Terre des Hommes logo
Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
Doneer
Strijd mee
HomeOnze missieWat we doenOnze winkelsZoekenDoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werken

Toezicht

De Raad van Toezicht houdt toezicht op de directie en op de algemene gang van zaken binnen de organisatie. De Raad stelt het beleid van Terre des Hommes op hoofdlijnen vast, ziet toe op de uitvoering ervan, fungeert als klankbord en geeft advies.

Onze leden van de Raad van Toezicht

Sigrid Jansen, Member Supervisory Board & Partner at law firm Allen & Overy LLP in Amsterdam

Sigrid Jansen

"Ik ben blij en trots als lid van de RvT van Terre des Hommes een bijdrage te mogen leveren aan de doelstelling van Terre des Hommes. Kindermisbruik moet de wereld uit. Het is een groot onrecht dat de meest kwetsbaren van deze wereld wordt aangedaan. Als jurist en moeder van 2 meisjes en een jongen, ben ik zeer gedreven om mee te werken aan de missie van Terre des Hommes en iedere vorm van kinderuitbuiting te stoppen."

Ilse Griek

"Elk kind dat wordt misbruikt, mishandeld of uitgebuit is er één te veel. Alle kinderen - waar dan ook - hebben het recht om op te groeien in een veilige omgeving. Ik hoop dat ik met mijn ervaring en achtergrond kan bijdragen aan het werk van Terre des Hommes om kinderuitbuiting te bestrijden, en daarmee iets kan doen om de veiligheid en bescherming van kinderen te verbeteren, in Nederland en wereldwijd."

Pim Oomens, Audit Committee (Chairman) & Board member and Advisor, former CFO and Executive Board member Stork Technical Services Holding BV

Pim Oomens

"Een betere toekomst voor de kwetsbare kinderen in deze wereld zonder uitbuiting en misbruik zou een vanzelfsprekende zaak moeten zijn. Met Terre des Hommes zetten we ons met overtuiging en overgave in om deze kinderen eerlijke en vrije kansen te geven op een betere wereld. "

Maarten Koopman

"Een wereld zonder kinderarbeid en misbruik van kinderen zou vanzelfsprekend moeten zijn. In grote delen van de wereld is van die vanzelfsprekendheid geen sprake. Terre des Hommes zet zich al meer dan 50 jaar in om uitbuiting en misbruik van kinderen uit te bannen, een doelstelling waarmee ik mij zeer verbonden voel."

Bas Verheijen, Member Supervisory Board, Terre des Hommes

Bas Verheijen

"Vanaf het moment dat mijn kinderen wakker worden, hebben ze een plan, een doel. “Pap, vandaag ga ik een hut bouwen, of maak ik een schilderij.” Van nieuwe dingen proberen wordt iedereen blij. Elders op de wereld hebben kinderen elke dag weer maar één en hetzelfde doel: overleven. Op plantages, in mijnen, in de prostitutie. Zolang die ongelijkheid er is, is Terre des Hommes nodig. Ik ben blij daar iets aan bij te kunnen dragen."

Ons jaarverslag

We vinden het belangrijk je te laten weten wat er met donaties gebeurt. En welke resultaten we realiseren.In filmpjes, foto’s en verhalen tonen we ieder jaar wat we hebben bereikt in de strijd tegen uitbuiting van kinderen.

Bekijk het jaarverslag
Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact
Meld je aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden