Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Onze projecten

Training van vroeg getrouwde meisjes in Bangladesh

Voor veel meisjes in Bangladesh ziet de toekomst er niet rooskleurig uit. Bangladesh behoort tot de landen met het hoogste aantal kindhuwelijken ter wereld. Dertien miljoen meisjes zijn op 13-jarige leeftijd al getrouwd. Vroeggehuwde meisjes en jonge vrouwen staan bloot aan vele vormen van gendergerelateerd geweld. Met de steun van het Nuffic Orange Knowledge Programme willen we de seksuele en reproductieve gezondheid en rechten (SRGR) voor vroeggehuwde meisjes en jongeren in Bangladesh verbeteren. We zorgen ook dat ze toegang hebben tot relevante hulp.

Mahmudul Kabir

Landenmanager Bangladesh

“Het one-stop digitale servicecentrum maakt het registreren en melden van kinderhandel voor seks of arbeid eenvoudiger. Het biedt steun aan slachtoffers en mobiliseert tegelijkertijd de bevolking zowel offline als online.”

Achtergrond

Kindhuwelijken komen veel voor in Bangladesh. Bijna 51% van de meisjes is voor het eerst gehuwd voor haar achttiende verjaardag. De angst om vroeg te moeten trouwen is groot.

Meisjes en jongeren worden uit religieus conservatisme, sociaal stigma en culturele barrières onwetend gehouden. Ze missen de juiste kennis en informatie. Bovendien is met het uitbreken van COVID-19 het geweld binnen de gemeenschap en individuele huishoudens toegenomen.

Doneer eenmalig of regelmatig

Doel

Het programma heeft tot doel de kennis en vaardigheden van vroeggehuwde meisje en jongeren te verbeteren, zodat ze toegang kunnen krijgen tot relevante diensten.

Aanpak

Dit programma richt zich op het vergroten van de agency en capaciteit van vroeggehuwde meisjes en jongeren. Dienstverleners leren hen op een holistische en empathische manier te ondersteunen.

Samenwerken
Onderzoek
Mobiliseren van gemeenschappen

Gerelateerd nieuws

20 april 2023

Samen maken we impact

Dankzij de steun van onze donateurs, vrijwilligers en partners hebben we in de afgelopen vijf jaar veel bereik…

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Partners

We werken in dit programma samen met onze partners Pollisree, BRAC University, JPG School of Public Health.

Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan
facebookinstagramlinkedIntwitteryoutube