Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen

Alles voor een unieke spreekbeurt

Dus jij wilt graag je spreekbeurt over Terre des Hommes houden? Wat gaaf! Terre des Hommes is een goed doel dat al sinds 1965 elke dag strijdt tegen de uitbuiting van kinderen, daar kun je veel over vertellen in je klas. We helpen je daarom graag om een groot succes te maken van je spreekbeurt.

Alles wat je nodig hebt voor een unieke spreekbeurt

Dit doet Terre des Hommes

Terre des Hommes doet er alles aan om kinderuitbuiting te stoppen in Afrika, Azië en het Midden-Oosten. Kinderarbeid, kindermisbruik en seksuele uitbuiting zijn voorbeelden van kinderuitbuiting. Wij komen ook op voor de rechten van kinderen en wij leren kinderen wat hun rechten zijn.

Waarom? Omdat alle kinderen in de wereld dezelfde rechten hebben maar niet altijd krijgen. Bijvoorbeeld het recht om naar school te gaan, om te kunnen spelen, het recht op hulp als ze ziek zijn en op bescherming. Deze en nog veel meer rechten zijn afgesproken in het Kinderrechtenverdrag van de Verenigde Naties. Dit verdrag bestaat sinds 1989. 

Wij zorgen dat kinderen:

  • naar school kunnen en weten wat hun rechten zijn.
  • beschermd en opgevangen worden als ze slachtoffer zijn van misbruik.
  • de rechten van kinderen bekend worden bij politici en andere mensen.
  • families en gemeenschappen waar kinderen opgroeien op de hoogte zijn van de rechten van kinderen. 
Vraag het spreekbeurtpakket aan
Lees meer over onze geschiedenis

Wat is kinderuitbuiting eigenlijk?

Bij kinderuitbuiting worden de rechten van kinderen geschonden, met soms ernstige gevolgen. Voorbeelden van kinderuitbuiting zijn:

  • Kinderarbeid
  • Kindermisbruik
  • Kindhuwelijken
  • Seksuele uitbuiting
  • Kinderhandel

Hier werken wij

Terre des Hommes strijdt tegen de uitbuiting van kinderen in drie gebieden. In Azië, het Midden-oosten en Afrika. Ons hoofdkantoor is in Den Haag. 

We hebben ook in het buitenland ook kantoren. Daar werken vooral mensen uit het land zelf. Zo blijven we goed op de hoogte van hoe het met kinderen daar gaat.. Onze collega’s en andere mensen waarmee we samenwerken, kennen de cultuur en weten hoe ze kinderen die worden uitgebuit het beste kunnen helpen. 

6 Tips voor het geven van een goede spreekbeurt

  1. Begin je spreekbeurt met een inleiding. In de inleiding vertel je waarom je het onderwerp gekozen hebt. Daarna laat je zien welke onderwerpen je gaat bespreken.

  2. Zorg dat je goed verstaanbaar bent tijdens je spreekbeurt. Praat niet te snel en let ook op dat je niet te zacht praat.

  3. Let op je houding: sta rechtop en zet je voeten stevig op de grond. Word je zenuwachtig en weet je even niet meer wat je ook alweer wilde vertellen? Geeft niets! Weet dat iedereen het spannend vindt om een spreekbeurt te houden. Haal gewoon even diep adem en zeg dat je het spannend vindt. Je zult zien dat je je gelijk wat beter voelt.

  4. Gebruik geen moeilijke woorden of leg ze uit.

  5. Oefen je spreekbeurt van tevoren met je ouders of andere familieleden. Zo kun je checken of je alles goed weet en je wordt er vaak ook minder zenuwachtig van.

  6. Zorg ook voor een goed einde van je spreekbeurt. Vat nog even de belangrijkste punten samen en vraag of er nog vragen zijn.
Vraag het spreekbeurtpakket aan

Extra materiaal voor je spreekbeurt

Soms kunnen we je leuke materialen opsturen die je kunt gebruiken voor jouw spreekbeurt of werkstuk! Vertel ons in een mailtje naar info@tdh.nl en wat je van plan bent. Ook vinden we het tof om te horen hoe jouw spreekbeurt ging en welk cijfer je gehaald hebt! 

Nog vragen?

Heb je alles gelezen en toch nog wat vragen? Of wil je een leuke foto delen van je werkstuk of van tijdens je spreekbeurt? Stuur ons een berichtje via Instagram, mail naar info@tdh.nl of bel even naar 070-310 5000. Heel veel Succes!

Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan