Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Actueel

Call me persistence

10 mei 2021

Met de juiste steun hebben kinderen het opmerkelijke vermogen zich aan te passen aan nieuwe omstandigheden, hoe moeilijk die ook zijn. Batoul is daar een goed voorbeeld van.

Nadat ze in 2011 met haar ouders en twee broers en zussen uit Syrië was gevlucht, vestigden Batoul en haar familie zich in een kamp in Noord-Libanon. Het was geen gemakkelijke reis. Het gezin heeft veel ontberingen moeten doorstaan en moeilijke omstandigheden moeten overwinnen voordat ze zich hier vestigden, wat Batoul het meest heeft geraakt, vooral in haar streven naar onderwijs.

Toen de ouders van Batoul het Back to the Future-programma ontdekten, aarzelden zij geen seconde om hun dochter in te schrijven. Een opleiding volgen is altijd een droom van haar geweest, en haar vader zorgde ervoor dat niets haar in de weg stond. Ze was nog nooit naar school geweest.

Met de hulp en volharding van haar begeleider, Yemen, begon Batoul aan haar educatieve reis. Yemen zorgde ervoor dat Batoul al het materiaal, inclusief video's, op tijd kreeg en begreep wat er van haar verlangd werd. Ze hield dagelijks contact met haar studenten.

Ook haar vader speelde een grote rol. Omdat hun tent nogal ver van de andere huizen stond, liep Batouls vader lange afstanden naar de dichtstbijzijnde buurman, vroeg toestemming om hun internet te gebruiken, downloadde de video's die door Jemen werden gedeeld, en ging dan terug naar huis om zijn dochter les te geven.

Binnen een paar weken toonde Batoul een ongelooflijke verbetering en een verlangen om te studeren en te leren. Ze hield van het kijken naar en de interactie met de video's, vooral die met dieren erin.

"Ze veranderde van een gewone luisteraar in een soort superheld die een creatieve manier probeerde te vinden om verbonden te blijven met het leerproces. Ze gaf niet op!" zegt Jemen.

In het begin was zelfs Yemen gefrustreerd over hoe ze moest omgaan met alle nieuwe uitdagingen die de pandemie met zich meebracht, bang dat ze haar werk niet goed zou kunnen doen en haar leerlingen uiteindelijk in de steek zou laten.

Maar door hard te werken en vastberaden te zijn, kon ze zich er toch doorheen slaan. En met een student als Batoul, was ze nog vastberadener om te slagen.

"Ze motiveerde en maakte mijn werk makkelijker!" Zegt Jemen.

Als er een wil is, is er een weg. Batoul, haar vader en begeleider, heeft ervoor gezorgd dat niets haar in de weg stond om een goede opleiding te volgen, die van onschatbare waarde kan blijken te zijn voor haar toekomst.

Back to the Future wordt gefinancierd door de Europese Unie in Libanon, via het regionale EU-trustfonds als antwoord op de Syrische crisis, het Madad-fonds van de EU, en uitgevoerd in partnerschap door AVSI Midden-Oosten, Terre des hommes Italiƫ in Libanon en War Child in Libanon.
Back to the Future
this is a subtitle
Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan