Vier Cambodjaanse meisjes gered uit handen van Britse kindersekstoerist

Vier minderjarige meisjes zijn in de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh bevrijd uit handen van een 69-jarige Britse kindersekstoerist bij een inval in zijn appartement. Mede dankzij de hulp van Terre des Hommes partner Action pour les Enfants (APLE) kon de man gearresteerd worden.

Seksuele uitbuiting

De meisjes die bij de politieactie werden gered waren 12, 13, 14 en 15 jaar oud. De politie nam twee computers, een harde schijf, condooms en seksspeeltjes in beslag. De dader is volgens de politie een gepensioneerde arts.

Terre des Hommes partner helpt bij politieonderzoek

In februari van dit jaar werd Terre des Hommes partner APLE via een informant op de hoogte gebracht van het kindermisbruik. APLE speelde de informatie door aan de politie en hielp bij het onderzoek en het identificeren van de slachtoffers van de man. APLE heeft ook voor opvang, passende zorg en juridische hulp gezorgd voor de vier meisjes en hun familie.   

Betalen voor seks met kinderen

Volgens de politie gaf de man regelmatig geld aan de kinderen, de bedragen varieerden van 20 tot 200 dollar. De man is aangeklaagd voor het seksueel misbruiken van kinderen voor geld. Als hij schuldig wordt bevonden kan hij een celstraf krijgen van 7 tot 15 jaar. Een 31-jarige vrouw, de tante van de vier meisjes, is ook in staat van beschuldiging gesteld voor het aanbieden van de kinderen aan de Britse kindersekstoerist. 

Aanpak kindersekstoerisme in Azië

Samen met partnerorganisaties zoals APLE pakt Terre des Hommes kindersekstoerisme in Azië aan. We geven voorlichting, vangen slachtoffers op, bieden rechtsbijstand en werken samen met politie en justitie om daders op te pakken.

Wilt u meehelpen om kindersekstoerisme te stoppen, steun Terre des Hommes >>

 

Share this:

Gerelateerd nieuws

Reactie toevoegen