Terre des Hommes logo
Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
Doneer
Strijd mee
HomeOnze missieWat we doenOnze winkelsZoekenDoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werken
Waar we werken

Indonesië

Indonesië telt meer dan 270 miljoen mensen. Een op de drie inwoners is kind. Hoewel het land zich goed ontwikkelt, heeft tien procent niet genoeg geld voor eten, kleding en onderdak. Wij zorgen ervoor dat werkende kinderen die niet naar school gaan, bijscholing krijgen. We helpen ze met de overbrugging naar regulier onderwijs. Ook lobbyden we bij de overheid voor betere bescherming van kinderen tegen kinderarbeid. Voor slachtoffers van (online) seksuele uitbuiting of kindersekstoerisme, werken we met verschillende partners, politie en justitie samen om seksuele uitbuiting te stoppen en daders op te pakken en te veroordelen. Ook bestrijden we actief de handel in kinderen.

Actueel

26 augustus 2016

1.283 Indonesische kinderen kunnen naar school

1.283 <a href="/indonesi">Indonesische </a>kinderen kunnen naar school. Dit is één van de resultaten van ons w…

17 december 2019

Kinderen in Indonesië vragen aandacht voor kinderrechten

De maand november stond bol van de activiteiten ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van het VN-Kinderrech…

3 juli 2020

Programma update: De strijd tegen seksuele uitbuiting in Azië - juli 2020

3 juli 2020

Programma update: De strijd tegen kindermisbruik in Azië - juli 2020

3 juli 2020

Programma update: De strijd tegen kinderarbeid in Azië - juli 2020

3 juli 2020

Programma update: De strijd tegen kinderhandel in Azië - juli 2020

Ons werk in Indonesië

Kinderen uit arme gezinnen gaan minder vaak naar school en zijn extra kwetsbaar voor kinderarbeid, (seksuele) uitbuiting en kindhuwelijken.

Wij zorgen ervoor dat werkende kinderen die niet naar school gaan, bijscholing krijgen. We helpen ze met de overbrugging naar regulier onderwijs. Ook lobbyden we bij de overheid voor betere bescherming van kinderen tegen kinderarbeid.

Voor slachtoffers van (online) seksuele uitbuiting of kindersekstoerisme, werken we met verschillende partners, politie en justitie samen om seksuele uitbuiting te stoppen en daders op te pakken en te veroordelen. Ook bestrijden we actief de handel in kinderen. Strijd mee. Stop de uitbuiting van kinderen in Indonesië. 

Doneer nu!

Onderwijs voor elk kind

Indonesië telt ruim 4 miljoen werkende kinderen. De ene helft gaat ook naar school. De andere helft is gestopt, of heeft nog nooit een school van binnen gezien. Wij helpen kinderen (terug) in de schoolbanken.    

Veel arme kinderen werken om hun familie te ondersteunen. Zij werken als hulpje in de huishouding, voddenraper, in de mijnindustrie, of in de kledingindustrie.

Wij zorgen dat kinderen naar school gaan om later beter werk te kunnen vinden en lichten ouders en gemeenschappen voor. We helpen gezinnen meer of andere inkomsten te vinden, om te voorkomen dat kinderen worden uitgebuit.

Zo leren we ouders gezamenlijk spaar- en kredietgroepen op te zetten. Zo kunnen zij bijvoorbeeld investeren in een eigen bedrijfje en hun inkomen en onafhankelijkheid verbeteren.
De overheid stimuleren we om beter op te komen voor kinderrechten en kinderarbeid te bestrijden. 

Seksuele uitbuiting

Zo’n 40.000 tot 70.000 kinderen zijn slachtoffer van seksuele uitbuiting in Indonesië. Veel kinderen werken gedwongen in de prostitutie. Of zij zijn slachtoffer online seksuele uitbuiting of kindersekstoerisme.

In Indonesië pakken we vooral online seksuele uitbuiting aan van kinderen in de reis- en toeristenindustrie. Dat doen we samen met verschillende partners via het Down to Zero programma.

Het programma helpt gemeenschappen kinderen beter te beschermen tegen commerciële seksuele uitbuiting. Kinderen en jongeren leren voor hun rechten op te komen. Met de toeristische sector werken we samen om kinderuitbuiting tegen te gaan. Ook zorgen we met de overheid voor betere wet- en regelgeving voor kinderbescherming. Samen staan we extra sterk! Strijd mee tegen kinderuitbuiting!

Kinderhandel en onveilige migratie

Kinderhandel komt veel voor in Indonesië. Kinderen worden naar het buitenland verhandeld, maar ook volop in het binnenland. Armoede, culturele normen en gebrek aan onderwijs zijn belangrijke oorzaken.  

Kinderen worden onder culturele druk van de familie uitgehuwelijkt. Of zij worden verhandeld om als goedkope arbeidskracht aan de slag te gaan. Jonge meisjes zijn gewild handelswaar voor commerciële seks.

Wij bieden een veilige plek aan deze kinderen. En voeren veel actie om hun situatie onder de aandacht  te brengen van politie, advocaten en rechters. Zodat zij kinderen beter kunnen beschermen.

Daarnaast hebben we uitgebreid contact met de nationale overheid en andere instanties. Om hun beleid aan te passen, en met wetten te komen tegen handel in mensen. Tegen kinderhandel.   

Contact

Perumahan Anggrek Permai Blok K, Baloi Indah, Kec. Lubuk Baja, Kota Batam, Kepulauan Riau 29444 22
Batam
Indonesië
routebeschrijving
+62 813 1415 9915

Openingstijden

Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact
Meld je aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden