duizenden chatrooms tegelijkertijd te monitoren en potentiële kindermisbruikers te waarschuwen en af te schrikken.

Noodhulp

Helaas moesten we in 2016 ook weer in actie komen voor kinderen in acute nood. We boden steun aan de vele slachtoffers van de grote brandhaarden in de wereld. Wij hielpen kinderen die getroffen werden door de burgeroorlogen in het Midden Oosten en de vluchtkinderen in Europa.

Lees het volledige jaarverslag:

 

Share this:

Gerelateerd nieuws