Terre des Hommes logo
Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
Doneer
Strijd mee
HomeOnze missieWat we doenOnze winkelsZoekenDoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werken
Onze missie

Seksuele uitbuiting

Wereldwijd zijn 1 miljard kinderen het afgelopen jaar slachtoffer geweest van geweld. Lichamelijk, geestelijk of seksueel. Kinderen hebben recht op bescherming tegen geweld. Wij bieden een veilige plek en medische hulp. Meisjes die risico lopen besneden te worden, bieden we opvang en bescherming. Uithuwelijken van kinderen bestrijden we met het voeren van politieke acties.

Miljoenen kinderen worden misbruikt. Wij bieden ze bescherming en medische hulp.

Kinderen zijn extra kwetsbaar op plaatsen waar geweld normaal is en waar veel armoede is. Zeker als er weinig volwassenen zijn die bescherming bieden. Vooral meisjes lopen risico.

Wij vangen ze op, bieden ze medische hulp, geestelijke hulp en onderwijs. Zodat ze er weer bovenop komen, minder kwetsbaar zijn en meer kansen hebben in de toekomst.

We voeren actie tegen het uithuwelijken van jonge meisjes en jongens en helpen arme gezinnen om meer geld te verdienen. Strijd mee. 

Doneer

Seksuele uitbuiting op internet

Azië is aantrekkelijk voor toeristen die seks willen met kinderen. Veel gezinnen zijn arm, waardoor kinderen kwetsbaarder zijn. Vaak begint het contact op internet. Politie doet meestal weinig. Ook in Afrika worden veel kinderen seksueel uitgebuit. Als slaaf in huis, in bordelen en online. Wereldwijd worden ruim 2 miljoen kinderen seksueel uitgebuit.

Teken tegen seksuele uitbuiting

Waar komt seksuele uitbuiting voor?

Seksuele uitbuiting komt overal voor. In Oost-Afrika worden kinderen met een smoes zonder geld naar de grote stad gestuurd. Daar zijn ze kwetsbaar voor seksuele uitbuiting op straat of in bordelen. In Azië worden kinderen als hulp in het huishouden seksueel uitgebuit. Kinderen belanden op straat en online, voor seksueel contact met volwassenen. Toeristen gaan ervoor op reis. Seksuele uitbuiting van kinderen is een probleem. 

Binnen deze programma's strijden wij tegen seksuele uitbuiting

Seksuele uitbuiting van kinderen in Azië

In Azië leven veel kinderen in armoede. Zij zijn kwetsbaar voor seksuele uitbuiting. Toeristen boeken vakantie…

seksuele uitbuiting

WATCH Nederland

WATCH Nederland strijdt tegen seksuele uitbuiting van minderjarigen in Nederland. WATCH Nederland helpt slacht…

Wij strijden tegen seksuele uitbuiting. Strijd mee.

In Afrika werken we samen met onze partners aan betere controle en beschermende wetten. In Azië en Europa lopen programma’s die daders opsporen en online misbruik tegengaan. Wereldwijd helpen we misbruikte kinderen met psychosociale en juridische hulp, voorlichting en bescherming. We hebben detectives in dienst. Trainen agenten in omgang met slachtoffers. Helpen regeringen met bestrijding. Strijd mee.  

We doen meer

We doen meer. We strijden ook tegen handel in kinderen. Tegen kindermisbruik. Tegen kinderarbeid. En bieden noodhulp. Lees meer over wat we doen

Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact
Meld je aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden