Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Actueel

Feestelijke opening nieuwe Terre des Hommes-winkel in Nijmegen

25 mei 2023

Nijmegen heeft de landelijke primeur. Als eerste van alle Terre des Hommes-winkels in Nederland, wordt in hartje binnenstad een Terre des Hommes-winkel geopend met een geheel nieuwe uitstraling. Dit gebeurt met een feestelijke opening op 2 juni, met als bijzondere gasten wethouder van de gemeente Nijmegen John Brom en Julie Verhaar, algemeen directeur van Terre des Hommes. Zij zullen de winkel om 15.00 uur officieel openen.

Dille & Kamille artikelen bij Terre des Hommes winkel Nijmegen

Nieuwe locatie

De oorspronkelijke winkel in Nijmegen opende al in 2010 en was dankzij alle vrijwilligers al een groot succes.  Nu gaat de winkel op een nieuwe locatie verder, aan de Houtstraat 41 in het centrum van het mooie Nijmegen. De winkel krijgt een geheel nieuwe uitstraling.

“Het is de eerste winkel waar we onze nieuwe duurzame winkelinrichting gaan testen”, aldus Linda ten Have van het het winkelsupportteam van Terre des Hommes: “Een heel groot deel van onze nieuwe meubels is gemaakt van restmaterialen die in een andere winkel of supermarkt niet langer gebruikt worden.  Omdat we verkopen wat we van buren en stadsgenoten ontvangen,heeft de winkel een steeds veranderend assortiment.”

Ook de winkel in Nijmegen wordt nog steeds bestierd door de onmisbare vrijwilligers, vertelt Linda ten Have: “Het is geweldig om te merken dat we in korte tijd, naast de bestaande vrijwilligers, ook nieuwe mensen hebben gevonden die net zo actief en betrokken zijn. Zo maken we een goede  start.” 

Terre des Hommes-winkels

De winkels maken deel uit van een netwerk van 42 charitatieve winkels en meer dan 1700 vrijwilligers die al meer dan 40 jaar een substantiële bijdrage leveren aan het werk van Terre des Hommes. Dat maakt deze winkels ook zo uniek. Zo wordt iedereen de gelegenheid gegeven een bijdrage te leveren. Door spullen te geven, iets moois voor zichzelf óf een ander te kopen, of door een beetje tijd te doneren door vrijwilliger te worden. Terre des Hommes besteedt de inkomsten aan het bestrijden en voorkomen van kinderuitbuiting wereldwijd.

Cadeautip

Tijdens de opening is iedereen van harte welkom om ook de felicitaties aan te bieden. Linda ten Have: “Iedereen die van plan is de nieuwe winkel in Nijmegen te komen bewonderen, vragen we een passend cadeautje mee te nemen, die we ook weer in de winkel kunnen verkopen. Zo ondersteunen we samen de winkel tijdens haar openingsperiode. Denk aan een zomerjurk, goede schoenen die je niet meer draagt, een boek dat je niet meer leest of een goed stuk speelgoed waar de kinderen niet meer mee spelen.”

In de Gelderlander heeft naar aanleiding van de opening een artikel gestaan.

Zoek hier een winkel van Terre des Hommes bij jou in de buurt.

Vind de meest nabije winkel
Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan