Nieuws

Acht kinderen gered tijdens mars tegen kinderhandel in Oeganda Terre des Hommes kinderuitbuiting

Acht kinderen gered tijdens mars tegen kinderhandel in Oeganda

Oeganda

Tijdens de ‘Journey of Hope’, een 18-daagse wandeltocht over 467 kilometer van Oeganda’s hoofdstad Kampala naar Karamoja, het district waar de meeste van Kampala’s straatkinderen vandaan komen, zijn acht straatkinderen gered. De kinderen zijn opgepikt en teruggebracht naar hun familie. Ook hebben ze financiële ondersteuning gekregen om weer naar school te kunnen gaan. 

Schrijnende omstandigheden voor vluchtkinderen op de Griekse eilanden

Schrijnende omstandigheden voor vluchtkinderen op de Griekse eilanden

Algemeen

Meer dan 15.000 mensen bevinden zich op dit moment in vluchtelingenkampen op de Griekse eilanden, waaronder meer dan 5.000 kinderen. Deze kinderen bevinden zich in onveilige en gevaarlijke omstandigheden.

Diverse Coalition to Establish Centre for Sport & Human Rights in 2018 Children Win! Terre des Hommes

Samenwerkingsverband richt Centrum voor Sport & Mensenrechten op

Algemeen

Een uniek samenwerkingsverband van sportorganisaties, intergouvernementele organisaties, overheden, atleten, organisatoren, sponsoren, omroeporganisaties, vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties, vakbonden, werkgevers en nationale mensenrechteninstanties hebben vandaag plannen bekend gemaakt om in 2018 een onafhankelijk Centrum voor Sport & Mensenrechten op te richten.

 Koop uw Sint-cadeaus bij Dille & Kamille en steun Terre des Hommes

Koop uw Sint-cadeaus bij Dille & Kamille en steun Terre des Hommes

Nederland

Uw Sint-cadeaus kopen en Terre des Hommes steunen? Dat kan nu bij Dille & Kamille. In de week voor Sinterklaas gaat er voor ieder stuk houten speelgoed dat wordt verkocht, 1 euro naar Terre des Hommes.

Maak kans op een Tony Chocolonely regenboog pakket Terre des Hommes tweedehands winkels kringloopwinkels

Maak kans op een Tony Chocolonely regenboog pakket

Nederland

Bezoek onze tweedehands winkels en maak tot 13 december kans op een Tony Chocolonely regenboogpakket.

870 kindarbeiders ontdekt in Oeganda Terre des Hommes

870 kindarbeiders ontdekt in Oeganda

Oeganda

Bij een onderzoek in twee districten in Oeganda trof Terre des Hommes 870 kinderarbeiders aan. Veel van de kinderen werken in gevaarlijke goudmijnen. Met voorlichting aan lokale leiders, ouders en kinderen gaat Terre des Hommes de strijd aan tegen kinderarbeid in de districten. Met resultaat, de lokale autoriteiten nemen hun verantwoordelijkheid.  

28 jaar erkenning voor kinderrechten Terre des Hommes Internationale Dag vande  rechten van het Kind

28 jaar erkenning voor kinderrechten

Algemeen

Op 20 november viert de Internationale Dag van de Rechten van het Kind haar 28-jarig bestaan. Dit in 1989 door de Verenigde Naties aangenomen verdrag is inmiddels door bijna alle landen ter wereld ondertekend.

India Terre des Hommes kinderarbeid Sustainable Standards Conference

TDH zet kinderrechten op de kaart tijdens duurzaamheidscongres in India

India

Terre des Hommes is erin geslaagd om kinderrechten op de agenda te krijgen van een grote internationale conferentie over duurzaamheid in New Delhi, India. Tijdens de derde dag van de Sustainability Standards: International Dialogue & Conference (ISS) verzorgde Terre des Hommes een eigen sessie over zaken doen en kinderrechten.

Terre des Hommes Giro555 Kenia Droogte

Aan ruim één miljoen mensen hulp verleend

Kenia

Zes maanden na de Giro555-actie ‘Help slachtoffers hongersnood’ is meer dan 64% van de ruim 35 miljoen euro besteed. De rest van het geld wordt binnen een jaar na de actie besteed aan noodhulp. Het grootste deel van het geld is gegaan naar de 20 miljoen mensen die hulp nodig hadden in Zuid-Soedan, Noordoost-Nigeria, Somalië en Jemen.

India: Geen trouwkaarten meer voor kindhuwelijken

India: Geen trouwkaarten meer voor kindhuwelijken

India

10 drukkerijen in de Karnataka-regio in India hebben besloten geen trouwkaarten meer te drukken voor families die hun kind uit willen huwelijken. Zij vragen de ouders voortaan naar een geboortebewijs of officieel document waaruit de leeftijd blijkt.

Pagina's