Terre des Hommes logo
Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
Doneer
Strijd mee
HomeOnze missieWat we doenOnze winkelsZoekenDoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werken
Publicaties

Down to Zero Jaarverslag 2020

Het DtZ Jaarverslag 2020 is het eindrapport van het Down to Zero Alliance programma 2016-2020. De Down to Zero (DtZ) Alliantie is een samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse Zaken (MoFA), onder leiding van Terre des Hommes, met Defence for Children-ECPAT, Free a Girl, ICCO (onderdeel van Cordaid) en Plan International Netherlands. Het programma heeft tot doel seksuele uitbuiting van kinderen in tien landen te bestrijden. Dit rapport richt zich vooral op het laatste jaar, maar bevat ook enige reflectie op de gehele programmaperiode van vijf jaar.

Het jaar 2020 was uitzonderlijk uitdagend vanwege Covid-19. Toch hebben DtZ-partners zich weten aan te passen aan de lockdowns, avondklokken en andere maatregelen. Ze werkten online of waar mogelijk in klein gezelschap met hun doelgroepen samen en zijn uiterst creatief geweest bij het inspelen op voortdurend veranderende omstandigheden.

Ondanks goede resultaten en vooruitgang, is seksuele uitbuiting van kinderen nog steeds een realiteit. Zeker door de uitbraak van Covid-19 en de sociaaleconomische impact ervan: kinderen zijn kwetsbaarder geworden door isolement, blootstelling aan online gevaren, verminderd inkomen en verlies van banen in hun huishouden. De DtZ Alliantie blijft daarom seksuele uitbuiting van kinderen aanpakken, in het Building Back Better-programma, met als doel ervoor te zorgen dat kinderen en jongeren die risico lopen of het slachtoffer zijn van seksuele uitbuiting, beter worden beschermd tijdens en in de nasleep van de Covid-19-pandemie.

Download het Down to Zero jaarverslag over 2020 (Engelstalig)
Lees meer over Down to Zero
Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact
Meld je aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden