Terre des Hommes logo
DoneerStrijd mee
Zoeken

Strijd mee

Word donateurAls partnerTeken de petitieGeef spullen

Periodiek schenken

Je donaties vooraf vastleggen in een periodieke schenking levert je fiscaal voordeel op. Deze donaties zijn namelijk volledig aftrekbaar van je belastbaar inkomen. Zo ontvang je tot bijna de helft van jouw donaties terug van de Belastingdienst. Als je dat voordeel ook doneert, help je meer kinderen zonder dat het je technisch gezien meer kost. De donaties zijn belastingvrij. Iedere cent die je doneert gaat naar de strijd tegen kinderuitbuiting. En wij kunnen ons werk op lange termijn beter plannen.

Wij strijden tegen kinderuitbuiting. Strijd mee.

Regel het eenvoudig

Leg je donaties vooraf schriftelijk vast voor minimaal vijf jaar en profiteer van fiscaal voordeel. De overeenkomst is gratis en een notaris is niet nodig.

Snel geregeld:

1. Bereken je eigen belastingvoordeel eenvouding online. Je kunt daarna digital het formulier verzenden.

2. Of download het formulier hier. 

3. Liever het formulier per post ontvangen?  Het formulier is met kennisgeving van je adresgegevens aan te vragen via e-mail: service@tdh.nl. Stuur het formulier in een envelop naar (postzegel is niet nodig):

Terre des Hommes 
t.a.v. Ingrid Broelman
Antwoordnummer 61255
2506 WB Den Haag

Wij zorgen ervoor dat het formulier wordt verwerkt. Het originele document sturen wij terug voor je eigen administratie. Dat heb je nodig voor de belastingaangifte.

Let op: De looptijd van een periodieke schenking is minimaal 5 jaar. In het formulier bij het onderdeel ‘looptijd’, geef je de looptijd aan. Je kunt hier ook kiezen voor onbepaalde tijd en kan je de schenking na 5 jaar zelf op elk gewenst moment beëindigen. Giften die je hebt gedaan voor het sluiten van de overeenkomst, tellen niet mee als periodieke gift.

Download
Bereken je eigen belastingvoordeel

4 Voorwaarden om voor belastingvoordeel in aanmerking te komen

  1. Je hebt je periodieke schenking schriftelijk vastgelegd in een schenkingsovereenkomst. Deze kun je hier downloaden.
  2. Je periodieke schenking loopt minimaal 5 jaar. 
  3. De hoogte van je gift is elk jaar hetzelfde, maar minimaal € 50.
  4. Je schenking gaat naar een goed doel met ANBI-status. Terre des Hommes heeft deze status.

Jouw voordeel van periodiek schenken

Het voordeel van periodiek schenken laat zich het beste zien in een eenvoudig voorbeeld.
Stel: je wilt vijf jaar lang ieder jaar € 100 aan Terre des Hommes doneren. En je inkomen valt in belastingtarief 2 (46 procent*).

Bij de belastingaangifte kun je dan 46 procent van de volledige donatie terugkrijgen: € 46. Je donatie van € 100 ‘kost’ je dus uiteindelijk maar € 54.

Natuurlijk zou het mooi zijn om ook je voordeel te doneren. Bij een netto donatie van oorspronkelijk € 100 komt je totale bijdrage voor Terre des Hommes uiteindelijk neer op € 185. Bijna het dubbele van jouw gift!

Terre des Hommes betaalt dankzij de ANBI-status geen belasting over je regelmatige donaties. Het geld gaat dus volledig naar de strijd tegen kinderuitbuiting.

* Vanaf 2020 wordt het jaarlijkse tarief van aftrekposten in de hoogste belastingschijf geleidelijk verminderd van 46% naar 37,05% in 2023.

Meer weten of hulp nodig?

Wij helpen je graag verder. Neem contact op met Ingrid Boelman. 

Neem vrijblijvend contact op!
Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

En blijf op de hoogte van onze werkzaamheden binnen uitbuitingssituaties
Meld je aan