Terre des Hommes logoZoeken
Doneer
Strijd mee

Strijd mee

Word donateurPartnersTeken de petitieGeef spullen
Onze missie

Kindermisbruik

Wereldwijd zijn 1 miljard kinderen het afgelopen jaar slachtoffer geweest van geweld. Lichamelijk, geestelijk of seksueel. Kinderen hebben recht op bescherming tegen geweld. Wij bieden een veilige plek en medische hulp. Meisjes die risico lopen besneden te worden, bieden we opvang en bescherming. Uithuwelijken van kinderen bestrijden we met het voeren van politieke acties.

Miljoenen kinderen worden misbruikt. Wij bieden ze bescherming en medische hulp.

Kinderen zijn extra kwetsbaar op plaatsen waar geweld normaal is en waar veel armoede is. Zeker als er weinig volwassenen zijn die bescherming bieden. Vooral meisjes lopen risico.

Wij vangen ze op, bieden ze medische hulp, geestelijke hulp en onderwijs. Zodat ze er weer bovenop komen, minder kwetsbaar zijn en meer kansen hebben in de toekomst.

We voeren actie tegen het uithuwelijken van jonge meisjes en jongens en helpen arme gezinnen om meer geld te verdienen. Strijd mee. 

Doneer

Rekha uit India trouwde op haar zesde en stopte met school. Eunice (15) uit Tanzania is verstoten door haar vader omdat ze niet besneden wilde worden.

Nchagwa (17) werd verkracht en moest vluchten, omdat haar familie zich voor haar schaamde en haar wat aan wilde doen.

De gevolgen van misbruik zijn vaak enorm. Wij bieden misbruikte kinderen medische hulp, bescherming en onderwijs. Dit zodat ze er weer bovenop komen. En veilig kunnen bouwen aan een betere toekomst.    

Binnen deze programma's strijden wij tegen kinderarbeid

Kinderarbeid

Stop kinderarbeid in micamijnen

Mica is een grondstof die veel wordt gebruikt in onze dagelijkse producten, zoals auto’s, laptops en make-up.…

Hoe we strijden tegen kindermisbruik

Wij strijden tegen misbruik van kinderen door ze uit hun gevaarlijke situatie te halen en een veilige plek te geven. Of door hun huidige situatie te verbeteren.

We bieden ze onderwijs, medische en geestelijke hulp en helpen ze in het contact met de politie en justitie.

We voeren politieke actie tegen trouwen met kinderen. En helpen gezinnen meer te verdienen. Strijd mee. Stop misbruik van kinderen. 

We doen meer

We doen meer. We strijden ook tegen handel in kinderen. Tegen seksuele uitbuiting. Tegen kinderarbeid. En bieden noodhulp. Lees meer over wat we doen

Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact
Meld je aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden
facebookinstagramlinkedIntwitteryoutube