Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Waar we werken

Nepal

Nepal heeft een jonge bevolking. Van de 29 miljoen inwoners is veertig procent jonger dan 15 jaar. Armoede raakt maar liefst een op de drie inwoners; zij moeten leven van minder dan $ 1 per dag. We bieden kinderen een veilige plek, onderwijs, medische hulp en juridische steun. We voeren actie bij overheden en lichten gemeenschappen voor over de rechten van kinderen. Tegelijkertijd werken we samen met politie en justitie om daders op te pakken en veroordeeld te krijgen.

Actueel

3 januari 2018

Watch Nepal pakt seksuele uitbuiting van kinderen door toeristen aan

Samen met vier lokale partners in Kathmandu wil Terre des Hommes seksuele uitbuiting van Nepalese kinderen doo…

3 juli 2020

Programma update: De strijd tegen seksuele uitbuiting in Azië - juli 2020

3 juli 2020

Programma update: De strijd tegen kindermisbruik in Azië - juli 2020

3 juli 2020

Programma update: De strijd tegen kinderarbeid in Azië - juli 2020

3 juli 2020

Programma update: De strijd tegen kinderhandel in Azië - juli 2020

7 februari 2023

Dag van veilig internetten voor kinderen en jongeren

Vandaag is het Safer Internet Day. De Europese Commissie heeft deze dag in het leven geroepen om kinderen en j…

Ons werk in Nepal

Kinderen uit arme gezinnen maken de meeste kans om uitgebuit te worden. Ze worden op jonge leeftijd geconfronteerd met geweld, misbruik, uitbuiting en kinderhandel. Discriminatie op basis van sekse en sociale achtergrond maken meisjes en kinderen  uit de arme dalit-kaste extra kwetsbaar. Tienermeisjes zijn vaak slachtoffer van seksuele intimidatie.

Met de groei van het toerisme, neemt kinderuitbuiting toe. Ook kinderhandel voor Nepalese en Indiase bordelen stijgt. Net als misbruik in zogenaamde weeshuizen.

We bieden kinderen een veilige plek, onderwijs, medische hulp en juridische steun. We voeren actie bij overheden en lichten gemeenschappen voor over de rechten van kinderen.  Tegelijkertijd werken we samen met politie en justitie om daders op te pakken en veroordeeld te krijgen.

Seksuele uitbuiting

Met de groei van het toerisme in Nepal, is ook het kindersekstoerisme en uitbuiting van kinderen toegenomen. Kindersekstoeristen komen vooral uit Europa en India. De meest kwetsbare kinderen worden hiervoor verhandeld en misbruikt.

Ondanks dat prostitutie verboden is, worden zo’n 12.000 meisjes verhandeld. Zij werken gedwongen in Nepalese en Indiase bordelen. Daarnaast kent Nepal zogenaamde weeshuizen die speciaal zijn opgezet voor het misbruiken van jonge kinderen.

Wij werken op verschillende plekken in Nepal om kinderen te beschermen. Wij halen kinderen uit uitbuitingssituaties. We bieden onderdak, psychologische en medische hulp aan slachtoffers. Met politie en justitie werken we samen om daders op te pakken en te veroordelen. Ook helpen we de overheid met beter wetten en regels tegen seksuele uitbuiting van kinderen. Strijd mee. 

Kinderhandel en onveilige migratie in Nepal

De gevolgen van de hevige aardbeving in 2014 zijn nog steeds merkbaar. Veel inwoners van Nepal hebben geen vaste woonplek meer. 

Op zoek naar een veilige plek, zijn kinderen en vrouwen makkelijke prooien voor mensenhandelaren. Kinderen zijn extra kwetsbaar voor seksuele uitbuiting en misbruik. Of om uitgebuit te worden als goedkope arbeidskracht. 

In de districten Sindhupalchok en Dolakha helpen we kwetsbare gezinnen die naar het gebied zijn  getrokken in de hoop op een beter leven. We ondersteunen er kinderen die zijn achtergelaten. Net als jongeren die er alleen op uitgetrokken zijn op zoek naar werk of die verhandeld zijn. 

We komen op voor de rechten van kinderen. En voeren veel actie om hun situatie onder de aandacht  te brengen van politie, advocaten en rechters. Zodat zij kinderen beter kunnen beschermen.

Daarnaast hebben we uitgebreid contact met de nationale overheid en andere instanties. Om hun beleid aan te passen, en met wetten te komen tegen handel in mensen. Tegen kinderhandel. 

Contact

28 2, Hutchins Rd Balaji Layout, Cooke Town Bengaluru, Karnataka 560005 India
Bengaluru
India
routebeschrijving
+91 80 25480067

Openingstijden

Maandag t/m zaterdag
12.00-16.00
Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan
facebookinstagramlinkedIntwitteryoutube