Hengelo

Onze duurzame Terre Winkels: de waardevolste kringloopwinkel in uw omgeving!

Bent u wel eens in een van de ruim veertig winkels van Terre des Hommes geweest? Volledig gerund door onze vrijwilligers. U koopt er tweedehands artikelen van goede kwaliteit. Ook brengt u hier uw spullen voor een tweede leven. De waardevolste winkel in uw omgeving!

 

Wat voor tweedehands artikelen vindt u in Hengelo?

In de Terre des Hommes kringloopwinkel in Hengelo kunt u dames-, heren- en kinderkleding, schoenen, accessoires, speelgoed, boeken, lp's, kleine huishoudelijke artikelen en bric a brac kopen.

Onze specialiteit

De specialiteit van de winkel in Hengelo is de verkoop van handgemaakte moderne kerst- en wenskaarten.

Tweedehands spullen

Geef uw spullen een tweede leven door ze weg te brengen naar één van de Terre des Hommes winkels. Wij zijn blij met tweedehands kleding en spullen voor in het huis. Dankzij het afstaan van uw product levert u een bijdrage aan Terre des Hommes. U bent bij ons ook aan het juiste adres voor de aankoop van tweedehands artikelen van goede kwaliteit.

Zoek een Terre des Hommes kringloopwinkel bij u in de buurt >>

Wist u dat …

  • U helpt een kind in nood met elke aankoop en aanlevering: de opbrengst van de winkel komt geheel ten goede aan de projecten van Terre des Hommes;
  • U draagt bij aan een beter milieu, want u geeft uw spullen een tweede leven;
  • U maakt iemand anders blij met iets moois waarop u misschien bent uitgekeken.
  • En hoe leuk is het om onze enthousiaste vrijwilligers te ontmoeten?

Kom langs of bestel uw favoriete item via de contactgegevens van de betreffende tweedehands winkel!

Blijf op de hoogte!

Meehelpen?

Nieuws en evenementen

Terre des Hommes-winkel al tien jaar een begrip in Hengelo

15 oktober 2015

Hengelo - Op 15 oktober bestaat de tweedehands Terre des Hommes-winkel aan de Mozartlaan 17 precies tien jaar. Dankzij de inzet van veel vrijwilligers en de vrijgevigheid van de Hengelose bevolking heeft deze winkel door de jaren heen veel geld kunnen inzamelen voor diverse kinderprojecten in de wereld en dat mag gevierd worden.

Een week lang feestactiviteiten in winkel aan Mozartlaan

Terre des Hommes is een ‘global’ organisatie die voorkomt dat kinderen over de hele wereld worden verhandeld, uitgebuit en misbruikt. Denk hierbij aan kinderarbeid, kinderhandel, seksuele uitbuiting van kinderen en kindermisbruik, maar er wordt ook geld opzij gelegd voor educatie en gezondheidszorg. Terre des Hommes Nederland heeft bewust gekozen voor een platte organisatiestructuur en een grote transparantie. “Op onze loonlijst staan slechts 32 medewerkers in Den Haag en 64 lokale collega’s in de vier wereldwijde regio’s. Ongeveer 1.800 onmisbare vrijwilligers in Nederland helpen ons om ons werk mogelijk te maken”, aldus algemeen directeur Albert Jaap Van Santbrink. Terre des Hommes heeft maar liefst 45 tweedehands winkels in Nederland.

Ben Stulen (79), voorzitter van Terre des Hommes Hengelo, is vanaf het prille begin betrokken geweest bij het filiaal in Hengelo. “We zijn begonnen met zo’n 30 vrijwilligers en hebben er nu 85! Het doel van onze winkel is tweeledig: geld inzamelen voor diverse projecten, maar tevens de mensen ook bewust laten worden en informeren. Momenteel zamelen we geld in voor het voorkomen van kindermigratie in Ethiopië (i.s.m. ANPPCAN) en de strijd tegen kinderhandel in Cambodja (i.s.m. CNCC). ”

Assortiment enorm divers

De winkel aan de Mozartlaan is van dinsdag tot zaterdag geopend van 10.00 tot 18.00 uur en het assortiment is enorm divers. “We verkopen kleding, boeken, speelgoed, schoenen, snuisterijen en diverse huishoudelijke artikelen”, vertelt secretaris Leni Reinhoudt trots. “En is iets niet verkoopbaar, dan sturen we het door naar andere goede doelen of naar een opkoper; bijna niets gaat verloren.” Terre des Hommes is dan ook opgenomen in de Eerlijk Winkelen route van Hengelo. Natuurlijk kan de winkel niet bestaan zonder de vrijgevigheid van de Hengelose bevolking. “Tijdens de openingstijden kunnen mensen kleding of andere waren de gehele dag bij ons inleveren, mits ze schoon en heel zijn. Een enorm team van vrijwilligers gaat dan aan de slag met het sorteren, prijzen en strijken van alles”, aldus Leni.

Feest

Het tienjarig bestaan wordt groots aangepakt en begint al op zaterdag 10 oktober. “Om 13.30 uur is de muzikale opening door een band van Excelsior”, vertelt pr-man Herman Reinders. “Daarna volgt om 14.30 uur een modeshow met enkel kleding en accessoires uit de winkel, geshowd door onze eigen vrijwilligers. De hele daarop volgende week zullen er kraampjes buiten staan met speciale aanbiedingen. Op zaterdag 17 oktober volgt er een verloting (elke kassabon is een lot, red.) en we sluiten de week af met een informeel samenzijn met al onze vrijwilligers in De Zegger, om iedereen te bedanken voor hun loyaliteit en inzet.”

hengelo.jpg 

Vlnr: Yvonne Slot (verkoopster), Ben Stulen (voorzitter), Leni Reinhoudt (secretaris/verkoopster) en Herman Reinders (pr), allen vrijwilligers van Terre des Hommes Hengelo.

(Dit artikel met foto stond eerder deze maand in het Hengelos Weekblad)