Terre des Hommes stopt twee Fransen verdacht van kindermisbruik in Nepal

De Nepalese politie heeft in Kathmandu twee Franse mannen (38 en 42 jaar) gearresteerd op verdenking van het misbruiken van diverse jongens tussen de 10 en 14 jaar.

Lokale onderzoekers van Terre des Hommes in Nepal hielden de mannen al enige tijd in de gaten op basis van informatie verstrekt door de Franse politie. In de dagen voorafgaande aan de arrestatie werd nauw samengewerkt met de Nepalese politie, die de mannen op zondag 22 juli heeft gearresteerd. Beide verdachten verbleven in afgelopen maanden in Nepal. Een van hen is in Frankrijk al eerder veroordeeld voor kindermisbruik en het bezit van kinderporno, aldus de Nepalese politie.

Juridische en psycho-sociale bijstand

Een maatschappelijk werker van een door Terre des Hommes gesteunde lokale organisatie geeft psychosociale bijstand aan zowel de jonge slachtoffers als hun ouders. Tevens krijgen de families juridisch hulp voorafgaande en tijdens het proces.

Het programma tegen seksuele uitbuiting van Terre des Hommes wordt mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

 

Share this:

Gerelateerd nieuws