Terre des Hommes logoZoeken
Doneer
Strijd mee

Strijd mee

Word donateurPartnersTeken de petitieGeef spullen

Leg je idealen vast

Strijden tegen kinderuitbuiting kan ook als je er niet meer bent. Met jouw nalatenschap. Neem Terre des Hommes op in je testament en kom nog een keer op voor wat je belangrijk vindt. Terre des Hommes hoeft als ANBI geen belasting te betalen over jouw gift.

Geef via je testament

Een gift via je testament is een mooie manier om het werk van Terre des Hommes te steunen als je er niet meer bent. Jouw idealen leven voort en je biedt de generaties na je een kans op een beter bestaan.

Wij zijn een Algemeen Nut Beogende Instelling. Dat houdt in dat je gift via jouw testament geheel belastingvrij is. Jouw nalatenschap zal volledig ten goede komen aan de strijd tegen kinderuitbuiting. 

Leg je wensen vast

Samen met een notaris leg je jouw wensen vast. Kies je Terre de Hommes als een van jouw erfgenamen, dan kan nalaten bijvoorbeeld via een geldbedrag of deel van je bezit.

Verandert je situatie of wil je een andere verdeling? Dan kan je jouw testament altijd wijzigen - zonder je te hoeven verantwoorden.   

Download folder over nalaten

Het persoonlijke Erfenisdossier

Er komt een tijd dat je er niet meer bent. Misschien is het lastig om daarover na te denken. Het persoonlijke Erfenisdossier helpt je daarbij én bij het vastleggen van jouw laatste wensen. Aan wie wil je bijvoorbeeld een bepaald familiestuk nalaten, wie neemt de zorg van je huisdier op zich en hoe denk je over jouw uitvaart? Tegelijkertijd biedt het boekje praktische handvatten voor jouw dierbaren in een moeilijke periode; zij kunnen direct na overlijden handelen en jouw laatste wensen vervullen. 

Het Erfenisdossier is een persoonlijk document, het heeft geen rechtsgeldigheid. Wil je er zeker van zijn dat een bepaald goed of bedrag naar een nabestaande of bijvoorbeeld een goed doel gaat, dan kun je dit laten vastleggen in een testament. 

Wil je naar aanleiding van deze informatie verder praten? Dan kun je vrijblijvend contact opnemen met Angélique van Oversteeg, relatiemanager nalatenschappen bij Terre des Hommes.

Angélique van Oversteeg

Relatiebeheerder bijzondere giften

"Het geeft mij een trots gevoel om te helpen kinderuitbuiting structureel de wereld uit te helpen. Wij steunen niet alleen slachtoffers, maar pakken het probleem bij de wortels aan. Alleen zo kan je verandering brengen en effectief te werk gaan."

Persoonlijk advies

Je testament is een persoonlijke zaak en het opnemen van Terre des Hommes als erfgenaam kan vragen oproepen. Daarom helpen wij je graag met advies. Bij je thuis, of bij ons op kantoor.

Als bekend is dat je Terre des Hommes hebt opgenomen in je testament, dan houden wij je graag op de hoogte van ons werk. Bijvoorbeeld op een van de donateursbijeenkomsten bij jouw in de buurt.

Onze relatiebeheerder Angélique van Oversteeg gaat graag met je in gesprek over je wensen en de mogelijkheden. Je kunt contact met haar opnemen via telefoonnummer: 06 53806050 of e-mail.

Gegevens voor de notaris

Neem je Terre des Hommes op in je testament, dan heeft de notaris deze gegevens nodig: Terre des Hommes Nederland, gevestigd te Den Haag, Zoutmanstraat 44, 2518 GS ‘S-Gravenhage, ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel, onder dossiernummer: 41149287.

Hulp bij testament opstellen

Een handige website om je verder te helpen met je testament is www.nutestament.nl. Hier vindt je eenvoudig een notaris bij jou in de buurt. Ook kun je op de website zelf je testament opmaken. Deze hoeft dan alleen nog getekend te worden door een notaris. Je hebt al een testament voor € 195. Ga naar www.nutestament.nl.

Nalaten voor een goede toekomst

De motivatie van Ferry Bizot (58) over zijn mooie besluit om onze organisatie op te nemen in zijn testament.

'Ik heb zelf geen kinderen, dus dacht ik: Waarom niet nalaten aan Terre des Hommes? Dan kunnen zij er goeds mee doen'. - Ferry Bizot (58)

Laat je inspireren

Lees inspirerende verhalen over onze volhardende strijd tegen kinderuitbuiting. Informeer jezelf in ons magazine over alle mogelijkheden van doneren via je nalatenschap.

Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact
Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte
Aanmelden
facebookinstagramlinkedIntwitteryoutube