Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Actueel

Vijftig organisaties roepen kabinet op te zoeken naar alternatieven voor schoolsluiting

14 januari 2021

Zeker vijftig organisaties roepen dringend het kabinet op om naar alternatieven te zoeken voor schoolsluiting om zo de enorme ontwikkelingsrisico’s voor kinderen en jongeren te beperken. 'De vraag is niet of scholen dicht moeten, maar hoe ze veilig open kunnen blijven,' zo staat in een vandaag uitgebracht statement.

Zoeken naar mogelijkheden

De vijftig partijen, naast Terre des Hommes onder andere UNICEF Nederland, De Nederlandse GGZ, Kids Rights, Jantje Beton en Het Trimbos-instituut, maken zich grote zorgen over kinderen en jongeren in Nederland. 'Het aantal kwetsbare kinderen groeit doordat hun belangen in het coronabeleid steeds het onderspit delven. De schoolsluiting verergert hun situatie en maakt die zelfs acuut,' aldus de organisaties.

Zodoende roepen de partijen het kabinet en het OMT op om niet alleen uit te gaan van het virusrisico, maar ook nadrukkelijk naar de risico’s te kijken die de ontwikkeling van kinderen en jongeren bedreigen.

Lees het statement over de schoolsluiting (pdf)

De organisaties willen dat de regering samen met het onderwijs, jongeren, kinderen, sportorganisaties en andere experts op zoek gaat naar alternatieve mogelijkheden om de scholen open te houden, de veiligheid op school te verbeteren en afspraken te maken over afstand houden.

Vorig jaar november vroeg Terre des Hommes 1100 Nederlandse ouders naar hun zorgen over de impact van corona op hun kinderen. De grootste zorg van de ouders was het oplopen van een onderwijsachterstand door shoolsluitingen. Lees hier meer over het onderzoek.

De oproep is een initiatief van UNICEF Nederland, dat door 49 andere partijen wordt ondersteund. Met het statement maken de vijftig organisaties een collectieve vuist, in de hoop dat het kabinet op zoek gaat naar alternatieven voor schoolsluiting.

Statement over scholensluiting
Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan