Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen

Allianties

Structurele verbetering vereist een nauwe samenwerking met partners. TdH-NL werkt strategisch samen met anderen om onze middelen te maximaliseren en betere resultaten te behalen. De manier waarop we leiding geven, leren met en gebruikmaken van de sterke punten van onze allianties, stelt ons in staat een grotere impact te hebben op regeringen en internationale instanties. Onze netwerkbetrokkenheid vergroot de expertise die we kunnen gebruiken om sterke lobbyresultaten te behalen en het leven van kinderen te verbeteren.

Structurele verbetering vereist een nauwe samenwerking met partners.

Down to Zero

Wereldwijd zijn twee miljoen kinderen slachtoffer van commerciële seksuele uitbuiting. In een alliantie genaamd ‘Down to Zero’ werken Terre des Hommes (lead), Plan International Nederland, Defence for Children - ECPAT, Free a Girl en ICCO Cooperation samen om commerciële seksuele uitbuiting in tien landen in Azië en Latijns Amerika uit te bannen.

Lees meer over Down to Zero

Girls Advocacy Alliantie

In de Girls Advocacy Alliantie werkt Terre des Hommes samen met de organisaties PLan en Defence for Children – ECPAT aan het uitbannen van geweld tegen meisjes en jonge vrouwen en aan het versterken van hun economische kansen in de samenleving.

Giro 555

Een uitzonderlijke ramp raakt ons allemaal. Wanneer dat gebeurt slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de noemer Giro555. Giro555 werkt daarbij samen met Nederlandse omroepen, zenders en andere media, en vraagt heel Nederland om zich aan te sluiten. Samen komen we in actie voor noodhulp.

De Dutch Relief Alliance

De Dutch Relief Alliance (DRA) is een coalitie van 14 Nederlandse hulporganisaties in samenwerking met het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken (MFA). De structuur van de DRA stelt Terre des Hommes in staat om tijdig en effectief te reageren op grote internationale crises.

De huidige DRA hulporganisaties zijn: CARE Nederland, Cordaid, Dorcas, Oxfam Novib, Plan International Nederland, Help a Child, Save the Children, SOS Children’s Villages The Netherlands, Stichting Vluchteling, Tearfund NL, Terre des Hommes, War Child, World Vision and ZOA.

Joining Forces

In 2017 hebben ChildFund Alliance, Plan International, Save the Children International, SOS Children’s Villages International, Terre des Hommes International Federation en World Vision International hun krachten gebundeld. We streven ernaar om onze collectieve kracht te gebruiken om verandering te versnellen om de rechten van kinderen veilig te stellen.

Echo

Op basis van internationale humanitaire beginselen en zoals uiteengezet in de Europese consensus over humanitaire hulp, biedt de Europese operaties voor civiele bescherming en humanitaire hulp (ECHO) op behoeften gebaseerde humanitaire hulp aan de mensen die zijn getroffen door door de mens veroorzaakte rampen en natuurrampen, met bijzondere aandacht voor de meest kwetsbare slachtoffers.

Meer weten over wat we doen?

Gedwongen om te werken, verkocht, geslagen, misbruikt. De rechten van miljoenen kinderen worden op grote schaal geschonden. Met onze programma's strijden wij tegen uitbuiting van kinderen. Wereldwijd. Zodat zij veilig kunnen bouwen aan een betere toekomst.

Leer meer over onze programma's
Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan