Ambassadeurs van Terre des Hommes

De ambassadeurs van Terre des Hommes zetten zich belangeloos in om onze strijd tegen kinderuitbuiting onder de aandacht te brengen. Wij zijn blij met de enthousiaste steun van Roelof Hemmen, Lucy Woesthoff, Thekla Reuten en de 3J’s.

Thekla Reuten

Thekla Reuten is actrice en al jaren een van onze bevlogen ambassadeurs. Ze gebruikt haar bekendheid vooral om aandacht te krijgen voor uitbuiting van kinderen in mica mijnen.

Terre des Hommes heeft zoveel kennis en zo'n fantastisch netwerk. Als wij hen helpen, helpen we mee een groot verschil te maken.”

Van kinds af aan is Thekla bekend met ons werk. “Op mijn geboortekaartje schreven mijn ouders dat wie iets wilde geven, geld kon overmaken naar Terre des Hommes.” 

Het werk van Terre des Hommes ligt haar na aan het hart. “Er zijn zoveel kinderen in de wereld die deze hulp verschrikkelijk hard nodig hebben!”

Lucy Woesthoff

Lucy Woesthoff. Trotse moeder van vier, mede-eigenaar van Dromenjager, bekend van Woezel en Pip en auteur van haar eerste boek. 

“Kinderen zijn de mooiste mensen op aarde, zo puur en wijs. Als ik lees over kinderuitbuiting, kan ik daar nachten van wakker liggen.”

Lucy gaat zich inzetten tegen online uitbuiting van kinderen. “Ik wil mensen bewust maken van hoeveel kinderen worden uitgebuit.” 

Dat doet ze door tools en tips te delen. “Ik hoop ouders te inspireren actie te ondernemen. En niet hun kop in het zand te steken.”

Roelof Hemmen

Roelof Hemmen is interviewer, coach en debatleider. Hij spreekt met liefde onze radio en tv-spotjes in. Roelof kan niet tegen onrecht. Vooral niet tegen online seksueel misbruik van kinderen op de Filipijnen. 

“Rijke mannen die aan de andere kant van de wereld kinderen dwingen dingen te doen die ze niet zouden moeten doen. Ellendelingen zijn het.”

Vooral het Sweetie programma tegen seksuele uitbuiting spreekt Roelof aan. “Terre des Hommes pakt zo een waanzinnig groot probleem aan. Ik vind het een eer om daar ambassadeur van te zijn.” 

3JS

De 3JS zijn al jaren enthousiaste en betrokken ambassadeurs van Terre des Hommes. Jan Dulles, Jaap Kwakman en Robin Küller gebruiken hun muziek en bekendheid om ons werk onder de aandacht te brengen van het publiek. 

“Terre des Hommes maakt voor kinderen hét verschil. Wij zijn er trots op dat wij hieraan kunnen bijdragen.”

Ze bezochten ze op eigen kosten onze projecten voor kinderen op de vlucht in Cambodja en Libanon. 

“We hebben met eigen ogen gezien hoe hard de hulp van Terre des Hommes nodig is. In Libanon kunnen gevluchte kinderen uit Syrië bijvoorbeeld weer naar school.” 

Vrienden van Terre des Hommes

Daniel Montero Real

"Ik ben opgegroeid in een omgeving die me alle kansen bood om mijn dromen waar te maken. Maar ondertussen waren en zijn er miljoenen kinderen wiens grootste droom is om te ontsnappen aan hun situatie. Ik vind het geweldig hoe Terre des Hommes de nieuwste technologie gebruikt in haar campagnes, zoals met Sweetie."

Dolores Leeuwin

Dolores Leeuwin

"Ik ben vooral gegrepen door de grondige aanpak van Terre des Hommes. Geen symptoombestrijding, maar het bestrijden van de oorzaak. En ik ben onder de indruk van de gedrevenheid van de mensen die er werken. Bovendien gaat Terre des Hommes over de basis van alles: kinderen."

Newman

Brooke Newman

"Als ik iets heb geleerd door het opgroeien met ballet, is dat zelfexpressie gestimuleerd moet worden en ieders stem gehoord, hoe jong die stem ook is. "

HomeOnze missieWat we doenOnze winkels
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieRegio'sLanden
Meld je aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden