Kringloopwinkel Terre des Hommes op Nieuwe Markt dringend op zoek naar extra vrijwilligers

De tweedehands winkel van Terre des Hommes op de Nieuwe Markt zoekt dringend extra vrijwillige medewerkers. Uitbreiding van de huidige groep medewerkers is hard nodig om de openingsuren te verruimen en de winkel levensvatbaar te houden.  

Karin Franken is voorzitter van de Terre des Hommes winkel in Roosendaal:

De winkel aan de Nieuwe Markt is een prachtige winkel, met mooie spullen en een enthousiaste groep vrijwillige medewerkers. Maar die groep is klein, daardoor zijn we in de vakanties beperkter open en is de werkdruk hoog. We zoeken dringend extra hulp, waardoor we ook de openingsuren kunnen verruimen. We willen graag alle dagen van de week open zijn en niemand voor een dichte deur laten staan. 

De Terre des Hommes winkel heeft een uitgebreid assortiment aan tweedehands kleding, kinderkleding, schoenen, lederwaren, speelgoed, kinderboeken, CD's en DVD´s, servies, kleine huishoudelijke artikelen en bric a brac. De spullen worden gratis door particulieren ter beschikking gesteld.  De opbrengst komt geheel ten goede aan de projecten van Terre des Hommes tegen kinderuitbuiting. 

Medewerkers runnen de winkel, houden zich bezig met de inrichting en het magazijn en zorgen voor de sortering van de tweedehands artikelen. 

 

We zoeken enthousiaste vrijwilligers die een paar uur per week van hun tijd willen doneren aan onze goede doelen winkel. Het is gezellig en laagdrempelig, je ontmoet mensen en je draagt bij aan de hulp voor de kinderen waar Terre des Hommes zich voor inzet”, aldus Karin Franken.

Terre des Hommes

Terre des Hommes voorkomt dat kinderen worden uitgebuit in met name Azië en Oost Afrika. We strijden tegen kinderarbeid, kundhuwelijken en seksuele uitbuiting van minderjarigen. Maar we hebben ook in Nederland een programma tegen seksuele uitbuiting door loverboys via Watch Nederland meldpunt en onze onderzoeksunit. Er zijn in Nederland 45 Terre des Hommes winkels, gerund door bijna 2000 vrijwilligers. De opbrengst komt ten goede komt aan onze projecten tegen kinderuitbuiting.

 

Share this:

Gerelateerd nieuws