Terre des Hommes logo
Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
Doneer
Strijd mee
HomeOnze missieWat we doenOnze winkelsZoekenDoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werken
Werken bij

Adviseur Kinderuitbuiting

Is kinderrechten jouw passie? Beschik je over actuele kennis over (seksuele) kinderuitbuiting? Dan hebben wij een interessante vacature voor jou!

Werken bij Terre des Hommes is strijden tegen uitbuiting van kinderen en voor gelijke ontwikkelingskansen en ondersteuning van uitgebuite kinderen. Wereldwijd. Zonder enige vorm van discriminatie en met respect voor lokale culturen.

Positie in de organisatie

Als Adviseur maak je deel uit van het Lobby en Expertise team (L&E). Het L&E-team ondersteunt de ontwikkeling van onze organisatorische (strategische) focus, programma 

thema's, landenprogramma's, institutionele fondsenwerving en de relatie daartussen. Het team initieert en coördineert onderzoek en lobby & advocacy-activiteiten met overheden, politiek / politieke instituties en het bedrijfsleven op nationaal en internationaal niveau. Je rapporteert in deze functie aan de manager Lobby, Expertise en Programma's.

Over de afdeling

Het L&E-team bestaat uit 6 ambitieuze adviseurs met verschillende achtergronden en expertises. Ze richten zich op uitbuiting van kinderen, met vier belangrijke programma thema's rond:

 1. de ergste vormen van kinderarbeid;
 2. (Commerciële) seksuele uitbuiting van kinderen;
 3. Kinderhandel en onveilige migratie;
 4. Kindermishandeling / Seksuele gezondheid en rechten van kinderen.

Over de rol

De Adviseur treedt op als deskundige op het gebied van kinderbescherming intern en externs en is verantwoordelijk voor het adviseren over alle beleidszaken die te maken hebben met kinderuitbuiting, vaak met een specifieke focus op een van de vier bovengenoemde kernthema's.

De adviseur heeft diepgaande en actuele kennis over  kinderrechten en bestrijding van kinderuitbuiting, door middel van onderzoek en netwerken. De adviseur zal werken aan het wereldwijd uitbreiden van de TdH-NL-portfolio van programmering door een sterke betrokkenheid bij programma-ontwikkeling en (institutionele) fondsenwerving. TdH-NL streeft naar het ontwikkelen van nieuwe en innovatieve programma's om n kinderuitbuiting aan te pakken en de adviseur zal hier een significante bijdrage aan leveren. Hij/zij zal ervoor zorgen dat alle programmering van uitstekende technische kwaliteit is en dat alle programma's bijdragen aan de strategische doelstellingen van Terre des Hommes. Van de adviseur wordt verwacht dat hij/zij technisch advies en ondersteuning biedt aan de programmateams en onze partners om ervoor te zorgen dat de programmeer doelstellingen met succes worden bereikt. Momenteel werkt TdH vooral in Azië en Oost-Afrika. De adviseur gaat samenwerken met andere adviseurs in het team om de afdelingsdoelen te behalen.

Kennis en vaardigheden

 • Een masterdiploma in een relevant vakgebied zoals internationale ontwikkelingsstudies, sociale wetenschappen, psychologie of rechten en meerjarige (3+) relevante ervaring in internationale ontwikkeling.
 • Uitgebreide kennis van kinderrechten en kinderuitbuiting, bij voorkeur in relatie tot een van onze vier thema's.
 • Bewezen ervaring in de ontwikkeling en implementatie van beleid en onderzoeksplannen, zowel kwantitatief als kwalitatief.
 • Ervaring in kinderbescherming en het werken met minderjarige slachtoffers van uitbuiting is een pré.
 • Bekwaam in de ontwikkeling en implementatie van nieuwe programma's, met een specifieke focus op innovatieve benaderingen om kinderuitbuiting aan te pakken
 • Bewezen ervaring in opleiding en capaciteitsopbouw van maatschappelijke organisaties.
 • Ervaring met het voorbereiden van presentaties en optreden op nationale, regionale en wereldwijde fora.

Kandidaten met de volgende ervaring hebben onze voorkeur:

 • Ervaring met lobby en advocacy, specifiek op het beleidsterrein kinderrechten en/of (seksuele) uitbuiting van kinderen.
 • Ervaring met het werken aan kinderbescherming programma's met (I)NGO's in Terre des Hommes programmeer landen buiten Nederland.
 • Ervaring met kinderbescherming en/of implementatie en monitoring van andere gedragscodes.
 • Aantoonbare betrokkenheid bij succesvolle institutionele fondsenwerving met meerdere donateurs.
 • Uitstekende beheersing van het Engels en Nederlands, vanwege de betrokkenheid bij zowel Engelse als Nederlandse programma's en activiteiten.

Competentieprofiel

 • Analytische capaciteit
 • Netwerken
 • De kracht van overtuiging
 • Visie

Wat bieden wij jou!

Terre des Hommes biedt

 • Een baan waar je echt het verschil kunt maken voor kinderen.
 • Een organisatie met enthousiaste collega's, iedereen draagt ​​graag vanuit het eigen vakgebied bij aan de doelstellingen van Terre des Hommes;
 • Een goed bereikbaar kantoor midden in het bruisende Den Haag, de stad van mensenrechten en (internationale) politiek. Op dit moment werken wij vanuit huis.
 • Een contract voor een jaar, met de intentie tot verlenging voor onbepaalde tijd na een jaar;
 • Onze secundaire arbeidsvoorwaarden passen binnen de goede doelen sector waaronder een pensioenregeling, reiskostenvergoeding en 25 vakantiedagen.

Enthousiast?

Lijkt het je leuk om deel uit te maken van ons lobby- en expertiseteam? Upload je sollicitatie voor 10 september. De eerste sollicitatieronde vindt plaats in de week van 13 september.

Onze inzet voor diversiteit, integriteit en kinderbescherming

Terre des Hommes zet zich in voor diversiteit en gendergelijkheid binnen onze organisatie.

 Terre des Hommes streeft ernaar groot talent aan te trekken dat niet alleen past bij de functie, maar ook bij onze hoge normen en waarden en principes om elke vorm van wangedrag te voorkomen en uit te bannen, waaronder seksuele intimidatie, uitbuiting en misbruik, elke andere vorm van machtsmisbruik of gebrek aan integriteit en financieel wangedra

Terre des Hommes zet zich in het bijzonder in voor de veiligheid van kinderen en kwetsbare personen en accepteert geen enkele vorm van (kinder)mishandeling. Elke medewerker van Terre des Hommes is gebonden aan het beleid inzake kinderbescherming en bescherming tegen seksuele uitbuiting en misbruik (PSEA), onderdeel van onze gedragscode. Maatregelen ter bescherming van kinderen maken deel uit van ons selectie- en wervingsproces.

 Terre des Hommes Nederland heeft als doelstelling de veiligheid van kinderen te garanderen en accepteert geen enkele vorm van kindermisbruik.  Iedere Terre des Hommes medewerker is gehouden aan de Child Safeguarding Standards, onderdeel van onze Gedragscode. Daarom wordt van iedere medewerker een geldige VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd, dat geldt als onderdeel van de arbeidsovereenkomst. 

Terre des Hommes neemt deel aan de Inter-Agency Misconduct Disclosure Scheme.

Terre des Hommes kan helaas geen werk-/verblijfsvisum verstrekken aan aanvragers buiten de EU.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Onze missieWat we doenOnze winkelsZoeken
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieWaar we werkenContact
Meld je aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden