Terre des Hommes logoZoeken
Doneer
Strijd mee

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Onze projecten

Aanpak kinderhandel Bangladesh

Als gevolg van de COVID-19-pandemie is kinderhandel toegenomen in Bangladesh. Samen met het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken werken we aan een programma om de toename van kinderhandel voor seks of arbeid als gevolg van de COVID-19-pandemie tegen te gaan in het land.

Mahmudul Kabir

Landenmanager Bangladesh

“Met het one-stop digitale servicecentrum creëren we mogelijkheden voor het registreren en melden van kinderhandel voor seks of arbeid. Het biedt ondersteunende diensten en mobiliseert gemeenschappen zowel offline als online om gevallen van mensenhandel te melden, zodat slachtoffers de steun kunnen krijgen die ze nodig hebben.”

Achtergrond

Tijdens de Covid-19 pandemie nam mensenhandel toe. Het vangnet, de systemen voor identificatie, verwijzing en hulpverlening aan slachtoffers, verslechterde juist. 

In Bangladesh worden via Counter Trafficking Committees (CTC's) slachtoffers op lokaal niveau geïdentificeerd en geholpen met melden en doorverwijzen naar sociale en juridische hulp. Door de aanhoudende COVID-19 beperkingen is het lastig om slachtoffers persoonlijk te ontmoeten en te ondersteunen. Aan de andere kant missen CTC's de systemen en vaardigheden om slachtoffers online te helpen. Slachtoffers van mensenhandel komen zo niet in beeld en krijgen geen toegang tot de hulp die ze nodig hebben.

Dit programma creëert bewustzijn bij meisjes, jongens en jonge vrouwen over door COVID-19 veroorzaakte risico's op kinder - en mensenhandel. Het moedigt gemeenschappen aan om mensenhandel te melden met behulp van de digitale tools die door het programma zijn ontwikkeld. De CTCs leren hoe ze online melding kunnen maken. Slachtoffers worden gestimuleerd via het systeem niet alleen te melden maar ook ondersteuning te zoeken, zoals psychosociale begeleiding van de overheid en hulporganisaties.

Doneer eenmalig of regelmatig

Doel

Het programma wil een dienstencentrum, meldings- en verwijzingssysteem ontwikkelen voor alle gevallen van kinderhandel, seksuele kinderuitbuiting en kinderarbeid in Bangladesh.

Aanpak

Het programma wil een dienstencentrum, meldings- en verwijzingssysteem ontwikkelen voor alle gevallen van kinderhandel, seksuele kinderuitbuiting en kinderarbeid in Bangladesh.

Het melden en doorverwijzen van gevallen van mensenhandel

Training

Coördinatie

Gerelateerd nieuws

20 april 2023

Samen maken we impact

Dankzij de steun van onze donateurs, vrijwilligers en partners hebben we in de afgelopen vijf jaar veel bereik…

1 januari 2023

Hoe Rakib weer aanhaakte op de universiteit en zich ontpopte tot leider en activist

Met zijn eerste diploma op zak zou de 19-jarige Rakib uit Bangladesh gaan studeren aan de universiteit. Maar h…

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact
Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte
Aanmelden
facebookinstagramlinkedIntwitteryoutube