Landen

Kenia

Contactgegevens
Country Office Kenya, P.O. BOX 76340, 00508 Nairobi
Kenya
routebeschrijving
+254 (0)722 209581

Volg ons

In Kenia wonen meer dan 53 miljoen mensen. Het is een arm land. Een op de vijf kinderen heeft niet genoeg geld voor eten, kleren en onderdak.Kinderen uit arme gezinnen gaan minder vaak naar school en zijn extra kwetsbaar voor kinderarbeid, (seksuele) uitbuiting, misbruik en kindhuwelijken.

Daarom steken wij veel energie in de strijd tegen armoede.  We zorgen dat kinderen naar school gaan om later beter werk te kunnen vinden en lichten ouders en gemeenschappen voor. Omdat kinderen recht hebben op bescherming. Recht om naar school te gaan. Om te bouwen aan een betere toekomst.

Ook helpen we gezinnen meer of andere inkomsten te vinden, om te voorkomen dat kinderen worden uitgebuit. Strijd mee. Stop kinderuitbuiting. 

Kinderarbeid en seksuele uitbuiting

In de grote stad wordt veel misbruik van kinderen gemaakt. Meisjes worden al op jonge leeftijd gedwongen in de prostitutie te werken. In bars, hotels, bordelen en langs de weg. Ook het groeiende aantal straatkinderen zorgt voor een sterke toename in de seksuele uitbuiting van kinderen.

Bijna 2 miljoen kinderen worden in Kenia gedwongen te werken. Vaak omdat hun ouders niet genoeg geld hebben. Zij gaan niet naar school en kunnen niet bouwen aan een betere toekomst. Wij strijden tegen deze vorm van uitbuiting. We bieden onderwijs, een veilige omgeving, hulp aan de gezinnen en een toekomst. Strijd mee.

Doneer

Bescherming tegen kinderhandel

Kinderhandel komt veel voor in Kenia. De snelle groei van grote steden als Nairobi zijn belangrijke oorzaken. Veel kinderen trekken van het arme platteland naar de grote steden. In de hoop daar werk of onderwijs te vinden.

Deze kinderen komen meestal in gevaarlijke situaties terecht, in bordelen of als huisslaafje in de sloppenwijken. Wij strijden tegen kinderhandel. Door ze te beschermen. Strijd mee.

Onze programma's

Girls Advocacy Alliantie

De Girls Advocacy Alliantie zet zich in voor de bestrijding van geweld tegen meisjes en jonge vrouwen en het v…

Kinderhandel in Oost Afrika

In Azië leven veel kinderen in armoede. Zij zijn kwetsbaar voor seksuele uitbuiting. Toeristen boeken vakantie…

Kindermisbruik in Oost-Afrika

Meisjes die op jonge leeftijd moeten trouwen met oudere mannen en niet meer naar school gaan. Gedwongen rituel…

HomeOnze missieWat we doenOnze winkels
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieRegio'sLanden
Meld je aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden