Terre des Hommes logoZoeken
Doneer
Strijd mee

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Waar we werken

Kenia

In Kenia wonen meer dan 51,4 miljoen mensen. Het is een arm land. Een op de vijf kinderen heeft niet genoeg geld voor eten, kleren en onderdak. Daarom steken wij veel energie in de strijd tegen armoede. We zorgen dat kinderen naar school gaan om later beter werk te kunnen vinden en lichten ouders en gemeenschappen voor. Omdat kinderen recht hebben op bescherming. Recht om naar school te gaan. Om te bouwen aan een betere toekomst.

Ons werk in Kenia

Kinderen uit arme gezinnen gaan minder vaak naar school en zijn extra kwetsbaar voor kinderarbeid, (seksuele) uitbuiting, misbruik en kindhuwelijken.

Daarom steken wij veel energie in de strijd tegen armoede.  We zorgen dat kinderen naar school gaan om later beter werk te kunnen vinden en lichten ouders en gemeenschappen voor. Omdat kinderen recht hebben op bescherming. Recht om naar school te gaan. Om te bouwen aan een betere toekomst.

Ook helpen we gezinnen meer of andere inkomsten te vinden, om te voorkomen dat kinderen worden uitgebuit. Strijd mee. Stop kinderuitbuiting. 

Doneer nu!

Kinderarbeid en seksuele uitbuiting

In de grote stad wordt veel misbruik van kinderen gemaakt. Meisjes worden al op jonge leeftijd gedwongen in de prostitutie te werken. In bars, hotels, bordelen en langs de weg. Ook het groeiende aantal straatkinderen zorgt voor een sterke toename in de seksuele uitbuiting van kinderen.

Bijna 2 miljoen kinderen worden in Kenia gedwongen te werken. Vaak omdat hun ouders niet genoeg geld hebben. Zij gaan niet naar school en kunnen niet bouwen aan een betere toekomst. Wij strijden tegen deze vorm van uitbuiting. We bieden onderwijs, een veilige omgeving, hulp aan de gezinnen en een toekomst. Strijd mee.

Bescherming tegen kinderhandel

Kinderhandel komt veel voor in Kenia. De snelle groei van grote steden als Nairobi zijn belangrijke oorzaken. Veel kinderen trekken van het arme platteland naar de grote steden. In de hoop daar werk of onderwijs te vinden.

Deze kinderen komen meestal in gevaarlijke situaties terecht, in bordelen of als huisslaafje in de sloppenwijken. Wij strijden tegen kinderhandel. Door ze te beschermen. Strijd mee.

Noodhulp

In samenwerking met de Europese civiele bescherming en humanitaire hulpoperaties (ECHO) werkt Terre des Hommes aan de versterking van het kinderbeschermingssysteem in het vluchtelingencomplex Dadaab. Ons project is gericht op het voorkomen van en reageren op geweld, verwaarlozing, misbruik en uitbuiting van de meest kwetsbare kinderen die door ontheemding worden getroffen. Speciale aandacht wordt besteed aan niet-begeleide en alleenstaande kinderen, gezinnen met kinderen aan het hoofd, kinderen die uitgesloten zijn of dreigen te worden uitgesloten, overlevenden van SGBV, meisjesmoeders en adolescenten die niet naar school gaan.

Onze noodhulp bestaat uit het bieden van beschermingsdiensten aan kinderen om hun kwetsbaarheden te verminderen en hun welzijn te verbeteren. Onze activiteiten omvatten psychosociale ondersteuning, casemanagement en bijstand met contante tegoedbonnen aan kwetsbare gezinnen.

Tdh biedt ook een waardigheidskit voor sociale ondersteuning en tussenkomst op basis van contanten via ons casemanagementproces aan kwetsbare overlevenden om hun effectieve rehabilitatie te bevorderen.

In dit project stellen we ook een beschermingsruimte beschikbaar voor kinderen die geassocieerd zijn met gewapende groepen, kinderen die overlevenden van elke vorm van geweld, kinderen die verslaafd zijn aan drugs, kinderen die worden uitgebuit of getroffen door andere beschermingsomstandigheden die hen verplichten om weg te komen van hun sociale of sociale omstandigheden. gezinsomgeving. Deze kinderen hebben toegang tot diensten voor geestelijke gezondheidszorg en psychosociale ondersteuning, rekening houdend met de traumatische ervaringen die deze kinderen doormaken.

Onze programma's

Afgerond

Girls Advocacy Alliantie

De Girls Advocacy Alliantie zet zich in voor de bestrijding van geweld tegen meisjes en jonge vrouwen en het v…

Contact

Regio kantoor Kenia
P.O. BOX 76340, 00508 Nairobi
Nairobi
Kenia
routebeschrijving
+254 (0)722 209581

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
09:00 - 17:00

Actueel

21 juli 2022

Terugblikken op een jaar She Leads

In 2021 ging het vijfjarige initiatief She Leads van start. Dit programma heeft als doel om de invloed van mei…

22 juni 2022

She Leads aan het woord bij de VN-raad voor de mensenrechten

Youth advocates van het She Leads programma praten mee tijdens de 50e sessie van de VN-raad voor de mensenrech…

17 juni 2022

Afrikaanse meisjes en jonge vrouwen laten hun stem horen in Ghana

In de Ghanese hoofdstad Accra zijn deze week meer dan vijftig meisjes en jonge vrouwen vanuit het hele contine…

3 mei 2022

Rhobi (12) ontsnapte aan haar besnijdenis

Rhobi leerde op school wat ‘genitale verminking’ is. Dit pijnlijke ritueel vindt plaats in de Kuria-gemeenscha…

7 juli 2021

Programma update: De strijd tegen kindermisbruik in Afrika

7 juli 2021

Programma update: De strijd tegen kinderhandel in Afrika

7 juli 2021

Programma update: De strijd tegen kinderarbeid in Afrika

1 juli 2021

She Leads: meisjes en jonge vrouwen nemen het voortouw

Meisjes en jonge vrouwen moeten voor zichzelf kunnen spreken en beslissen. Ze hebben een stem, maar die wordt…

10 juni 2021

Jaaroverzicht 2020

2020 is zonder twijfel het jaar van de coronapandemie. En toch is er veel om trots op te zijn!

12 mei 2021

Het corona dossier - onze reactie

Kwetsbare kinderen lopen nog meer risico op uitbuiting in deze coronacrisis dan normaal. Veel kinderen kunnen…

30 juli 2020

Jaaroverzicht 2019

Samen maken we het verschil, een passende titel voor ons jaaroverzicht 2019. Trots zijn wij op de behaalde res…

27 juni 2019

Jaaroverzicht 2018: Op weg naar duurzame verandering.

Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact
Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte
Aanmelden
facebookinstagramlinkedIntwitteryoutube