Landen

Cambodja

Contactgegevens
House 55, Street 348, Tuol Svay Prey I, Chamkarmorn
Phnom Penh | Cambodia
routebeschrijving
+855 23 222 553

Volg ons

Werken om te overleven

In Cambodja wonen zo’n 17 miljoen mensen. De helft is jonger dan 24 jaar. Het is een van de armste landen van Azië. Veel kinderen moeten werken om te overleven. Zij zijn extra kwetsbaar voor (seksuele) uitbuiting en kinderhandel.

Tienduizenden kinderen gaan dagelijks naar werk om hun familie te ondersteunen. Daarnaast ontvluchten extreem arme gezinnen het platteland in de hoop werk te vinden in de stad. Zij worden uitgebuit en moeten op jonge leeftijd werken.  In de landbouw of de huishouding.. 

Net als in veel andere Aziatische landen is kindersekstoerisme een ernstig en groeiend probleem in Cambodja. 

Wij halen kinderen uit uitbuitingssituaties. Wij zorgen voor opvang, therapie en onderwijs. We voeren actie bij overheden en lichten gemeenschappen voor over de rechten van kinderen en de risico’s van kinderuitbuiting.

Onderwijs biedt toekomst

Door armoede moeten veel kinderen werken in Cambodja. Zij helpen zo hun familie. Terwijl onderwijs juist heel belangrijk is in een land met zoveel armoede. Het biedt kinderen de kans op een beter bestaan.

Tienduizenden kinderen doen gevaarlijk en zwaar werk. Sommige kinderen zijn pas vijf jaar oud. Zij werken op vuilnisbelten in Pursat, Svay Rieng en Mondulkiri. In de landbouw of in baksteenfabrieken. Ongeveer de helft van de werkende kinderen gaat ook nog naar school. De andere helft is voortijdig gestopt of is zelfs nog nooit naar school gegaan.

Wij komen op voor deze kinderen. Samen met lokale organisaties verbeteren we het toezicht op kinderarbeid, stoppen we kinderarbeid en redden we jongens en meisjes uit uitbuitingssituaties. Kinderen gaan (weer) naar school of volgen een vakopleiding.
Alleen met onderwijs voor alle kinderen kun je kinderarbeid uiteindelijk voorkomen. Stop de uitbuiting van kinderen in Cambodja. Strijd mee.

Doneer

Seksuele uitbuiting

Kindersekstoerisme is een hardnekkig probleem in Cambodja. Westerse sekstoeristen kunnen ongehinderd naar het land reizen om kinderen te misbruiken.

Met ons lokale Project WATCH-team sporen we kindermisbruikers op. We werken nauw samen met de politie voor het arresteren en vervolgen van de daders. Slachtoffers van seksuele uitbuiting bieden wij medische zorg en juridische steun. We helpen ze met onderwijs, zodat ze een vak leren. En bieden ze de kans om ander werk te vinden. 

Tegelijkertijd voeren we actie bij de overheid voor betere doorvoering van kinderrechten om kinderen te beschermen.

Voorkomen van kinderhandel en onveilige migratie

Op het platteland is de armoede veel groter dan in de stad. Daarom trekken veel gezinnen en kinderen weg, in de hoop op een betere toekomst. Deze kinderen lopen grotere kans opgepakt en verhandeld te worden. Kinderen die in hun eentje in een grote stad wonen verliezen de beschermde omgeving van thuis. Dit maakt ze kwetsbaarder voor misbruik en (seksuele)uitbuiting. 

Wij strijden tegen handel in kinderen en onveilige migratie. Met voorlichting in gemeenschappen, leren mensen over de gevaren van migratie en mensenhandel. Kinderen die het slachtoffer zijn geworden, bieden we een veilige opvangplek en medische hulp. Ook bieden wij onderwijs, zodat ze nu een basis kunnen leggen voor een betere toekomst. 

Ook ondersteunen we de overheid bij het effectief doorvoeren van wetten en procedures die kinderen beschermen. Stop de uitbuiting van kinderen in Cambodja.

Onze programma's

Kindermisbruik in Azië

Veel meisjes in Azië worden met geweld misbruikt. In grote delen is het bijna normaal om met een kind te trouw…

Seksuele uitbuiting van kinderen in Azië

In Azië leven veel kinderen in armoede. Zij zijn kwetsbaar voor seksuele uitbuiting. Toeristen boeken vakantie…

HomeOnze missieWat we doenOnze winkels
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieRegio'sLanden
Meld je aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden