Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Actueel

Leonard Zijlstra neemt afscheid als directeur van Terre des Hommes Nederland

8 augustus 2022

Onze directeur Leonard Zijlstra zal de organisatie verlaten. Leonard was al een lange tijd afwezig wegens langdurig herstel na afloop van een naar fietsongeval in september vorig jaar. In goed onderling overleg tussen de Raad van Toezicht en Leonard is besloten dat Leonard na zijn herstel niet zal terugkeren in de organisatie.

Wij danken Leonard voor zijn enorme inzet en betrokkenheid bij de stichting, eerst als Manager Lobby, Expertise & Programma’s en later als Algemeen Directeur. In zijn eerste functie heeft Leonard programma’s in het veld geleid en verantwoordelijkheden bekleed op het gebied van innovatie, alliantievorming, lobby, belangenbehartiging, programmering en fondsenwerving. In zijn directiefunctie heeft hij aan de basis gestaan van een toekomstbestendige organisatie met een herziene strategie en de opmaat naar implementatie. Daarnaast was hij ook verantwoordelijk voor de afwikkeling van een aantal complexe dossiers waardoor de organisatie de kans kreeg een culturele omslag te maken. In beide rollen heeft hij zijn brede kennis en deskundigheid en goede reputatie voor onze organisatie ingezet.

Leonard: “Graag wil ik van deze gelegenheid gebruik maken om iedereen die mij in de afgelopen maanden heeft gesteund met de vele bloemen, kaarten en andere attenties heel hartelijk te bedanken. Deze bemoediging heeft mij enorm goed gedaan bij mijn herstel en ik ben klaar voor een nieuwe uitdaging buiten Terre des Hommes”. 

Als gevolg van dit vertrek, zal de RvT nu op zoek gaan naar een nieuwe Algemeen Directeur voor Terre des Hommes in Nederland. De huidige interim directeur Tjipke Bergsma zal tot einde 2022 aanblijven. Namens de RvT en alle medewerkers wensen we Leonard heel veel succes met de voortzetting van zijn carrière.

Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan