Nationale Postcode Loterij schenkt Terre des Hommes 2,25 miljoen euro

Terre des Hommes heeft een cheque t.w.v. 2,25 miljoen euro dankzij de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij in ontvangst mogen nemen. Dit gebeurde maandag 6 februari tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala.

‘Dankzij de bijdrage van de Nationale Postcode Loterij kunnen wij kinderuitbuiting stoppen en zorgen dat deze kinderen zich in een veilige omgeving kunnen ontwikkelen. Deelnemers van de loterij: bedankt!’ aldus Terre des Hommes-ambassadeur Jan Dulles, namens het hele TDH team van ambassadeurs.

Al 21 jaar partner 

Het is 21 jaar geleden dat Terre des Hommes voor het eerst een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij ontving. Dankzij de jaarlijkse steun van de Loterij heeft Terre des Hommes grootschalige en soms baanbrekende projecten kunnen realiseren die de strijd tegen kinderuitbuiting een enorme impuls geven. Zoals met ‘Sweetie 2.0’: webcamseks met kinderen de wereld uit’ dat online kindmisbruikers waarschuwt en afschrikt.  

Over de Nationale Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen. Inmiddels spelen 2.5 miljoen Nederlanders mee met de loterij. Zij maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen. Tegelijkertijd steunen de deelnemers goede doelen, omdat de helft van de lotprijs bestemd is voor 92 goede doelen organisaties. Tijdens het Gala maakte de Loterij bekend een recordbedrag van 341 miljoen euro te doneren aan 110 goede doelen, waaronder Terre des Hommes.

 

Share this:

Gerelateerd nieuws