Landen

Nepal

Contactgegevens
House 20, Road-11, Dhanmondi R/A, Dhaka-1209
Bangladesh
routebeschrijving
+855 23 222 553 I +855 77 252 463

Volg ons

Nepal heeft een jonge bevolking. Van de 29 miljoen inwoners is veertig procent jonger dan 15 jaar. Armoede raakt maar liefst een op de drie inwoners; zij moeten leven van minder dan $ 1 per dag.

Kinderen uit arme gezinnen maken de meeste kans om uitgebuit te worden. Ze worden op jonge leeftijd geconfronteerd met geweld, misbruik, uitbuiting en kinderhandel. Discriminatie op basis van sekse en sociale achtergrond maken meisjes en kinderen  uit de arme dalit-kaste extra kwetsbaar. Tienermeisjes zijn vaak slachtoffer van seksuele intimidatie.

Met de groei van het toerisme, neemt kinderuitbuiting toe. Ook kinderhandel voor Nepalese en Indiase bordelen stijgt. Net als misbruik in zogenaamde weeshuizen.

We bieden kinderen een veilige plek, onderwijs, medische hulp en juridische steun. We voeren actie bij overheden en lichten gemeenschappen voor over de rechten van kinderen.  Tegelijkertijd werken we samen met politie en justitie om daders op te pakken en veroordeeld te krijgen.

Seksuele uitbuiting

Met de groei van het toerisme in Nepal, is ook het kindersekstoerisme en uitbuiting van kinderen toegenomen. Kindersekstoeristen komen vooral uit Europa en India. De meest kwetsbare kinderen worden hiervoor verhandeld en misbruikt.

Ondanks dat prostitutie verboden is, worden zo’n 12.000 meisjes verhandeld. Zij werken gedwongen in Nepalese en Indiase bordelen. Daarnaast kent Nepal zogenaamde weeshuizen die speciaal zijn opgezet voor het misbruiken van jonge kinderen.

Wij werken op verschillende plekken in Nepal om kinderen te beschermen. Wij halen kinderen uit uitbuitingssituaties. We bieden onderdak, psychologische en medische hulp aan slachtoffers. Met politie en justitie werken we samen om daders op te pakken en te veroordelen. Ook helpen we de overheid met beter wetten en regels tegen seksuele uitbuiting van kinderen. Strijd mee. 

Kinderhandel en onveilige migratie in Nepal

De gevolgen van de hevige aardbeving in 2014 zijn nog steeds merkbaar. Veel inwoners van Nepal hebben geen vaste woonplek meer. 

Op zoek naar een veilige plek, zijn kinderen en vrouwen makkelijke prooien voor mensenhandelaren. Kinderen zijn extra kwetsbaar voor seksuele uitbuiting en misbruik. Of om uitgebuit te worden als goedkope arbeidskracht. 

In de districten Sindhupalchok en Dolakha helpen we kwetsbare gezinnen die naar het gebied zijn  getrokken in de hoop op een beter leven. We ondersteunen er kinderen die zijn achtergelaten. Net als jongeren die er alleen op uitgetrokken zijn op zoek naar werk of die verhandeld zijn. 

We komen op voor de rechten van kinderen. En voeren veel actie om hun situatie onder de aandacht  te brengen van politie, advocaten en rechters. Zodat zij kinderen beter kunnen beschermen.

Daarnaast hebben we uitgebreid contact met de nationale overheid en andere instanties. Om hun beleid aan te passen, en met wetten te komen tegen handel in mensen. Tegen kinderhandel. 

Onze programma's

Kindermisbruik in Azië

Veel meisjes in Azië worden met geweld misbruikt. In grote delen is het bijna normaal om met een kind te trouw…

Girls Advocacy Alliantie

De Girls Advocacy Alliantie zet zich in voor de bestrijding van geweld tegen meisjes en jonge vrouwen en het v…

Seksuele uitbuiting van kinderen in Azië

In Azië leven veel kinderen in armoede. Zij zijn kwetsbaar voor seksuele uitbuiting. Toeristen boeken vakantie…

HomeOnze missieWat we doenOnze winkels
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieRegio'sLanden
Meld je aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden