Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Actueel

Franse kindermisbruiker dankzij Terre des Hommes in Nepal gearresteerd

8 december 2020

Vorige week is er in Nepal een 61-jarige kindermisbruiker gearresteerd. Het gaat om een man met de Franse nationaliteit, die in Nepal woont. De lokale onderzoekers van Terre des Hommes kwamen de man op het spoor dankzij tips.

Terre des Hommes strijdt o.a. tegen kindermisbruik door reizigers en toeristen. Foto ArieKievit/Terre des Hommes. De personen op de foto zijn acteurs

Verdachte al 16 jaar frequent bezoeker Nepal

Op een bepaald moment zagen onze onderzoekers de man op straat in de stad Pokhara, terwijl hij met een groepje jongens sprak. De onderzoekers zagen dat de man met een aantal jongens naar winkels reed, waar hij voedsel kocht. Ook werd gezien dat de verdachte geld gaf aan jongens. Op enig moment werd gezien dat de man jongens meenam naar een rustige, afgelegen locatie. Zodra het  duidelijk was dat de man seksuele handelingen met de jongens verrichte, is de politie op de hoogte gesteld en is in overleg met de politie door onze lokale onderzoekers nader onderzoek gedaan naar de woonplek van de verdachte. Vanaf een bepaald moment neemt de politie deel aan het surveilleren en heeft zij de verdachte gearresteerd. Op het moment van de arrestatie bevond de verdachte zich aan de oever van een rivier en waren er drie jongens in de leeftijden van 7,8 en 12 bij hem. Op 1 december heeft de Nepalese politie de arrestatie van de verdachte aan de Nepalese media bekend gemaakt. Volgens de politie was de verdachte sinds 16 jaar een frequent bezoeker van Nepal en is hij getrouwd met een Nepalese vrouw. 

De lokale onderzoekers van Terre des Hommes in Nepal zoeken actief naar kindermisbruik. De onderzoekers werken daarbij goed samen met de Nepalese politie, die meteen wordt geïnformeerd zodra er concrete aanwijzingen zijn van crimineel gedrag. De politie beslist op basis van de verdenkingen of tot arrestatie wordt overgegaan.

Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan