Terre des Hommes logoZoeken
Doneer
Strijd mee

Strijd mee

Word donateurPartnersTeken de petitieGeef spullen

Nationale Postcode Loterij

Terre des Hommes is een van de goede doelen die door de Nationale Postcode Loterij en haar deelnemers gesteund worden. Sinds 1996 ontvangt Terre des Hommes een bijdrage voor onze strijd tegen kinderuitbuiting.

Belangrijke steun

“Het is zo bijzonder dat we al 26 jaar mogen rekenen op de steun en betrokkenheid van de Nationale Postcode Loterij. Samen zorgen we voor een beter leven van kinderen overal ter wereld”, zegt Terre des Hommes directeur Leonard Zijlstra. “Zo bestrijden we met succes seksuele uitbuiting en misbruik van kinderen in landen als Cambodja, de Filipijnen, Kenia en Tanzania. We bevrijden kinderen uit de meest schrijnende situaties, zorgen voor goede opvang en onderwijs, en werken actief aan de vervolging van daders.”

De bijdrage van de Nationale Postcode Loterij is enorm belangrijk voor onze slagvaardigheid. Dit draagt ertoe bij dat wij wereldwijd kinderen kunnen bevrijden uit uitbuitingssituaties. Mede dankzij de jarenlange steun van de Nationale Postcode Loterij en haar deelnemers heeft Terre des Hommes de afgelopen jaren heel wat bereikt.

Bekijk ons jaarverslag

Prachtige bijdrage van de Nationale Postcode Loterij

In 2020 ontvingen wij een prachtige bijdrage van de Nationale Postcode Loterij en haar deelnemers. Directeur Carel Kok, hoofd Marketing, Fondsenwerving & Communicatie Lone Vaerndal en Accountmanager Special Relations Cherryll Prins, ontvangen van Margriet Schreuders, hoofd Goede Doelen van de Nationale Postcode Loterij een prachtige cheque. 

Dank aan deelnemers Nationale Postcode Loterij

Dankzij de deelnemers van de loterij ontvingen wij dit jaar een bijdrage van 2,25 miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij. De loterij maakt dit bekend tijdens een bijeenkomst op 4 maart 2020 met alle goede doelen die zij steunt.

De Nationale Postcode Loterij zet zich in voor een groene en rechtvaardige wereld. Dit jaar ontvingen 123 organisaties een schenking. De steun komt uit de loterij opbrengst van 2019. En bedraagt in totaal maar liefst 367 miljoen euro.

Bijna €3 miljoen extra voor Sweetie24/7

De Nationale Postcode Loterij steunt goede doelen op verschillende manieren. Naast een jaarlijkse vaste bijdrage, kunnen organisaties ook in aanmerking komen voor een extra schenking. Voor een bijzonder project of een bijdrage uit het Droomfonds. Dit fonds is bedoeld om moedige, baanbrekende initiatieven een kans te geven.

In 2019 ontving Terre des Hommes een extra bijdrage van ruim €2.9 miljoen voor het project Sweetie24/7. Met Sweetie hebben we een uitgebreide aanpak ontwikkeld om (online) kindermisbruik tegen te gaan.

Met gebruik van een digitaal lokmeisje, Sweetie, sporen we misbruik op en identificeren we online misbruikers. Ook is in onze aanpak veel aandacht voor de opvang en behandeling van slachtoffers. Met de extra bijdrage zullen we het Sweetie programma overdragen aan politiediensten in 5 risicolanden in Azië en Afrika en bevrijde slachtoffers opvangen.

Over de Nationale Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen. De ongeveer 3 miljoen deelnemers maken de miljoenen schenkingen van de Nationale Postcode Loterij aan goede doelen mogelijk. Van ieder lot dat zij kopen gaat de helft naar goede doelen. 

Meer weten over de Nationale Postcode Loterij

Deelnemen aan de Nationale Postcode Loterij

Volg de Nationale Postcode Loterij via Facebook, Twitter of Instagram

Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact
Meld je aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden
facebookinstagramlinkedIntwitteryoutube