Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen
Publicaties

Jaarverslag 2022: concrete resultaten voor kinderen

Dankzij de steun van donateurs, de samenwerking met (bedrijfs)partners en de inzet van vrijwilligers en medewerkers, heeft Terre des Hommes in 2022 mooie resultaten geboekt. Van Oost-Afrika tot het Midden-Oosten, van Azië tot Europa: we hebben er samen voor gezorgd dat kinderen bevrijd zijn uit situaties van uitbuiting. En dat ze de kans krijgen op een veelbelovende toekomst.

Rosia from Madagaskar no longer works in the mica mines. She enjoys going to school everyday.

Een jaar met uitdagingen

Het jaar 2022 bracht voor veel kinderen uitdagingen met zich mee. De gevolgen van de coronapandemie waren nog overal voelbaar. Deze uitdagingen troffen vooral de meest kwetsbare en arme families op de wereld.

In India bijvoorbeeld. Duizenden kinderen werden gedwongen om in micamijnen te werken in plaats van naar school te gaan. In Tanzania en Bangladesh waren meisjes in groter gevaar voor gedwongen huwelijken en genitale verminking. Op de Filipijnen waren meer kinderen kwetsbaar voor (online) seksuele uitbuiting. Wereldwijd werden kinderen en gezinnen getroffen door natuurrampen en conflicten. Met impact die ook dichter bij huis, in Oekraïne, voelbaar was. 

Impact voor kinderen

Dankzij de genereuze bijdragen van onze donateurs heeft Terre des Hommes het leven van de meest kwetsbare kinderen structureel verbeterd. Ondanks de vele uitdagingen. Een greep uit de behaalde resultaten in 2022:

Met onze projecten bereikten we rechtstreeks 177.777 kinderen. 668.453 familieleden van deze kinderen en andere mensen uit hun gemeenschap hadden ook baat bij onze projecten.  

14.965 kinderen kregen onderwijs door de steun van Terre des Hommes. Zo gaat Rosia (10) uit Madagaskar tegenwoordig naar school en niet meer met haar moeder mee naar de micamijnen om te werken.

Terre des Hommes heeft - met samenwerkingspartners - in 14 landen 15 noodhulpprojecten uitgevoerd. Daarmee zijn 2.547.479 kinderen en volwassenen bereikt. Waaronder kinderen die zijn gevlucht voor de oorlog in Oekraïne. In Polen krijgen kinderen als de 14-jarige Natalia en hun families hulp met taalles, juridisch advies maar ook belangrijke psychosociale steun.

Ruim 1.700 vrijwilligers hebben zich vol overgave ingezet in een van de 42 Terre des Hommes-winkels in Nederland. De moeilijke coronaperiode heeft hen niet uit het veld geslagen, maar juist extra gemotiveerd om - op vaak creatieve manieren - geld in te zamelen voor ons gezamenlijke doel: alle kinderen de kans geven te kunnen floreren in een wereld zonder uitbuiting. 

Aan alle betrokkenen bij Terre des Hommes; hartelijk dank, namens iedereen van Terre des Hommes. Jullie steun is een levensader voor veel kwetsbare kinderen.

Bekijk het digitale jaarverslag
Download het jaarverslag

Blijf op de hoogte van ons werk

Meld je aan voor onze e-mailnieuwsbrief. Je ontvangt updates van onze werkzaamheden, krijgt boeiende verhalen uit het veld en bent helemaal up-to-date van ons werk.

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan