Landen

Myanmar

Contactgegevens
House 20, Road-11, Dhanmondi R/A, Dhaka-1209
Bangladesh
routebeschrijving
+855 23 222 553 I +855 77 252 463

Volg ons

Myanmar heeft een jonge bevolking. Een kwart van de 56 miljoen inwoners is jonger dan 25 jaar. Het merendeel groeit op het platteland op. In (extreme) armoede.

Het land telt veel verschillende etnische groepen. Etnische minderheden zoals Rohingya worden in Myanmar gediscrimineerd en achtergesteld. Honderdduizenden Rohingya zijn gevlucht voor geweld en  leven in extreme armoede in kampen in binnen- en buitenland. Kinderen zijn extra kwetsbaar voor seksuele uitbuiting, kinderarbeid, kinderhandel en onveilige migratie.

Onderwijs is voor veel kinderen nog niet vanzelfsprekend. Veel kinderen worden uitgebuit. Ze moeten op jonge leeftijd werken om het gezin te helpen. In de bloeiende theehandel of als kindsoldaat. Ook worden er steeds meer kinderen slachtoffer van seksuele uitbuiting door het groeiend toerisme.

Wij strijden in Myanmar tegen uitbuiting van kinderen. We bieden kinderen een veilige plek, onderwijs, medische hulp en juridische steun. We voeren actie bij overheden en lichten gemeenschappen voor over de rechten van kinderen.

Aan Rohingya kinderen en hun gezinnen die op de vlucht zijn voor geweld in Myanmar bieden we noodhulp. Strijd mee. Stop de uitbuiting van kinderen in Myanmar.

Kinderarbeid in Myanmar

Van theeschenker naar scholier
Kinderen die in theewinkels werken of als kindsoldaat, in Myanmar vinden veel mensen het heel gewoon. Uit armoede moeten ze op jonge leeftijd werken om het gezin te helpen.

Kinderen maken hun school niet af, of gaan zelfs helemaal niet naar school. Ouders zien vaak niet dat onderwijs de weg is om uit de armoede te komen.

Wij brengen daar verandering in. Bijvoorbeeld in de steden Taunggyi en Pyay waar veel thee wordt verbouwd en waar volop theewinkels zijn. We geven voorlichting en trainingen aan ouders en lokale ambtenaren over de gevaren van kinderarbeid.

We zorgen dat kinderen naar school gaan om later beter werk te kunnen vinden en lichten ouders en gemeenschappen voor. We helpen gezinnen meer of andere inkomsten te vinden, om te voorkomen dat kinderen worden uitgebuit. De lokale overheid sporen we aan kinderrechten beter na te leven. Samen stoppen we kinderarbeid in Myanmar. Strijd mee. 

Doneer

Seksuele uitbuiting

Bescherming tegen kindersekstoerisme

De economie en het toerisme van Myanmar zijn sinds een aantal jaar extreem snel gegroeid. In het land worden kinderen daardoor steeds vaker seksueel uitgebuit. On- en offline. Kinderen moeten seks hebben in ruil voor geld, kleding of iets anders.

De bescherming van kinderen tegen kindersekstoerisme staat nog in de kinderschoenen. Daarom helpen we de overheid en de toeristische sector met nieuwe wetten en regels en een effectieve aanpak om slachtoffers en daders te herkennen en op te pakken.

Wij strijden tegen seksuele uitbuiting van kinderen. Omdat ieder kind het recht heeft om veilig op te groeien en geen enkel kind gedwongen mag worden tot seks.  

Kinderhandel en onveilige migratie

Verkocht als kindbruid of bedelaar

Door armoede of discriminatie vertrekken veel mensen uit Myanmar naar Thailand en China. Zij hopen een beter leven tegemoet te gaan. Migrantenkinderen zijn extra kwetsbaar voor mensenhandel. 

Kinderen worden bijvoorbeeld in China verkocht als bruid. Of zij worden misbruikt als prostituee in de Chinese of Thaise seksindustrie. Ook worden kinderen in Thailand door criminele bendes als bedelaar aan het werk gezet. 

In Myanmar voeren we veel actie om hun situatie onder de aandacht  te brengen van politie, advocaten en rechters. Zodat zij kinderen beter kunnen beschermen

Ook geven we voorlichting over onveilige migratie en strijden we om kinderhandel te stoppen. Bijvoorbeeld samen met theatergroepen die bewustzijn creëren bij kinderen en gezinnen. Ook komen we in actie bij (lokale) overheden voor betere maatregelen en controle tegen kinderhandel en onveilige migratie. Strijd mee. Stop kinderhandel en onveilige migratie in Myanmar. 

Onze programma's

Kindermisbruik in Azië

Veel meisjes in Azië worden met geweld misbruikt. In grote delen is het bijna normaal om met een kind te trouw…

Girls Advocacy Alliantie

De Girls Advocacy Alliantie zet zich in voor de bestrijding van geweld tegen meisjes en jonge vrouwen en het v…

Seksuele uitbuiting van kinderen in Azië

In Azië leven veel kinderen in armoede. Zij zijn kwetsbaar voor seksuele uitbuiting. Toeristen boeken vakantie…

HomeOnze missieWat we doenOnze winkels
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieRegio'sLanden
Meld je aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden