Nieuws

Terre des Hommes stopt kindersekstoerist in Nepal

Terre des Hommes heeft opnieuw een van kindersekstoerisme verdachte Nederlander, P.H. van T. (66), kunnen stoppen. Van T. werd gisteren, op 14 juni 12.00 uur ’s middags, op heterdaad betrapt en gearresteerd in de Nepalese hoofdstad Kathmandu. Hij bevond zich samen met een 15-jarige jongen op zijn kamer in een guest house.

lobbywerk Girls Advocacy Alliantie werpt vruchten af

Lobbywerk Girls Advocacy Alliantie werpt vruchten af

In de Girls Advocacy Alliantie (GAA) werkt Terre des Hommes samen met Plan Nederland en Defence for Children – ECPAT en het ministerie van Buitenlandse Zaken aan het uitbannen van geweld tegen meisjes en jonge vrouwen en aan het versterken van hun economische kansen door middel van lobby en advocacy.

sexual exploitation colombia children bogota

Hoteleigenaren: beschermen van kinderen is winstgevend

Algemeen

Hoteleigenaren van zowel lokale middelgrote ondernemingen als grote multinationals zijn het erover eens: het implementeren van een beschermende omgeving voor kinderen leidt tot meer winst. Deze verrassende uitspraken werden gedaan tijdens de Global Summit on Child Protection in Travel and Tourism in Bogotá.

Dolores Leeuwin interviewt Hans Guijt

Dolores Leeuwin interviewt Hans Guijt

"Het mooiste moment is als je de kinderen ontmoet die geholpen zijn". Hans Guijt neemt na 22 jaar afscheid van Terre des Hommes. Onze ambassadeur Dolores Leeuwin interviewt hem in een korte documentaire. 

kindersekstoerisme internationaal probleem

Meldkindersekstoerisme is overgedragen aan ECPAT en Terre des Hommes

Meldkindersekstoerisme is overgedragen aan de internationale organisatie ECPAT en Terre des Hommes. ECPAT beheert en bemant het meldpunt. De observatie en actie-unit van Terre des Hommes onderzoekt de meldingen.  

Kinderarbeid India micamijnen Terre des Hommes

Investeren in perspectief voor alle kinderen

Nederland

De beleidsnota van minister Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, ‘Investeren in perspectief’, is op vrijdag 18 mei jl. gelanceerd. De Coalitie Kinderrechten in Ontwikkelingssamenwerking (KROS), waar Terre des Hommes deel van uitmaakt, is blij met de aandacht voor kinderen in de beleidsnota en de ophoging van het Kinderarbeidfonds.

terre des hommes ambassadeurs 3J's en dolores leeuwin

3J's, Dolores Leeuwin en Gerard Ekdom op Terre des Hommes evenementen

Onze ambassadeurs de 3J’s en Dolores Leeuwin hebben dit weekend twee feestjes met ons gevierd. Op vrijdag waren de 3J’s bij de lustrum viering van de winkel in Den Bosch en op zaterdag was Dolores Leeuwin samen met radio deejay Gerard Ekdom bij de de Modeshow in Barneveld. 

jongen micamijn

Dolmans steunt Terre des Hommes opnieuw in strijd tegen kinderuitbuiting

Dolmans Schoonmaak Diensten steunt Stichting Terre des Hommes in de strijd tegen kinderuitbuiting met een donatie van 10.000 euro. Samen streven Dolmans en Terre des Hommes naar een duurzaam partnership en een goede samenwerking om kinderuitbuiting tegen te gaan.

"Kinderarbeid is de verantwoordelijkheid van de consument"

India

Terre des Hommes haalt kinderen uit de micamijnen en zorgt dat ze naar school kunnen. Dit doen we samen met bedrijven, de overheid, gemeenschappen en de kinderen zelf. Vandaag start een publiekscampagne tegen de manier waarop mica wordt gewonnen. We roepen de Nederlandse consument op om een petitie te ondertekenen.

India Child Labour Terre des Hommes mica

Minister Kaag zet te veel in op handel en te weinig op bescherming

Nederland

Terre des Hommes is positief over de aandacht die de minister geeft aan kinderarbeid, rechten van meisjes en het creëren van kansen voor jongeren. We zijn verheugd over de nieuwe inzet op onderwijs, ook voor vluchtelingenkinderen. Maar de insteek via het bedrijfsleven en ‘van hulp naar handel’ zet door en de Nederlandse inzet verengt zich tot nieuwe, nabijgelegen focusregio's.

 

Pagina's