Terre des Hommes logoZoeken
Doneer
Strijd mee

Strijd mee

Word donateurPartnersTeken de petitieGeef spullen

Toezicht

De Raad van Toezicht houdt toezicht op de directie en op de algemene gang van zaken binnen de organisatie. De Raad stelt het beleid van Terre des Hommes op hoofdlijnen vast, ziet toe op de uitvoering ervan, fungeert als klankbord en geeft advies.

Onze leden van de Raad van Toezicht

Sigrid Jansen, Member Supervisory Board & Partner at law firm Allen & Overy LLP in Amsterdam

Sigrid Jansen

Sigrid Jansen is partner bij advocatenkantoor Allen & Overy LLP in Amsterdam. Sinds juni 2020 is ze lid van onze RvT. "Ik ben blij en trots als lid van de RvT van Terre des Hommes een bijdrage te mogen leveren aan de doelstelling van Terre des Hommes. Kindermisbruik moet de wereld uit. Het is een groot onrecht dat de meest kwetsbaren van deze wereld wordt aangedaan. Als jurist en moeder van 2 meisjes en een jongen, ben ik zeer gedreven om mee te werken aan de missie van Terre des Hommes en iedere vorm van kinderuitbuiting te stoppen."

Ilse Griek

Ilse Griek is dagelijks bestuurder van de Gemeente Amsterdam, Stadsdeel Centrum. Sinds juni 2020 is ze lid van onze RvT. "Elk kind dat wordt misbruikt, mishandeld of uitgebuit is er één te veel. Alle kinderen - waar dan ook - hebben het recht om op te groeien in een veilige omgeving. Ik hoop dat ik met mijn ervaring en achtergrond kan bijdragen aan het werk van Terre des Hommes om kinderuitbuiting te bestrijden, en daarmee iets kan doen om de veiligheid en bescherming van kinderen te verbeteren, in Nederland en wereldwijd."

Frans den Houter

Frans den Houter

Frans den Houter is Chief Financial Officer bij de Royal BAM Group NV. Sinds november 2021 is hij lid van onze RvT. "Het is niet te bevatten dat het werk van Terre des Hommes zo hard nodig is, en dat er zo veel kinderen in de wereld moeten leven zonder de zekerheid van veiligheid. Ik hoop dat ik mijn kennis en ervaring in kan zetten om Terre des Hommes te steunen in de missie om alle vormen van kindermisbruik en uitbuiting te bevechten, op weg naar een wereld waarin ieder kind in vrijheid leeft en gelijke kansen krijgt."

Bas Verheijen, Member Supervisory Board, Terre des Hommes

Bas Verheijen

Bas Verheijen is marketing directeur bij HEMA. Sinds september 2017 is hij lid van onze RvT. "Vanaf het moment dat mijn kinderen wakker worden, hebben ze een plan, een doel. “Pap, vandaag ga ik een hut bouwen, of maak ik een schilderij.” Van nieuwe dingen proberen wordt iedereen blij. Elders op de wereld hebben kinderen elke dag weer maar één en hetzelfde doel: overleven. Op plantages, in mijnen, in de prostitutie. Zolang die ongelijkheid er is, is Terre des Hommes nodig. Ik ben blij daar iets aan bij te kunnen dragen."

Marianne Verhaar-Strijbos

“Kinderen beschermen tegen uitbuiting is een van de meest dringende taken van onze tijd. We moeten al het mogelijke doen om kinderen te laten gedijen, want zij zijn onze hoop voor de toekomst."

Ons jaarverslag

We vinden het belangrijk je te laten weten wat er met donaties gebeurt. En welke resultaten we realiseren. In filmpjes, foto’s en verhalen tonen we ieder jaar wat we hebben bereikt in de strijd tegen uitbuiting van kinderen.

Bekijk het jaarverslag
Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact
Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte
Aanmelden
facebookinstagramlinkedIntwitteryoutube