Terre des Hommes logoZoeken
Doneer
Strijd mee

Strijd mee

Word donateurPartnersTeken de petitieGeef spullen
Onze missie

Seksuele uitbuiting

Wereldwijd komen wij op voor kinderen die seksueel worden uitgebuit. Als hulp in het huishouden, voor een webcam, in een café voor toeristen of in een bordeel. Wij bieden ze een veilige plek en medische hulp. Ook voeren we politieke actie voor meer controle en betere wetten. Strijd mee. Stop seksuele uitbuiting van kinderen.

Miljoenen kinderen worden misbruikt. Wij bieden ze bescherming en medische hulp.

We strijden met bescherming, medische hulp, voorlichting en politieke actie. Strijd mee.
Wereldwijd zijn kinderen kwetsbaar voor seksuele uitbuiting. Ze worden gedwongen dingen te doen die ze niet willen, in ruil voor geld of spullen.

Ze belanden in een café, een bordeel of op internet. Wij bieden ze bescherming. Medische hulp. En komen in actie om uitbuiting te bestraffen en te voorkomen. Strijd mee. Stop de uitbuiting van kinderen.

Daders zoeken op internet naar kinderen die ze dwingen dingen te doen die ze niet willen voor een webcam. Ook zoeken ze online naar opgenomen kindermisbruik. Soms reizen ze naar het buitenland om daar kinderen seksueel te misbruiken.

Doneer

Seksuele uitbuiting op internet

Azië is aantrekkelijk voor toeristen die seks willen met kinderen. Veel gezinnen zijn arm, waardoor kinderen kwetsbaarder zijn. Vaak begint het contact op internet. De politie kan meestal weinig doen. Ook in Afrika worden veel kinderen seksueel uitgebuit. Als slaaf in huis, in bordelen en online. Wereldwijd worden naar schatting ruim 1 miljoen kinderen seksueel uitgebuit.

Teken tegen seksuele uitbuiting

Waar komt seksuele uitbuiting voor?

Seksuele uitbuiting komt overal voor. In Oost-Afrika worden kinderen met een smoes zonder geld naar de grote stad gestuurd. Daar zijn ze kwetsbaar voor seksuele uitbuiting op straat of in bordelen. In Azië worden kinderen als hulp in het huishouden seksueel uitgebuit. Kinderen belanden op straat en online, voor seksueel contact met volwassenen. Toeristen gaan ervoor op reis. Seksuele uitbuiting van kinderen is een probleem. 

Binnen deze programma's strijden wij tegen seksuele uitbuiting

Lopend

Down to Zero

Wereldwijd zijn twee miljoen kinderen slachtoffer van seksuele uitbuiting. In een alliantie genaamd ‘Down to Z…

Wij strijden tegen seksuele uitbuiting. Strijd mee.

In Afrika werken we samen met onze partners aan betere controle en beschermende wetten. In Azië en Europa lopen programma’s die daders opsporen en online misbruik tegengaan. Wereldwijd helpen we misbruikte kinderen met psychosociale en juridische hulp, voorlichting en bescherming. Trainen agenten in omgang met slachtoffers. Helpen regeringen met bestrijding. Strijd mee.  

We doen meer

We doen meer. We strijden ook tegen handel in kinderen. Tegen kindermisbruik. Tegen kinderarbeid. En bieden noodhulp. Lees meer over wat we doen

Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact
Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte
Aanmelden
facebookinstagramlinkedIntwitteryoutube