Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Waar we werken

Thailand

In Thailand gaat het economisch een stuk beter dan in de buurlanden Myanmar, Cambodja en Laos. Dat trekt enorm veel arbeidsmigranten aan. Ook kinderen. Zij zijn kwetsbaar voor kinderarbeid,  kinderhandel en seksuele uitbuiting.

Actueel

30 juli 2020

Jaaroverzicht 2019

Samen maken we het verschil, een passende titel voor ons jaaroverzicht 2019. Trots zijn wij op de behaalde res…

3 juli 2020

Programma update: De strijd tegen kindermisbruik in Azië - juli 2020

3 juli 2020

Programma update: De strijd tegen kinderhandel in Azië - juli 2020

3 juli 2020

Programma update: De strijd tegen kinderarbeid in Azië - juli 2020

Ons werk in Thailand

Migrantenkinderen maar ook Thaise kinderen worden nog volop uitgebuit als goedkope arbeidskracht. Ze moeten op jonge leeftijd werken om het gezin te helpen. Of worden seksueel uitgebuit en verkocht als spullen. 

Sekstoerisme is een bekend probleem in Thailand. Tienduizenden kinderen worden seksueel uitgebuit. Ook online neemt het misbruik snel toe. Wij zijn actief in het voorkomen van misbruik en het opsporen van daders.

Kinderhandel treft vooral kinderen uit buurlanden. Wij werken aan de opsporing en opvang van verhandelde kinderen in Thailand. Wij strijden in Thailand tegen uitbuiting van kinderen.

Migrantenkinderen extra kwetsbaar

In Thailand is de Wet kinderarbeid verbeterd. In de landbouw moeten werkende kinderen minimaal 15 jaar zijn. Op zee 18 jaar. Toch werken nog dagelijks honderdduizenden kinderen jonger dan 14 jaar. Kinderen doen zwaar en gevaarlijk werk in de garnalenindustrie of visserij. Of zij werken gedwongen als bedelaar of hulpje in de huishouding, waarbij ze vaak slachtoffer worden van seksuele uitbuiting.

Wij strijden in Thailand tegen uitbuiting van kinderen. In de visserij en visverwerkende industrie. Net als in de kledingindustrie, fabrieken, bedelarij en in huishoudens.
Wij bieden kinderen de kans om een vak te leren. Geven ze medische zorg. En we zorgen dat zoveel mogelijk kinderen die nu nog niet werken, gewoon op school blijven. Omdat ze daar recht op hebben.

Doneer

Seksuele uitbuiting

Sekstoerisme is een hardnekkig probleem Thailand. Zo’n 30.000 tot 40.000 kinderen worden seksueel uitgebuit. Migrantenkinderen niet meegeteld. Zij zijn vaak onzichtbaar voor de overheid. En extra kwetsbaar voor uitbuiting.

Niet alleen Westerse sekstoeristen reizen af naar het tropische Thailand. Aziatische toeristen vormen net zo’n groot risico voor kinderen. Ook online neemt het misbruik snel toe. Steeds betere internettoegang in het land biedt kindermisbruikers uit de hele wereld steeds meer mogelijkheden om kinderen seksueel uit te buiten.

Bij de aanpak van (online) seksuele uitbuiting richten we ons in Thailand op het opsporen en vervolgen van daders, zowel uit Europa als Azië. Slachtoffers van seksuele uitbuiting bieden wij medische zorg en juridische steun. We helpen ze met onderwijs, zodat ze een vak leren. En bieden ze de kans om ander werk te vinden.

Ook lichten we gemeenschappen voor en helpen instellingen meer op de kinderen te letten. De overheid sporen we aan om wetten beter na te leven. 

Kinderhandel en migratie

Kinderen uit Myanmar, Laos en Cambodja zijn meestal niet geregistreerd in Thailand. Dit maakt ze extra kwetsbaar om in handen van mensenhandelaren te vallen. Maar ook als gezinnen wel geregistreerd zijn, blijven zij achtergesteld. Zij hebben moeilijker toegang tot tot onderwijs, gezondheidszorg en sociale integratie. Dit houdt de armoede en kwetsbaarheid voor uitbuiting in stand. 

We helpen kinderen in het grensdistrict Mae Sot. Dit is één van de belangrijkste toegangspunten tot het land vanuit Myanmar. We werken ook in Samut Sakhon, Pattaya, Chiang Mai. Gebieden die bekendstaan als centra voor kinderhandel.

Wij strijden in Thailand tegen uitbuiting van kinderen. Strijd mee!

Contact

Thailand Landelijke Kantoor
127/4 Soi Charoenphorn 2, Pradiphat Road, Samsennai
Samsennai
Thailand
routebeschrijving
+ 66802125852

Openingstijden

Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan
facebookinstagramlinkedIntwitteryoutube