Terre des Hommes logoZoeken
Doneer
Strijd mee

Strijd mee

Word donateurPartnersTeken de petitieGeef spullen

Toezicht

De Raad van Toezicht houdt toezicht op de directie en op de algemene gang van zaken binnen de organisatie. De Raad stelt het beleid van Terre des Hommes op hoofdlijnen vast, ziet toe op de uitvoering ervan, fungeert als klankbord en geeft advies.

Onze leden van de Raad van Toezicht

Bas Verheijen, Member Supervisory Board, Terre des Hommes

Bas Verheijen

Bas Verheijen is Marketing Directeur bij HEMA. Sinds september 2017 is hij lid van onze RvT. "Vanaf het moment dat mijn kinderen wakker worden, hebben ze een plan, een doel. “Pap, vandaag ga ik een hut bouwen, of maak ik een schilderij.” Van nieuwe dingen proberen wordt iedereen blij. Elders op de wereld hebben kinderen elke dag weer maar één en hetzelfde doel: overleven. Op plantages, in mijnen, in de prostitutie. Zolang die ongelijkheid er is, is Terre des Hommes nodig. Ik ben blij daar iets aan bij te kunnen dragen."

terredeshommes.nl

Marianne Verhaar-Strijbos

Marianne Verhaar-Strijbos is Managing Director Wealth Management bij Banque J. Safra Sarasin, een toonaangevende Zwitserse private bank. Sinds juni 2022 is zij voorzitter van de Raad van Toezicht. “Kinderen beschermen tegen uitbuiting is een van de meest urgente taken van onze tijd. We moeten goed luisteren en ervoor zorgen dat de stem van jongeren wordt gehoord. En alles doen wat we kunnen om kinderen te helpen gedijen, aangezien ze nu leven en onze hoop zijn voor de toekomst en voor de verbeteringen voor toekomstige generaties."

Jordi Bakker

Jordi Bakker is partner/eigenaar bij JAN© Accountants & Adviseurs. Sinds januari 2023 is hij lid van onze RvT. "Als volwassenen hebben wij de plicht om te zorgen voor onze kinderen. Op sommige plaatsen in de wereld wordt er niet voor kinderen gezorgd. Maar in plaats daarvan is zelfs sprake van uitbuiting. Terre des Hommes strijdt tegen deze uitbuiting. Hoe klein ook, ik ben blij aan deze strijd een bijdrage te kunnen leveren."

Margreet van Steijn benoemd als lid van de Raad van Toezicht

Margreet van Steijn

"Niemand mag kinderen uitbuiten. Een heldhaftige aanpak is noodzakelijk om dit de wereld uit te krijgen. Dat is wat Terre des Hommes al sinds haar oprichting met hart en ziel doet. Op steeds vernieuwende manieren die passen in de tijdsgeest, zoals nu met de strategie om een katalysator te zijn voor systeemverandering. En daarbij de stem van kinderen echt te laten tellen. Ik draag er graag aan bij om zo heel veel kinderen een vliegende start in het leven te geven"

Read more

Joost Schutte

Joost Schutte is officier van justitie. Sinds januari 2023 is hij lid van onze RvT. “Het is de onbevangenheid in kinderen die mij vaak het meeste raakt. En kinderen die worden uitgebuit, kunnen niet meer onbevangen naar de wereld kijken. Daarom ben ik blij dat Terre des Hommes vecht tegen uitbuiting van kinderen en dat ik daarin kan helpen.”

Ons jaarverslag

We vinden het belangrijk je te laten weten wat er met donaties gebeurt. En welke resultaten we realiseren. In filmpjes, foto’s en verhalen tonen we ieder jaar wat we hebben bereikt in de strijd tegen uitbuiting van kinderen.

Bekijk de impact die we maken
Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact
Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte
Aanmelden
facebookinstagramlinkedIntwitteryoutube