Nieuws

 Speerpunt Minister Kaag: psychosociale hulpverlening vast onderdeel van noodhulp

Speerpunt Minister Kaag: psychosociale hulpverlening vast onderdeel van noodhulp

Meer dan 70 miljoen mensen zijn op de vlucht voor oorlog, armoede, vervolging en natuurrampen. 1 op de 5 mensen in een crisissituatie krijgt last van een psychologische aandoening, volgens cijfers van de Verenigde Naties. Voor die miljoenen mensen is er nauwelijks of geen psychische hulp.

Terre des Hommes strijd tegen kindersekstoerisme en seksuele uitbuiting van minderjarigen

Negen meldingen van kindersekstoerisme naar aanleiding van zomercampagne

Van 13 juli tot en met 31 augustus werd online en offline campagne gevoerd voor Don’t Look Away. De campagne tegen kindersekstoerisme leverde 9 meldingen op bij www.meldkindersekstoerisme.nl.

Tanzaniaanse meisjes gered van besnijdenis

Tanzaniaanse meisjes gered van besnijdenis

Tanzania

Gered! Deze Tanzaniaanse meisjes zijn weer veilig, nadat ze door hun grootmoeder onder valse voorwendselen bij hun ouders in Dar es Salaam waren opgehaald, om 900 km verderop in Masanga te worden besneden. De vader had hiermee ingestemd, maar de moeder wist van niks.

Kamerlid Kirsten van den Hul (PvdA) ontmoet de jongerenlobbyisten – Fotograaf: Daniëlla van Bergen

Jongerenactivisten uit tien landen in Afrika en Azië in gesprek met Tweede Kamer

Een dag na de opening van het parlementaire jaar wonen twintig jongerenlobbyisten uit tien landen in Afrika en Azië op 4 september een bijzondere procedurevergadering van de Tweede Kamercommissie Buitenlandse Handel & Ontwikkelingssamenwerking bij.

Voorlichting over meisjesbesnijdenis in Tanzania FGM

Terre des Hommes vreest massale meisjesbesnijdenis in Tanzania

Tanzania

Meisjes besnijdenis is gruwelijk. Wereldwijd zijn ruim 200 miljoen meisjes en vrouwen inmiddels het slachtoffer van besnijdenis. En iedere dag lopen ruim 8000 meisjes het risico om ook besneden te worden. Op dit moment maakt Terre des Hommes zich extra zorgen over meisjes in Tanzania.

Bijzondere donateur - 90 jaar en al ruim 40 jaar trouw aan Terre des Hommes

Bijzondere donateur - 90 jaar en al ruim 40 jaar trouw aan Terre des Hommes

Hiep hiep hoera! Mevrouw Merkes de Vos werd op 3 augustus 90 jaar! In plaats van cadeaus voor haar verjaardag, vroeg ze om een donatie voor Terre des Hommes. 

2,5 jaar onderwijs voor Syrische vluchtelingenkinderen: dit zijn onze resultaten.

2,5 jaar onderwijs voor Syrische vluchtelingenkinderen: dit zijn onze resultaten.

Een veilige plek voor vluchtelingenkinderen uit Syrië, Libanon en Jordanië.

Vluchtelingen uit Venezuela langs de weg bij Cucuta in Colombia

Dagelijks ontvluchten nog steeds duizenden Venezuela

De vluchtelingenstroom uit Venezuela houdt aan. Dagelijks ontvluchten duizenden mensen het land waar de regering een economisch beleid voert waarop mensen niet kunnen leven. Terre des Hommes was een van de eerste hulpverlenende organisaties ter plaatse

Zo herken én meld je kindersekstoerisme

Zo herken én meld je kindersekstoerisme

Als u vermoedens heeft van kindermisbruik als u op reis bent, heeft u een keuze: wegkijken of het probleem zien en melden. Met de campagne ‘Don’t Look Away’ sporen we reizigers aan om vermoedens van kindermisbruik door reizigers te melden bij: www.meldkindersekstoerisme.nl.

Jaaroverzicht: Down to Zero Alliantie 2018

Jaaroverzicht: Down to Zero Alliantie 2018

Wereldwijd zijn twee miljoen kinderen slachtoffer van commerciële seksuele uitbuiting. In een alliantie genaamd ‘Down to Zero’ werken Terre des Hommes (lead), Plan International Nederland, Defence for Children - ECPAT, Free a Girl en ICCO Cooperation samen om commerciële seksuele uitbuiting in tien landen in Azië en Latijns Amerika uit te bannen in 2020.

Pagina's