Terre des Hommes logoZoeken
Doneer
Strijd mee

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen

Onze geschiedenis

Terre des Hommes strijdt al vanaf 1960 tegen uitbuiting van kinderen. Maak kennis met onze geschiedenis en onze oprichters.. Zie wie wij zijn.

De visie van één man op een aarde voor de hele mensheid...

Antoine de Saint Exupéry was een eigenzinnige Franse schrijver en piloot van een post vliegtuigje in de Tweede Wereldoorlog, waarmee hij over onder meer Afrika vloog. 

Nog voordat zijn wereldberoemde boek Le Petit Prince verscheen, schreef hij het boek ‘Terre des Hommes’. In dit boek riep hij ‘'de mensen der aarde' op hun verantwoordelijkheid te nemen en solidair te zijn. Want, zei hij: "er is geen derde wereld. Er is één wereld en daar zijn we allemaal verantwoordelijk voor".

Het gedachtegoed van het boek sprak de Fransman Edmond Kaiser zo aan dat hij een kinderhulporganisatie oprichtte met de naam Terre des Hommes. In 1965 volgden enthousiaste vrijwilligers in Nederland zijn voorbeeld.

In het begin verleende Terre des Hommes Nederland vooral via Nederlandse artsen noodhulp in ontwikkelingslanden. In de loop der jaren verschoof de focus naar structurele hulp via lokale partners. 

Het stoppen van kinderuitbuiting, de meest ernstige schendingen van de rechten van het kind, werd de missie van Terre des Hommes. 

Geen gemakkelijke strijd, want armoede drijft mensen soms tot wanhoop. En het vervolgen van daders van kinderuitbuiting is vaak geen prioriteit voor lokale overheden.

Maar Terre des Hommes geeft niet zomaar op en blijft zich samen met haar lokale partners inzetten voor een wereld zonder kinderuitbuiting.

De United Nations Convention on the Rights of the Child vormt de basis voor ons werk. We helpen kwetsbare kinderen. We kijken nooit naar geloof, huidskleur, geslacht of cultuur. 

Want ieder kind heeft het recht op te groeien in een veilige omgeving zonder uitbuiting.

Strijd mee. Stop uitbuiting van kinderen.  

Volg ons via e-mail

Volg onze strijd tegen kinderuibuiting. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. 

Blijf op de hoogte
Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact
Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte
Aanmelden
facebookinstagramlinkedIntwitteryoutube