Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Actueel

Nederland blijft Oekraïne steunen. Opbrengst Giro555 al 178 miljoen euro

19 december 2022

De giften voor Oekraïne blijven binnenkomen bij Giro555. Tot nu toe is er maar liefst 178 miljoen euro opgehaald dankzij de gulle donaties van betrokken Nederlanders. Die steun is hard nodig; de oorlog houdt aan en met het invallen van de winter kunnen getroffen burgers in en rondom Oekraïne alle hulp gebruiken. Het gironummer blijft dan ook nog open tot 31 maart 2023.

Met de winterkou is hulp in Oekraiïne extra hard nodig.

Winterhulp hard nodig

Het leven wordt voor veel Oekraïners steeds moeilijker. Extreme kou en uitgevallen verwarmingen, vooral daar waar huizen en gebouwen beschadigd zijn, maken dat het ook binnen bitterkoud is. Daarnaast zijn veel water- en elektriciteitsvoorzieningen gebombardeerd.

Kachels, hout en generatoren

Terre des Hommes en de andere hulporganisaties achter Giro555 maken dankbaar gebruik van de donaties die sinds het begin van de actie zijn binnenkomen. Met de giften kunnen wij met elkaar op grote schaal winterhulp bieden. Hiervoor werken we samen met lokale partnerorganisaties, zij weten welke hulp waar het hardst nodig is. Hulp om de winter door te komen, zoals kachels, stookhout, kolen, brandstof zodat mensen hun huizen kunnen opwarmen, en generatoren voor scholen en ziekenhuizen.

Warme kleding en voedsel

Terre des Hommes biedt gevluchte Oekraïners voedselhulp zoals olie, bloem, ingeblikt eten. Daarnaast zorgen we voor onder meer voor warme kleding en hygiëne materialen om de winter door te komen. Mochten lokale partners van Terre des Hommes verzoeken krijgen, of zien dat mensen hulp nodig hebben op gebied van onderdak, gas, dan brengen wij hen in contact met de juiste organisaties die deze hulp bieden.

Andere hulporganisaties binnen Giro555 herstellen beschadigde huizen, bieden mensen met prefab-woningen onderdak, maken opvangplekken winterklaar en richten ‘opwarmhubs’ in. Daarnaast bieden ze ook calorierijke maaltijden en drinkwater of waterzuiveringsmiddelen aan. Veel hulporganisaties helpen door mensen contant geld te geven zodat ze zelf datgene kunnen kopen waar ze de meeste behoefte aan hebben om de koude wintermaanden door te komen.

Wil je meer weten over wat Terre des Hommes binnen Giro555 doet voor Oekraine? Lees dan hier meer over onze noodhulp.

Onze noodhulp aan oekraine
Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan