Nieuws

Nederlander opgepakt voor misbruik zesjarig Cambodjaans meisje Seksuele uitbuiting Cambodja

Nederlander opgepakt voor misbruik 6-jarig Cambodjaans meisje

Cambodja

Een 42-jarige Nederlander is deze week in Cambodja gearresteerd op verdenking van het herhaaldelijk misbruiken van een zesjarig Cambodjaans meisje. De lokale partner van Terre des Hommes kreeg een tip over het mogelijke misbruik en hielp binnen een week de moeder haar dochter te redden.

Europese campagne waarschuwt voor online chantage van kinderen seksuele uitbuiting van kinderen Terre des Hommes

Europese campagne waarschuwt voor online chantage van kinderen

Nederland

Online chantage en afpersing van kinderen, een vorm van digitaal afpersen waarbij seksuele informatie of beelden gebruikt worden om seksueel materiaal, seksuele gunsten of geld af te dwingen, ook vaak ‘sextortion’ of ‘webcam-chantage’ genoemd, is de laatste jaren explosief gestegen maar er wordt nog steeds vrijwel geen aangifte van gedaan.

45.000 Syrische kinderen naar school Terre des Hommes Libanon

Tienduizenden Syrische kinderen naar school

Libanon
Syrië

Honderdduizenden vluchtkinderen uit Syrië wachten in Libanon en Jordanië tot het vrede wordt en ze weer terug kunnen naar hun huis. Bijna net zoveel kinderen wachten ook tot ze naar school kunnen: een hele generatie groeit op zonder veel hoop op een betere toekomst.

800 slachtoffers van seksuele uitbuiting krijgen psychosociale hulp

800 slachtoffers van seksuele uitbuiting krijgen psychosociale hulp

Algemeen

In Azië hebben in het afgelopen jaar 800 kinderen die slachtoffer werden van seksuele uitbuiting hulp gekregen bij het verwerken van hun traumatische ervaringen. De kinderen werden misbruikt door kindersekstoeristen, gedwongen tot webcamseks of op andere manieren seksueel uitgebuit.   

588 ex-kindarbeiders weer naar school kinderarbeid terre des hommes oost-afrika

588 ex-kindarbeiders weer naar school

Algemeen

In de tweede helft van 2016 heeft Terre des Hommes 588 ex-kindarbeiders in Oost-Afrika geholpen om (weer) naar school te gaan. Dit is één van de resultaten van het werk van Terre des Hommes tegen kinderarbeid in deze regio.

Hulp voor 70 slachtoffers van seksuele uitbuiting in Indonesië Terre des Hommes

Hulp voor 70 slachtoffers van seksuele uitbuiting in Indonesië

Indonesië

In Indonesië hebben zeventig kinderen die slachtoffer zijn van webcamseks en kindersekstoerisme psychosociale hulp gekregen. Dat is één van de resultaten van het Terre des Hommes programma tegen seksuele uitbuiting in Azië in de tweede helft van 2016.

Terre des Hommes investigates adoptions from Bangladesh

Terre des Hommes onderzoekt adopties uit Bangladesh

Bangladesh

In diverse nieuwsberichten is recent aandacht besteed aan interlandelijke adopties, die in de jaren zeventig en tachtig plaatsvonden. Kinderen uit Tongi in Bangladesh werden toen geadopteerd door gezinnen in Nederland. Terre des Hommes Nederland was vanaf de jaren zeventig tot 2010 in Tongi actief om het leven van kinderen daar structureel te verbeteren. 

295 kinderen in Oost-Afrika uit de seksindustrie Terre des Hommes seksuele uitbuiting

295 kinderen uit de seksindustrie in Oost-Afrika

Algemeen

In de tweede helft van 2016 heeft Terre des Hommes 282 meisjes en 13 jongens in Oost-Afrika geholpen uit de seksindustrie te stappen. De kinderen kregen therapeutische begeleiding en, indien nodig, werden de kinderen opgevangen. De kinderen kregen ook hulp om (weer) aan een opleiding te beginnen en om alternatieve inkomstenbronnen te vinden.

terre des hommes netherlands in asia

Terre des Hommes organiseert kindmigratie conferentie in Azië

Algemeen

Op 24 en 25 mei 2017 organiseerden Terre de Hommes, Save the Children, International Detention Coalition (IDC) en de Asia Pacific Refugee Rights Network (APRRN) in Bangkok gezamenlijk de Regional Conference on Children on the Move. Tijdens de conferentie stonden vier thema’s centraal: toegang tot voorzieningen, immigratie van kinderen en detentie, aanbieden van passende opvang en zorg,

Arrestatie Nederlander voor webcamseks in Filippijnen seksuele uitbuiting Terre des Hommes

Arrestatie Nederlander voor webcamseks in Filippijnen

Filippijnen

Ook Nederlanders betalen voor webcamseks met kinderen in de Filippijnen. Dat bleek vorige week opnieuw, toen een 34-jarige inwoner van IJmuiden werd aangehouden in zijn woning. Hij zou tegen betaling op bestelling meisjes op de Filippijnen voor de webcam laten misbruiken.

Pagina's