Nieuws

Filippijnen wil gevangenisstraf voor kinderen vanaf 9 jaar

Filippijnen

In de Filippijnen is een wetsvoorstel ingediend om de minimale leeftijd om kinderen strafbaar te stellen te verlagen van 15 jaar naar 9 jaar.  Het voorstel komt van bondgenoten van president Duterte.

Dutch Relief Alliance Terre des Hommes noodhulp

Organisaties bieden hulp bij extreme honger in Jemen, Zuid-Soedan, Nigeria en Somalië

Zuid-Soedan

Honger en droogte slaan in alle hevigheid toe in de Hoorn van Afrika, Jemen, Zuid-Soedan en Nigeria. Miljoenen mensen staan aan de rand van een hongersnood; ze hebben dringend schoon water, voedsel, zorg en onderdak nodig. Als er nu geen noodhulp op gang komt, zullen volgens de VN 80.000 mensen sterven.


 

Kindermisbruikers kindersekstourisme Cambodja Bas R Terre des Hommes

Nederlandse kindermisbruiker in Cambodja eindelijk veroordeeld tot 5 jaar cel

Cambodja

De Nederlandse kindermisbruiker Bas R. is in Cambodja veroordeeld tot vijf jaar celstraf. Hij is schuldig bevonden aan seksueel misbruik van een minderjarige en het bezit van kinderporno. Sinds 2011 heeft Terre des Hommes zich samen met de Cambodjaanse partnerorganisatie APLE (Action Pour Les Enfants) ingespannen om bewijs te verzamelen en zijn aanhouding en veroordeling te bespoedigen.

Herinnering: meer dan de helft van de vluchtelingen is kind

Algemeen

Met de oplopende woede van de Amerikaanse president Trump over het opschorten van zijn inreisverbod voor mensen uit zeven overwegend islamitische landen en de PVV hoog in de peilingen in Nederland is het eens te meer nodig om te wijzen op het feit dat meer dan vijftig procent van de vluchtelingen kind is en zij recht op bescherming hebben.

Terre des Hommes teams up with industry to fight child labour in mica mines in India

20 organisaties bundelen krachten in Responsible Mica Initiative

India

20 bedrijven en organisaties hebben besloten om samen te werken in het Responsible Mica Initiative. Het doel is om kinderarbeid en onacceptabele werkomstandigheden in de micaproductieketen in India binnen vijf jaar te stoppen.

Terre des Hommes kinderarbeid mica India

Kamer stemt in met Wet Zorgplicht Kinderarbeid

Algemeen

Bedrijven moeten zorgen dat er geen kinderarbeid in hun productieketens plaatsvindt. De Tweede Kamer stemde gisteren in met de Wet Zorgplicht Kinderarbeid die bedrijven daartoe zal verplichten. PvdA-Kamerlid Roelof van Laar heeft de initiatiefwet ingediend om zo kinderarbeid in producten die in Nederland verkocht worden te bestrijden.

Tonight on Danish TV: Sweetie and the world of cybersex

Documentaire ontmaskert drie online kindermisbruikers uit Denemarken

Filippijnen

Filmmakers die voor de Deense televisiezender TV2 een documentaire maakten over webcamseks met kinderen in de Filippijnen hebben drie Deense kindermisbruikers ontmaskerd. De schokkende documentaire laat zien hoe veelal Westerse mannen betalen om te kijken naar seksueel misbruik van kinderen, soms pas vier jaar oud, in de Filippijnen.

300 Tanzanian girls protected from Female Genital Mutilation by Terre des Hommes Netherlands

Driehonderd meisjes behoed voor besnijdenis in Tanzania

Tanzania

Terre des Hommes heeft driehonderd meisjes tussen de 8 en 16 jaar behoed voor besnijdenis in het Kuria district in het noorden van Tanzania. Tijdens de traditionele besnijdenis periode van de Kuria, hebben de meisjes ter bescherming tijdelijk in een opvangcentrum gewoond. Na de besnijdenis periode is het centrum met een officiële ceremonie gesloten.

Nationale Postcode Loterij schenkt Terre des Hommes 2,25 miljoen euro Roy Busker Fotografie

Nationale Postcode Loterij schenkt Terre des Hommes 2,25 miljoen euro

Algemeen

Terre des Hommes heeft een cheque t.w.v. 2,25 miljoen euro dankzij de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij in ontvangst mogen nemen. Dit gebeurde maandag 6 februari tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala.

9.000 kindbruiden in Bangladesh krijgen hulp Terre des Hommes

9.000 kindbruiden in Bangladesh krijgen hulp

Bangladesh

Wegens het grote succes gaat Terre des Hommes in Bangladesh voor een nieuwe periode van drie jaar kindbruiden helpen. Het hulpprogramma voor kindbruiden breidt uit van 4.416 naar 9.000 meisjes. Doel is hun positie en gezondheid te versterken en op landelijk niveau meer bewustwording te creëren over de gevaren van kindhuwelijken. De aanpak van het programma is zeer succesvol gebleken.

Pagina's