Werken bij

Investigator WATCH NL

Ben jij een onderzoeker met gedegen ervaring? Sta je stevig in je schoenen en heeft het internet geen geheimen voor jou? Heb jij ervaring bij politie, defensie of een andere opsporingsdienst? Of ben je een criminoloog? Dan hebben wij een uitdagende functie voor je! We zijn op zoek naar een investigator WATCH NL

Werken bij Terre des Hommes is strijden tegen uitbuiting van kinderen.

Strijd mee tegen uitbuiting van kinderen. Kom werken bij Terre des Hommes. Wij strijden al sinds 1960 tegen uitbuiting van kinderen. Wereldwijd. Dus ook in Nederland. Zeker met alle expertise en ervaring die Terre des Hommes in huis heeft, het feit dat het probleem van seksuele uitbuiting van kinderen in Nederland toeneemt is het voor de hand liggend dat Terre des Hommes ook in Nederland actief is.

WATCH Nederland

WATCH NL is een project van Terre des Hommes. Sinds eind 2016 zetten we onze expertise en ervaring ook in Nederland in. Dit is hard nodig, omdat seksuele uitbuiting van minderjarigen in Nederland een serieus probleem is. Steeds meer minderjarigen, vooral pubers, worden slachtoffer van loverboypraktijken. Er zijn zelfs al zaken bekend van kinderen van elf jaar die gedwongen seks hebben tegen betaling. De digitalisering van onze samenleving heeft geleid tot een explosieve groei van mensenhandelaren. Deze handelaren plaatsen hun slachtoffers onder valse naam en leeftijd in seks contact advertenties.

Bij WATCH NL kunnen ouders, verzorgers, familie, vrienden, kennissen en ieder ander die vermoedt dat een minderjarige slachtoffer is van een handelaar, hun signalen delen. WATCH NL volgt signalen op en doet zowel online als offline onderzoek naar de gesignaleerde praktijken.

WATCH NL werkt met onderzoekers die oa een achtergrond hebben bij Politie & Defensie, Forensische ICT’ers, criminologen en ervaringsdeskundigen. Door deze samenstelling zijn we in staat om zowel online als offline onderzoek te doen naar seksuele uitbuiting.

Wat ga je doen om impact te maken?

Als investigator (full-time, 36 uur per week) binnen WATCH NL  zal je je met name bezighouden met onderzoek naar seksuele uitbuiting van minderjarigen. Dit kan reactief naar aanleiding van binnengekomen meldingen of in een proactieve fase. Je bent een onderzoeker met kennis en ervaring met opsporingsdiensten, zoals politie, defensie of de belastingdienst. Van speuren in een digitale omgeving, open bronnen en contact met melders word je enthousiast.  Hoe je een opsporingsonderzoek moet starten, monitoren en tot een goed einde weet te brengen weet jij uit ervaring. Je neemt graag het initiatief, bent vasthoudend en bestand tegen heftige verhalen. Je coördineert en stemt af met je collega’s en vervolgens leg je je bevindingen vast in een casemanagementsysteem.

Wie ben jij?

Je hebt een passie voor veiligheid, opsporing en de digitale wereld. Je bent onderzoekend van aard, staat stevig in je schoenen en je bent een echte doorzetter. Je onderscheidt hoofd- en bijzaken en brengt informatie uit diverse bronnen met elkaar in verband. Analyses vertaal je in concrete oplossingen en je bent communicatief. Je identificeert onderzoeksmogelijkheden en vertaalt dit naar concrete opdrachten voor je collega’s. Feiten kun je helder en gestructureerd vastleggen en presenteren in begrijpelijke taal. Bovendien toon je initiatief, signaleer je kansen en ben je alert op trends en ontwikkelingen op het gebied van online seksuele uitbuiting van minderjarigen. Jij hebt:

  • minimaal een HBO diploma en een achtergrond bij politie, defensie of een andere opsporingsdienst, of je bent criminoloog;
  • ervaring met OSINT/SOCMINT;
  • kennis van internet en gerelateerde middelen;
  • affiniteit met wetenschappelijk onderzoek;
  • ervaring met Engels in woord en geschrift.

Wat biedt Terre des Hommes?

Doordat Terre des Hommes zelf programma’s en projecten uitvoert is het verschil dat de organisatie, en dus ook wat jij maakt, elke dag zichtbaar en tastbaar. Wij bieden:

  • Een functie waarbij je echt het verschil kunt maken voor kinderen.
  • Een organisatie met bevlogen collega’s, die elk vanuit hun eigen discipline willen bijdragen aan Terre des Hommes;
  • Een goed bereikbaar kantoor midden in het bruisende Den Haag, de stad van mensenrechten en (internationale) politiek.
  • Een jaarcontract, met de intentie tot verlenging na onbepaalde tijd na 1 jaar;
  • Prima arbeidsvoorwaarden passend binnen de goede doelen sector, met o.a. een pensioenregeling, reiskostenvergoeding en 25 vakantiedagen.

Enthousiast

Kom je onze WATCH NL afdeling versterken en wil je onderdeel worden van een leuk jong en gedreven team? Upload je sollicitatie vóór 4 augustus.

De eerste ronde van de sollicitatiegesprekken vindt plaats op 6 augustus tussen 14:00 en 17:00 en 7 augustus tussen 13:00-15:00. Een gesprek met onze psycholoog maakt deel uit van het selectieproces.

Overige informatie

Terre des Hommes Nederland heeft als doelstelling de veiligheid van kinderen te garanderen en accepteert geen enkele vorm van kindermisbruik. Iedere Terre des Hommes medewerker is gehouden aan de Child Safeguarding Standards, onderdeel van onze Gedragscode. Daarom wordt van iedere medewerker een geldige VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd, dat geldt als onderdeel van de arbeidsovereenkomst.

Terre des Hommes is helaas niet in de gelegenheid om een werk/verblijfsvisa te bieden voor sollicitanten buiten de EU.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer nu
HomeOnze missieWat we doenOnze winkels
DoneerStrijd mee
ActueelPublicatiesOnze organisatieRegio'sLanden
Meld je aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden