Nieuws

‘IMAGE PLUS’ aims to help 9,000 girls in Bangladesh

9.000 kindbruiden in Bangladesh krijgen hulp

Algemeen

Wegens het grote succes gaat Terre des Hommes in Bangladesh voor een nieuwe periode van drie jaar kindbruiden helpen. Het hulpprogramma voor kindbruiden breidt uit van 4.416 naar 9.000 meisjes. Doel is hun positie en gezondheid te versterken en op landelijk niveau meer bewustwording te creëren over de gevaren van kindhuwelijken. De aanpak van het programma is zeer succesvol gebleken.

Terugkijken op een jaar Girls Advocacy Alliantie Terre des Hommes seksuele uitbuiting van meisjes

Terugkijken op een jaar Girls Advocacy Alliantie

Algemeen

In 2016 ging het vijfjarige programma van de Girls Advocacy Alliantie (GAA) van start. In de Girls Advocacy Alliantie werkt Terre des Hommes samen met de organisaties Plan Nederland en Defence for Children – ECPAT aan het uitbannen van geweld tegen meisjes en jonge vrouwen en aan het versterken van hun economische kansen in de samenleving door middel van lobby en advocacy.

Thaise jongen krijgt $25.000 schadevergoeding van Amerikaanse misbruiker seksuele uitbuiting van kinderen Thailand

Thaise jongen krijgt $25.000 schadevergoeding van Amerikaanse misbruiker

Thailand

Een Thaise jongen heeft in de Verenigde Staten om een schadevergoeding gevraagd van de Amerikaan die hem misbruikte in Thailand. De schadevergoeding is toegekend. De jongen, Tima, krijgt $25.000. De 54-jarige Amerikaanse leraar Clarence E. in Alabama (VS) is veroordeeld tot 27 jaar celstraf voor het produceren en bezitten van kinderpornografie.

Terre des Hommes Netherlands East Africa map with children helped in 2016

21.413 kinderen geholpen in Oost-Arika

Ethiopië
Kenia
Oeganda
Tanzania

In 2016 heeft Terre des Hommes 21.413 kinderen geholpen in onze vier Oost-Afrikaanse focuslanden Ethiopië, Kenia, Tanzania, en Oeganda.

Duitse kindersekstoerist gearresteerd in Nepal dankzij speurwerk TDH partner

Duitse kindersekstoerist gearresteerd in Nepal dankzij speurwerk TDH partner

Nepal

De Nepalese politie heeft vorige week een Duitser gearresteerd voor het misbruiken van een kind in Nepal. Het gaat om de 63 jarige Albert K. die mede door lang en grondig onderzoek van de lokale partner van Terre des Hommes is opgespoord.

Bijna miljoen Zuid-Soedanezen naar Oeganda gevlucht: internationale actie nodig Ollivier Girard TdH Lausanne

Bijna miljoen Zuid-Soedanezen naar Oeganda gevlucht: internationale actie nodig

Zuid-Soedan

Veertien Nederlandse hulporganisaties slaan alarm nu, 6 jaar na het ontstaan van Zuid-Soedan, bijna een miljoen Zuid-Soedanezen de grens met Oeganda over zijn gestoken. Op 9 juli bestaat Zuid-Soedan precies 6 jaar. De organisaties waarschuwen dat de vluchtelingenstroom, na die vanuit Syrië de grootste ter wereld, niet alleen Zuid-Soedan zelf maar ook buurlanden steeds zwaarder onder druk zet.

Strijd mee tegen loverboys, bestel de poster! Seksuele uitbuiting van kinderen Nederland Terre des Hommes

Strijd mee tegen loverboys, bestel de poster!

Nederland

Vraag nu de WATCH Nederland poster aan en strijd mee tegen loverboypraktijken in Nederland.   

terre des hommes netherlands in India

India: Kinderen gered van een toekomst als 'tempelprostituee'

India

De dochters van tenminste 38 ouders uit het zuiden van India zijn in 2016 gered van een leven als 'tempelprostituee'. De ouders besloten om hun jonge dochters niet volgens het lokale religieuze Devadasi-systeem als prostituee uit te laten buiten, maar weer terug naar school te laten gaan.

 

380,359 children supported in 2016 Annual Report 2016 Terre des Hommes Netherlands

380.359 kinderen geholpen in 2016

Algemeen

Het jaarverslag over 2016 is klaar. Het was een bijzonder jaar: die van ons vijftigjarig jubileum. Een dubbel gevoel: mooi dat we al zo lang het vertrouwen en de steun van donateurs en anderen ontvangen, maar confronterend dat wij nog steeds zo hard nodig zijn. Ook dit jaar hebben we honderdduizenden kinderen en bijna vijf miljoen mensen om hen heen hulp, opleiding of zorg geboden.

Rotterdammer opgepakt voor misbruik zesjarig Cambodjaans meisje Seksuele uitbuiting Cambodja

Rotterdammer opgepakt voor misbruik 6-jarig Cambodjaans meisje

Cambodja

Een 42-jarige man uit Rotterdam is deze week in Cambodja gearresteerd op verdenking van het herhaaldelijk misbruiken van een zesjarig Cambodjaans meisje. De lokale partner van Terre des Hommes kreeg een tip over het mogelijke misbruik en hielp binnen een week de moeder haar dochter te redden.

Pagina's