In 2021 ging het vijfjarige initiatief She Leads van start. Dit programma heeft als doel om de invloed van mei…
Lockdown, avondklok en schoolsluitingen. Ook in 2021 had de COVID-19 pandemie de wereld in haar greep. En dat…
In de Ghanese hoofdstad Accra zijn deze week meer dan vijftig meisjes en jonge vrouwen vanuit het hele contine…
John is 9 jaar en woont in Oeganda. Hij wil later een ‘sterke, verantwoordelijke man’ zijn. Hij wil zijn moede…
Vanaf zondag 12 juni, Internationale dag tegen Kinderarbeid, vraagt Terre des Hommes via een internationale pu…
Seksuele uitbuiting van kinderen neemt nog steeds toe in Oost-Afrikaanse landen. Ook in Oeganda waar wij met p…
Meisjes en jonge vrouwen moeten voor zichzelf kunnen spreken en beslissen. Ze hebben een stem, maar die wordt…
Het coronavirus verwoest levens, zeker in landen waar lang niet iedereen kan rekenen op goede medische zorg en…
Bijna 40% van de kinderen die in Kampala’s (informele sector) werkt, geeft aan door kinderhandel in de hoofdstad te zijn beland. Deze kinderen worden volop uitgebuit als goedkope arbeidskracht. Ze moeten op jonge leeftijd werken om het gezin te helpen. Of worden seksueel uitgebuit.
Wij strijden tegen deze kinderuitbuiting. Met een veilige plek, onderwijs, voorlichting en medische en juridische hulp. Strijd mee. Stop kinderuitbuiting.
40% van de meisjes in Oeganda zijn voor hun 18e verjaardag getrouwd en één op de tien is voor hun 15e getrouwd. Vaak trouwen ze uit armoede. Of omdat het traditie is. Wat de reden ook is, kindhuwelijken zijn schadelijk.
De meisjes raken vaak zeer jong zwanger, wat hun lichaam niet zo goed aan kan. Het aantal tienerzwangerschappen is duizelingwekkend hoog. Bijna een kwart van de meisjes in de leeftijd van 15 tot 19 jaar heeft een baby gekregen of is zwanger. Veel jonge moeders overleven de bevalling niet. Omdat hun lichaam er nog niet tegen kan. En eenmaal getrouwd, worden de meisjes vaak mishandeld.
Depressie en posttraumatische stress komt veel voor bij de kindbruiden. Wij strijden tegen deze kindhuwelijken. Met voorlichting, politieke acties en onderwijs. Strijd mee. Stop kindhuwelijken.
Zeker 30% van de kinderen in Oeganda wordt gedwongen om vies en gevaarlijk werk te doen. Het is voor veel arme gezinnen de enige manier om het hoofd boven water te houden. Deze kinderen doen gevaarlijk, vies, ongezond werk. Ze werken in mijnen, fabrieken, als huissslaafje en in bordelen. Zelfs als ze nog heel jong zijn. Ze worden zwaar uitgebuit. Daar strijden we tegen.
Wij strijden voor betere omstandigheden. Door bedrijven en overheden aan te spreken op hun verantwoordelijkheid om voor veiligheid en goede zorg van kinderen te zorgen. Door ouders te helpen meer geld te verdienen. En werkende kinderen ook naar school te laten gaan.
Together with experienced partners, we are working towards a world without child exploitation, where young people can feel safe today and better about tomorrow. Join our fight.
Openingstijden