Nieuws

John van den Heuvel, Terre des Hommes, loverboys

John van den Heuvel lanceert landelijk meldpunt Watch Nederland

Nederland

Op maandag 9 januari lanceert misdaadjournalist John van den Heuvel het landelijk meldpunt WATCH Nederland met een oproep in TV-programma RTL Boulevard. Op watchnederland.nl en telefoonnummer 088-208 00 44 kunnen slachtoffers en getuigen van minderjarigenprostitutie, zoals loverboypraktijken en het aanbieden van schandknapen, melden.

Hof: klanten moeten leeftijd prostituees controleren

Hof: klanten moeten leeftijd prostituees controleren

Nederland

Volwassenen die betalen voor seks met een minderjarige zijn strafbaar, of ze zich nu bewust zijn van de leeftijd van de prostituee of niet. Klanten moeten zelf controleren of de prostituee meerderjarig is. Zo oordeelde het gerechtshof in Den Bosch.

Terre des Hommes brengt voedselpakketten naar Aleppo

Terre des Hommes brengt voedselpakketten naar Aleppo

Syrië

De strijd in Aleppo lijkt gestreden. De laatste oppositiestrijders verlaten de stad. Maar met het einde van de strijd, is de nood nog lang niet voorbij. Honderdduizenden burgers zijn slachtoffer van de jarenlange strijd in de stad en hebben dringend voedsel, water, onderdak, kleding en dekens voor de invallende winter nodig. 
 

Terre des Hommes presenteer de top vijf ‘hoopvolle berichten’ van 2016

Terre des Hommes presenteert de top vijf ‘hoopvolle berichten’ van 2016

Algemeen

In 2016 boekte Terre des Hommes een aantal aansprekende successen. Daarom blikken we terug op het afgelopen jaar met onze top vijf ‘hoopvolle berichten’.

 

Kamer stemt in met inzet Sweetie in Nederland

Kamer stemt in met inzet Sweetie in Nederland

Algemeen

De Nederlandse politie kan Sweetie gaan inzetten. Vandaag stemde een meerderheid van de Tweede Kamer in met een amendement op het wetsvoorstel Computercriminaliteit III dat het mogelijk maakt om een virtueel lokprofiel als Sweetie in te zetten bij de opsporing en mogelijke berechting van online kindermisbruikers.

Terre des Hommes Nationale Ballet Daniel Montero Real

Balletdanser Daniel Montero Real nieuwe Terre des Hommes Ambassadeur

Nederland

Vandaag presenteerde Terre des Hommes bij het Nationale Ballet in Amsterdam hun nieuwe ambassadeur: Daniel Montero Real. Daniel, danser bij Het Nationale Ballet zal zich inzetten om Terre des Hommes, als kinderrechtenorganisatie en expert in uitbuitingssituaties, verder op de kaart te zetten.

Steeds meer seksuele uitbuiting van kinderen in het Keniaans toerisme

Steeds meer seksuele uitbuiting van kinderen in het Keniaans toerisme

Kenia

Steeds meer kinderen worden seksueel uitgebuit in de Keniaanse reis- en toeristenbranche. Dat blijkt uit een recente studie van Terre des Hommes partner ANPPCAN. Bijna een derde (32%) van de kinderen die voor het onderzoek werden geïnterviewd bleek slachtoffer van seksuele uitbuiting.

Terre des Hommes

Wijziging incassodatum voor donateurs

Algemeen

Vanaf 1 januari zal de automatische incasso voor donateurs op de 27ste dag van de maand plaatsvinden in plaats van de eerste donderdag van de maand. Valt de 27ste dag in het weekend of op een feestdag dan zal de incasso op de eerstvolgende werkdag plaatsvinden.  

Terre des Hommes Sweetie webcamsekstoerisme

VVD en CDA maken zich hard voor inzet 'Sweetie'

Filippijnen

De fracties van het CDA en de VVD van de Tweede Kamer hebben deze week een wijziging voorgesteld van het wetsvoorstel Computercriminaliteit III zodat ook een technologie als Sweetie kan worden ingezet bij de opsporing van kindermisbruikers. De Tweede Kamer stemt volgende week dinsdag over de wet en de voorgestelde wijzigingen.

9 Cambodjaanse meisjes gered uit handen van Koreaanse kindermisbruiker

9 Cambodjaanse meisjes gered uit handen van Koreaanse kindermisbruiker

Cambodja

In Cambodja is een Koreaanse pastoor gearresteerd op verdenking van het misbruiken van negen Cambodjaanse meisjes. Mede dankzij informatie van Terre des Hommes' partnerorganisatie Action Pour Les Enfants (APLE) kon de man door de lokale politie worden opgepakt. 

Pagina's