Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Actueel

Kunstverkoop voor een betere toekomst voor kinderen

19 augustus 2021

Kunstenares Denise Wouters heeft een groot hart voor kinderen. In juli heeft zij een speciale kunstverkoop gehouden waarvan de opbrengst van 1.735 euro (!) volledig naar het werk van Terre des Hommes gaat. En er is meer… Binnenkort biedt Denise vijf extra kunstwerken aan ten gunste van ons wereldwijde werk voor kinderen.

Kunstenares Denise Wouters

Online kunst veiling tegen kinderarbeid

Wij geloven in de kunst van het geven. De kracht van het geven. Door samen te geven en onze krachten te bundelen, kunnen we samen een groot verschil maken in de strijd tegen kinderuitbuiting. We starten dinsdag 1 februari een unieke online veiling met kunst op ons Instagram kanaal. Kunstenares Denise Wouters heeft zes unieke keramieke beelden gedoneerd, waar je vanaf dinsdag 1 februari op dit kanaal op kan bieden. De opbrengsten gaan volledig naar Terre des Hommes . Dus wil je een uniek kunstwerk in huis, én de strijd tegen kinderuitbuiting steunen? Wees er dan snel bij!

Volg ons nu op Instagram

Schilderijen en beelden leveren 1.735 Euro op

Wat een geweldige actie van Denise Wouters. Begin juli hield zij een tweedaagse verkoop van haar schilderijen en beelden in haar atelier aan de bosrand in Bennekom. Dit mooie initiatief heeft maar liefst 1.735 euro opgeleverd. En wat bijzonder dat haar kunstwerken niet alleen hier mensen plezier geven, ze dragen tegelijkertijd bij aan een mooiere toekomst van meisjes en jongens wereldwijd!

“Ik heb een zwak voor kwetsbare kinderen”

“Ik word verdrietig als mensen leven in extreme armoede met honger en ziekte. En nog meer als het om kinderen gaat die worden uitgebuit en bijvoorbeeld langdurig in mijnen moeten werken, zonder scholing. Terre des Hommes doet hier wat aan! Zodat ze zich kunnen ontwikkelen en een beter toekomst hebben. Ik heb een zwak voor kwetsbare kinderen. Het is gewoon een loterij waar je geboren bent. Wij leven toch in een welvarend land. Het voelt gewoon als mijn plicht om hen te steunen.”

Het blijft niet bij de zomerverkoop, Denise Wouters: “Ik leef hier in luxe en aangezien ik 74 jaar ben wil meer kunstwerken met een warme hand verkopen voor Terre des Hommes. Mijn kinderen en familie hebben al veel werken gekregen.” Denise heeft nog eens vijf werken aangeboden ten bate van ons wereldwijde werk. Wie een van de kunstwerken weet te bemachtigen heeft én een uniek kunstwerk in huis én draagt zo bij aan de strijd tegen kinderuitbuiting. 

Van olieverf tot brons

Over de kunstenares: Denise Wouters is naast de zorg voor haar gezin en haar werk als verpleegkundige altijd actief geweest op creatief gebied. Nadat haar kinderen het huis uit gingen en zij stopte met werken, is zij zich volledig gaan richten op haar creatieve kant. Zij heeft zich ontwikkeld tot een veelzijdige kunstenares: haar stijl varieert van impressionistisch, figuratief tot abstract. Zij werkt graag met olieverf, acryl en zijde. Naast schilderijen van strandtaferelen en natuur, schildert zij ook portretten. Daarnaast maakt zij beelden van brons en andere materialen. De gewaardeerde kunstenares heeft onder andere geëxposeerd in het Haagsche hotel Des Indes en in hotels van de Bilderberggroep. 

“Ik geniet veel van het schilderen en beelden maken, maar ook van het geven. Financieel steunen kost mij geen moeite, wel emotioneel als je uitgerekend je mooiste beelden kwijtraakt. Het doel overheerst. Misschien is het een stimulans voor andere kunstenaars, die zich herkennen in mijn verhaal.”

Wij zijn Denise heel dankbaar voor dit creatieve en inspirerende initiatief. 

Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan