1.283 <a href="/indonesi">Indonesische </a>kinderen kunnen naar school. Dit is één van de resultaten van ons w…
De maand november stond bol van de activiteiten ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van het VN-Kinderrech…
Kinderen uit arme gezinnen gaan minder vaak naar school en zijn extra kwetsbaar voor kinderarbeid, (seksuele) uitbuiting en kindhuwelijken.
Wij zorgen ervoor dat werkende kinderen die niet naar school gaan, bijscholing krijgen. We helpen ze met de overbrugging naar regulier onderwijs. Ook lobbyden we bij de overheid voor betere bescherming van kinderen tegen kinderarbeid.
Voor slachtoffers van (online) seksuele uitbuiting of kindersekstoerisme, werken we met verschillende partners, politie en justitie samen om seksuele uitbuiting te stoppen en daders op te pakken en te veroordelen. Ook bestrijden we actief de handel in kinderen. Strijd mee. Stop de uitbuiting van kinderen in Indonesië.
Indonesië telt ruim 4 miljoen werkende kinderen. De ene helft gaat ook naar school. De andere helft is gestopt, of heeft nog nooit een school van binnen gezien. Wij helpen kinderen (terug) in de schoolbanken.
Veel arme kinderen werken om hun familie te ondersteunen. Zij werken als hulpje in de huishouding, voddenraper, in de mijnindustrie, of in de kledingindustrie.
Wij zorgen dat kinderen naar school gaan om later beter werk te kunnen vinden en lichten ouders en gemeenschappen voor. We helpen gezinnen meer of andere inkomsten te vinden, om te voorkomen dat kinderen worden uitgebuit.
Zo leren we ouders gezamenlijk spaar- en kredietgroepen op te zetten. Zo kunnen zij bijvoorbeeld investeren in een eigen bedrijfje en hun inkomen en onafhankelijkheid verbeteren.
De overheid stimuleren we om beter op te komen voor kinderrechten en kinderarbeid te bestrijden.
Zo’n 40.000 tot 70.000 kinderen zijn slachtoffer van seksuele uitbuiting in Indonesië. Veel kinderen werken gedwongen in de prostitutie. Of zij zijn slachtoffer online seksuele uitbuiting of kindersekstoerisme.
In Indonesië pakken we vooral online seksuele uitbuiting aan van kinderen in de reis- en toeristenindustrie. Dat doen we samen met verschillende partners via het Down to Zero programma.
Het programma helpt gemeenschappen kinderen beter te beschermen tegen commerciële seksuele uitbuiting. Kinderen en jongeren leren voor hun rechten op te komen. Met de toeristische sector werken we samen om kinderuitbuiting tegen te gaan. Ook zorgen we met de overheid voor betere wet- en regelgeving voor kinderbescherming. Samen staan we extra sterk! Strijd mee tegen kinderuitbuiting!
Kinderhandel komt veel voor in Indonesië. Kinderen worden naar het buitenland verhandeld, maar ook volop in het binnenland. Armoede, culturele normen en gebrek aan onderwijs zijn belangrijke oorzaken.
Kinderen worden onder culturele druk van de familie uitgehuwelijkt. Of zij worden verhandeld om als goedkope arbeidskracht aan de slag te gaan. Jonge meisjes zijn gewild handelswaar voor commerciële seks.
Wij bieden een veilige plek aan deze kinderen. En voeren veel actie om hun situatie onder de aandacht te brengen van politie, advocaten en rechters. Zodat zij kinderen beter kunnen beschermen.
Daarnaast hebben we uitgebreid contact met de nationale overheid en andere instanties. Om hun beleid aan te passen, en met wetten te komen tegen handel in mensen. Tegen kinderhandel.
Wereldwijd zijn twee miljoen kinderen slachtoffer van commerciële seksuele uitbuiting. In een alliantie genaam…
Veel meisjes in Azië worden met geweld misbruikt. In grote delen is het bijna normaal om met een kind te trouw…
In Azië leven veel kinderen in armoede. Zij zijn kwetsbaar voor seksuele uitbuiting. Toeristen boeken vakantie…
Openingstijden