Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Publicaties

Down to Zero Jaarverslag 2020

Het DtZ Jaarverslag 2020 is het eindrapport van het Down to Zero Alliance programma 2016-2020. De Down to Zero (DtZ) Alliantie is een samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse Zaken (MoFA), onder leiding van Terre des Hommes, met Defence for Children-ECPAT, Free a Girl, ICCO (onderdeel van Cordaid) en Plan International Netherlands. Het programma heeft tot doel seksuele uitbuiting van kinderen in tien landen te bestrijden. Dit rapport richt zich vooral op het laatste jaar, maar bevat ook enige reflectie op de gehele programmaperiode van vijf jaar.

Kinderen creëren hun eigen gezicht

Het jaar 2020 was uitzonderlijk uitdagend vanwege Covid-19. Toch hebben DtZ-partners zich weten aan te passen aan de lockdowns, avondklokken en andere maatregelen. Ze werkten online of waar mogelijk in klein gezelschap met hun doelgroepen samen en zijn uiterst creatief geweest bij het inspelen op voortdurend veranderende omstandigheden.

Ondanks goede resultaten en vooruitgang, is seksuele uitbuiting van kinderen nog steeds een realiteit. Zeker door de uitbraak van Covid-19 en de sociaaleconomische impact ervan: kinderen zijn kwetsbaarder geworden door isolement, blootstelling aan online gevaren, verminderd inkomen en verlies van banen in hun huishouden. De DtZ Alliantie blijft daarom seksuele uitbuiting van kinderen aanpakken, in het Building Back Better-programma, met als doel ervoor te zorgen dat kinderen en jongeren die risico lopen of het slachtoffer zijn van seksuele uitbuiting, beter worden beschermd tijdens en in de nasleep van de Covid-19-pandemie.

Download het Down to Zero jaarverslag over 2020 (Engelstalig)
Lees meer over Down to Zero
Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan