Nieuws

India verbiedt seks met kindbruiden

India

Volgens het Hooggerechtshof in India is een man schuldig aan verkrachting als hij seks heeft met zijn minderjarige echtgenote.

Bangladesh Terre des Hommes adoptie

Terre des Hommes reageert op adoptieverhaal in Trouw

Bangladesh

In reactie op het artikel dat vandaag in Trouw staat over de mogelijke betrokkenheid van Terre des Hommes bij misstanden met adopties uit Bangladesh in de jaren zeventig, wil Terre des Hommes benadrukken dat ze waardeert dat ex-medewerkers van Terre des Hommes hun stem laten horen. Terre des Hommes onderzoekt de zaak en staat in contact met de geadopteerden.

Honger en uitbuiting dreigt voor 250.000 Rohingya kinderen in Bangladesh Terre des Hommes noodhulp

Honger en uitbuiting dreigt voor meer dan 250.000 Rohingya kinderen

Bangladesh
Myanmar

Een enorme humanitaire ramp speelt zich af in het grensgebied tussen Bangladesh en Myanmar. Een half miljoen Rohingyas zijn halsoverkop gevlucht naar Bangladesh, verdreven door vreselijk geweld. Hier overleven zij onder mensonterende omstandigheden in geïmproviseerde noodkampen waar hongersnood dreigt. Onder de vluchtelingen zijn inmiddels meer dan 250.000 kinderen.

 

Loverboys Terre des Hommes WATCH Nederland

WATCH Nederland start regionale acties tegen loverboys

Nederland

WATCH Nederland is vandaag in Zeeland een actie gestart om commerciële seksuele uitbuiting van minderjarige meisjes onder de aandacht te brengen. Samen met politie, het Veiligheidshuis en diverse hulpinstanties wordt de situatie geschetst rondom deze problematiek in Zeeland. Bij het verspreiden van deze boodschap wordt de hulp ingezet van regionale media.

Filippijnse politie geeft bestanden van online kindermisbruikers vrij Terre des Hommes seksueel misbruik Sweetie

Filippijnse politie geeft bestanden van online kindermisbruikers vrij

Filippijnen

De Filippijnse politie geeft de bestanden vrij die zij anderhalf jaar geleden in beslag nam bij een politieactie tegen een cyberseks bende die webcamseks shows met kinderen aanbood. Politiediensten in een groot aantal Westerse landen kunnen nu beginnen met het opsporen van online kindermisbruikers die betaalden voor de seksshows.

Overstromingen Bangladesh dwingen ouders tot uithuwelijken van dochters Terre des Hommes kindbruiden

Overstromingen Bangladesh dwingen ouders tot uithuwelijken van dochters

Bangladesh

52 procent van de meisjes in Bangladesh trouwt voor ze achttien zijn. Door de overstromingen in het land lopen op dit moment nog meer meisjes het risico om uitgehuwelijkt te worden. Hele dorpen zijn weggespoeld en families hebben alles verloren. Om te overleven huwelijken veel ouders hun dochters uit, zodat ze een mond minder te voeden hebben.

Seksuele uitbuiting down to zero Azië

Samenwerken tegen seksuele uitbuiting van kinderen loont

Algemeen

Samen sta je sterker. Dat blijkt maar weer uit het eerste jaarverslag van Down to Zero. Deze alliantie van vijf NGO’s (Terre des Hommes, Plan Nederland, Defence for Children - ECPAT, Free a Girl en ICCO Cooperation) werken samen om commerciële seksuele kinderuitbuiting in elf landen in Azië en Latijns Amerika uit te bannen in 2020.

NGO-consortium opent met project 'Back to the Future' 19 brede scholen in Libanon vluchtkinderen Syrië noodhulp Terre des Hommes

NGO-consortium opent met project 'Back to the Future' 19 brede scholen in Libanon

Libanon
Syrie

18.682 Syrische vluchtkinderen en kwetsbare kinderen naar school in Libanon en Jordanië dankzij samenwerking tussen Terre des Hommes, War Child Holland en AVSI en met geld van het EU Madad Fund.

Ban op seksuele voorlichting opgeheven voor TDH partners in Oeganda

Ban op seksuele voorlichting opgeheven voor TDH partners in Oeganda

Oeganda

Terre des Hommes’ partners in Oeganda mogen voortaan in de klas praten over seksuele uitbuiting. Het Ministerie van Onderwijs maakt hiervoor een uitzondering op het verbod op seksuele voorlichting. Informatiebijeenkomsten op scholen zijn belangrijk om veel potentiële slachtoffers van seksuele uitbuiting te kunnen bereiken.

 

Nederland moet webcrawlers inzetten tegen online seksueel misbruik van kinderen

Nederland moet webcrawlers inzetten tegen online seksueel misbruik van kinderen

Nederland

Het Canadian Centre for Child Protection (het CCCP) en de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen, Corinne Dettmeijer adviseren de Nederlandse politie om webcrawlers te gebruiken. Dit doen zij naar aanleiding van een onderzoek naar de ervaringen van slachtoffers van kinderpornografie.

Pagina's